• Lake Mburo National Park

    Op safari in Oeganda! In Lake Mburo kom je zo dichtbij dat je de wilde dieren bijna aan kan raken… Op de fiets, te voet of te paard kun je dit stukje natuur ontdekken.

Waar ligt Lake Mburo

Wanneer je vanaf Kampala richting het Zuid-Westen vertrekt, waar Oeganda’s meeste toeristische highlights zich bevinden, kom je onderweg een klein nationaal park tegen: Lake Mburo National Park. Met 370km2 is Lake Mburo het kleinste nationaal park in Oeganda dat uit savannelandschap bestaat.

Wat kun je doen in Lake Mburo

In Lake Mburo nationaal park barst het van het wildlife. Misschien niet het wildlife zoals je dat in veel andere parken in Oeganda vindt. Zo wandelt er in Lake Mburo maar één eenzame, bejaarde leeuw rond en zul je geen olifanten of giraffen tegen het lijf lopen. Wel kun je hier eindeloos veel zebra’s, buffalo’s, hyena’s, jakhalzen, impala’s tegenkomen en als je geluk hebt spot je zelfs een luipaard!  Lake Mburo is het enige safaripark wat je te voet, te paard of op de fiets kunt ontdekken, omdat je geen risico loopt opgegeten te worden door een leeuw of vertrappeld door een olifant. Met je voet op de trappers of hobbelend op een paard kun je super dichtbij de dieren komen zonder dat ze wegrennen!

Maar er is ook ander soort wildlife dat Lake Mburo interessant maakt: zo kun je tijdens natuurwandelingen een enorm scala aan kleurrijke vogeltjes spotten, gezien er zo’n 313 verschillende vogelsoorten in Lake Mburo wonen. Houd je verrekijker maar bij de hand! Niet zo’n fan van onze gevleugelde vrienden? Je kunt een bootcruise doen op Lake Mburo en met een vishengel smakelijke vissen uit het water trekken. Pas op dat je niet perongeluk een nijlpaard of een krokodil aan de haak slaat!

Waar slaap je in Lake Mburo

Lake Mburo is een klein nationaal park en heeft daarom beperkt keuze aan accommodaties. Wel vind je in Lake Mburo National Park één van de mooiste en meest high end slaapplekken van Oeganda, Mihingo Lodge. Denk: een spiegelgladde infinity pool waar je over de rand hangt met een cocktail in je hand terwijl je zinderend uitzicht hebt over een oneindige savanne-vlakte met ondergaande zon die haar gouden licht schijnt op grazende zebra’s. Zucht…. Dat willen we toch allemaal?

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Oeganda

Daarom met Charlie’s Travels naar Oeganda

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

© Copyright - Algemene Voorwaarden - Sustainability Policy - Cookie Policy - Privacy Policy - Werken bij Charlie's Travels - Sitemap | Charlie's Travels: avontuurlijke reizen op maat in Afrika
✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!