• Lake Manyara National Park

    Dit is een lekkere opwarmer! Charles spotte hier zijn eerste boom klimmende leeuw en vele vogelsoorten komen voorbij. Door het grote meer is het makkelijk nijlpaarden spotten. Rondom het meer zit er ontzettend veel wildlife, maar door de vele bomen is het soms wat lastig spotten. Het park is ontzettend groen, maar heeft ook uitgestrekte savannes en moerassen.

Northern Safari Circuit

Één van de kleine en daardoor vaak ondergewaardeerde parken in Tanzania is Lake Manyara National Park. Dit park in het noordelijke deel van Tanzania ligt op ruim 126 km ten westen van Arusha en wordt vaak gecombineerd met de Ngorongoro krater en de Serengeti National Park.

Diversiteit ten top!

Lake Manyara National Park is 325 vierkante kilometer groot en ligt onder de kliffen van het Manyara Escarpment. Hierdoor kun je er ook de 600-meter hoge, goud-roestige Rift Valley bewonderen. Het is een heel divers park: landschappen variërend van savanne tot moeras en een altijd-groen bos. Het heeft in totaal 11 ecosystemen!

Vogelspotten

Lake Manyara National Park leent zich perfect voor vogelspotten. Het alkalische meer is de thuisbasis van een ongelooflijk groot aantal vogels! Er zijn namelijk meer dan 400 soorten vogels gezien en zelfs een onervaren vogelspotter kan er veel ontdekken op één dag! Een van de hoogtepunten is het prachtige flamingo plaatje: deze beeldschone roze vogels brengen hier ook aardig wat tijd door, tijdens hun eeuwige migratie. Andere vogels zijn de grote watervogels zoals pelikanen, aalscholvers en ooievaars.

Boomklimmende leeuwen

De legendarische boomklimmende leeuwen zijn nog een reden om dit park te bezoeken. De oude mahoniehouten acacia’s zijn tijdens het regenseizoen de schuilplek van de leeuwen. Deze boomklimmende leeuwen zijn het bekendste kenmerk van het park!

Treetop Walkway

In het park vind je ook de eerste Treetop Walkway van Tanzania. Deze 370 meter hoge attractie laat je lopen over verschillende hangbruggen. Blijf wel goed om je heen kijken, want je zou zomaar eens een vogel, aap, of als je heel veel geluk hebt een olifant kunnen zien!

Lake Manyara Tanzania

Daarom met Charlie’s Travels naar Tanzania

WE ZIJN "ON THE GROUND" in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

WIJ ONTWIKKELEN EIGEN ROUTES

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

ELKE REIS IS EEN CO-CREATIE

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

WIJ WERKEN VERANTWOORD & DUURZAAM

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

IK BEN KLAAR VOOR HET AVONTUUR! WAT DOEN WE NU?

typing-baboon

1. AANVRAAG

charles-square

2. SKYPE MET CHARLIE

kenya-map

3. HET VOORSTEL

jaarclub-motor

4. SAFARI NJEMA!