• Lake Natron

    Hier vind je schoonheid in ruigheid. Het kleurrijke meer, de hordes flamingo’s, of een nacht-hike op de actieve vulkaan Ol Doinyo Lengai. Shompole Hill vormt de achtergrond en weerspiegelt in het water. Al met al: een spectaculair gezicht!

De tocht richting Lake Natron

Lake Natron is een meer in Tanzania, tegen de grens van Kenia aan.  Het meer is nergens meer dan drie meter diep en heeft zo’n hoog zouthgehalte dat het vel van je voeten zou vallen als je probeert te pootjebaden. Dit zout zorgt ook voor een surrealistisch rode kleur, voornamelijk wanneer in het droogseizoen een deel van het water verdampt en het zoutgehalte in verhouding nóg groter wordt. Micro-organismen die in dit meer leven, absorberen dit zout en groeien exponentieel. Vervolgens gaan deze micro-organismen lekker liggen zonnen aan de oppervlakte (want ja, het water staat laag). Met het rode pigment van het zout, onstaan er dus zoutkorsten aan de oppervlakte met een roze-rode tint. Dodelijk magisch, right?

Je komt bijna niemand tegen, het is stil en totaal off the beaten track. Dit komt doordat Lake Natron super moeilijk te bereiken is. Vanaf het dichtsbijzijnde punt in de bewoonde wereld leidt een slecht onderhouden dirt road naar het meer. 120 kilometer door waanzinnig mooie nationale parken, vol met kuilen en gaten, waarbij de rem meer wordt gebruikt dan het gaspedaal.

Miljoenen flamingo’s

Op deze vreemde planeet die ‘Lake Natron’ heet, is de grens tussen leven en dood een dun lijntje. Het meer wordt namelijk bewoond door zo’n 2.5 miljoen knalroze flamingo’s, die hier hun circle of life voortzetten door te broeden en nieuwe baby flamingo’s op de wereld te zetten. Ze hebben deze plek gekozen omdat het hoge zoutgehalte de perfecte bescherming vormt tegen roofdieren die hierdoor niet bij hun nesten kunnen komen. Om deze reden is Lake Natron de enige plek in Oost-Afrika waar de flamingo’s broeden. Best wel slim, toch? In december en januari komen de meeste eieren uit en kun je de elegante vogels langs de oevers zien paraderen en kleurt het meer roze.

De Mountain of God

Op 25 kilometer van Lake Natron staat de ‘ Mountain of God’ Ol’ Doinyo Lengai, de enige actieve vulkaan van natriumcarbonaat in de wereld! Deze vulkaan is 3450 meter hoog en staat op Maasai-land waar de nomadische Maasai nog steeds op de traditionele manier leven, onaangetast door de moderne culturen! Deze actieve vulkaan is ook te beklimmen in één nachtje. Vergis je niet, het is een zware en steile klim! Maar wanneer je tijdens zonsopgang bovenop bent en je Lake Natron, de Serengeti, Rift Valley én de Ngorongoro Crater kan zien, weet je dat het elke puf, hijg en zweetdruppel waard is geweest.

Wel iets actiefs willen doen, maar is Lengai niks voor jou? Dan zou je ook een wandeling rond het meer of de watervallen kunnen maken.

lake natron tanzania flamingo's

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Tanzania

Daarom met Charlie’s Travels naar Tanzania

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.