• Lake Nakuru

    Bekend om de flamingo’s, meer dan 400 vogelsoorten en de grootste kans om de zwarte en witte neushoorn te zien! Lake Nakuru is een van de Rift Valley’s zoutmeren en wordt omringt door acacia-bomen.

Lake Nakuru National Park

Dit nationale park is omringt het beroemde Lake Nakuru. Dit meer staat bekend om de duizenden flamingo’s die hier regelmatig hun stekkie bouwen. Er zijn zelfs jaren geweest dat er wel miljoenen flamingo’s nesten aan het bouwen waren aan de kustlijn. Hoewel het meer normaal toch echt blauw is, was het toen roze van het gevogelte!

Hongerige flamingo’s

De laatste jaren is het waterpeil drastisch gestegen, waardoor het zoutgehalte in verhouding behoorlijk verminderd is. Hierdoor was er minder brood op de plank voor de arme flamingo’s en trokken ze met knorrende maagjes massaal naar Lake Bogoria. De hoeveelheid flamingo’s bij Lake Nakuru varieert nu op basis van de waterstand en het voedselaanbod. Op sommige dagen kunnen de duizenden flamingo’s geslonken zijn naar een paar honderd – en andersom.

Nog meer wildlife

Naast alle flamingo’s, kent Lake Nakuru zo’n 400 andere vogelsoorten en heb je binnen Kenia in dit park de grootste kans om de zwarte en witte neushoorn te zien. Daarnaast kun je tijdens je safari ook luipaarden, leeuwen, zebra’s, buffels en neushoorns tegen het lijf -uh, je safaribusje- lopen.

neushoorn nakuru

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Kenia

Daarom met Charlie’s Travels naar Kenia

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.