• Lake Manyara National Park

    Welkom bij Lake Manyara, dé plek waar Charlie zijn eerste boomklimmende leeuw spotte. Maar naast deze luierende roofdieren vind je ook een breed kleurenpalet aan ander wildlife en ongerepte natuur: vogelsoorten in alle kleuren en maten, plonzende nijlpaarden, groene natuur, uitgestrekte savannes en moerassen. Hou je verrekijker maar in de aanslag!

Northern Safari Circuit

Lake Manyara National Park: het kleine broertje en underdog van de safariparken in Tanzania. Het ligt dan ook samen met grote broers Ngorongoro krater en de Serengeti National Park in het Noordelijke Circuit van Tanzania. Op ruim 126 kilometer afstand van Kilimanjaro-stad Arusha vind je dit moerassige park, die heel makkelijk met de andere parken te combineren valt!

Diversiteit ten top!

Lake Manyara National Park is 325 vierkante kilometer groot en ligt onder de kliffen van het Manyara Escarpment. Zo kun je ook de 600-meter hoge, goud-roestige Rift Valley bewonderen. Het is een heel divers park: landschappen variëren van savanne tot moeras en een altijd-groen bos. In totaal heeft het park 11 ecosystemen, vol met leven.

Vogelspotten

Lake Manyara National Park is een uitgekomen droom voor vogelspotters. Het alkalische meer is het thuis van gigantisch veel vogelsoorten! Er vliegen hier meer dan 400 soorten rond, en zelfs als onervaren vogelaar zul je er veel van je lijstje kunnen strepen. Een van de hoogtepunten is het prachtige flamingo-plaatje: deze artistieke, roze vogels brengen aardig wat van hun tijd op Lake Manyara door tijdens hun eeuwige migratie, wat het hele meer roze kleurt. Maar ook kun je grote watervogels zoals pelikanen, aalscholvers en ooievaars door je verrekijker bestuderen.

Boomklimmende leeuwen

De legendarische boomklimmende leeuwen zijn nog een reden om dit park te bezoeken. De oude mahoniehouten acacia’s zijn tijdens het regenseizoen de ideale hangout-spot en schuilplek van de leeuwen. Deze boomklimmende leeuwen zijn hét label van Lake Manyara National Park!

Treetop Walkway

In het park vind je ook de eerste Treetop Walkway van Tanzania. Hier kun je klauteren over hangbruggen van wel 370 meter boven de grond! Laat je hoogtevrees los en blijf wel goed om je heen kijken: je zou zomaar een vogel, aap, of als je heel veel geluk hebt een olifant kunnen zien!

lake-manyara-maasai
lake-manyara-boomklimmende-leeuw
lake-manyara-view

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Tanzania

Daarom met Charlie’s Travels naar Tanzania

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

© Copyright - Algemene Voorwaarden - Sustainability Policy - Cookie Policy - Privacy Policy - Werken bij Charlie's Travels - Sitemap | Charlie's Travels: avontuurlijke reizen op maat in Afrika
✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!