• Eilandhoppen Lake Tana

    Elke dinsdag ochtend vertrekt een vrachtschip vanuit Bahir Dar richting Gorgor waar je aan boord kunt stappen. Je slaapt aan de oevers van het Tanameer op een van de eilandjes. Bij Tim & Kim village stap je uit en verblijf je op een geweldige locatie, in een comfortabel bed, met uitzicht op ondergaande zon.

Lake Tana en toerisme

Lake Tana is heel stiekem – of juist niet heel stiekem – een toeristen-trekpleister bij uitstek. Menig bezoeker verzamelt zich in Bahir Dar, een stadje aan de oevers van het meer, om heerlijk te vertoeven. Bahir Dar is een goede uitvalsbasis voor boottochtjes over het meer, bezoekjes aan de kloosters op het eiland, of goede ontspanningssessies bij hotels met mooie lobby’s en fancy drankjes. Dit klinkt allemaal lekker, maar is natuurlijk niet bepaald off the beaten track.

De eerste dag

Toch is het ook mogelijk om te toeristendans te ontspringen en Lake Tana op een heel andere manier te ervaren. Je kunt een meerdaagse boottocht maken die je naar verschillende eilanden brengt waar bijna niemand naartoe gaat! ‘s Ochtends vroeg vertrekt een boot richting Gondar. De tocht wordt georganiseerd door de overheid en is voor lokale bewoners een stuk aardiger voor de portemonnee dan wanneer ze de bus of auto pakken. Een gezellige boel op deze boot, dus!

Na een dag tuffen over het meer en zo’n honderd nijlpaarden spotten (met een beetje geluk een dikke croc!), slaap je aan de oevers van het meer, in de middle of nowhere, in een lokaal guesthouse. Dikke kans dat je hier geen enkele toerist tegenkomt, alleen maar vriendelijk Ethiopiërs. Wie community-experience zegt, zegt Lake Tana island-hopping!

Lake Tana
Lake Tana boot

De tweede dag

De volgende dag na een lekker vroeg ontbijt vertrek je op de boot weer verder, richting de horizon waar de zon uit omhoog komt en iedereen goedemorgen groet met haar warme zonnestraaltjes. Precies op tijd voor lunch kom je aan in Gorgora. Gorgora ligt op zo’n uurtje rijden van Gondar vandaan. Alles in Gorgora is groen en weelderig, recht aan de oevers van Lake Tana. Hier vind je aan het water een heel speciaal plekje: Tim & Kim village. Deze lodge is ooit opgericht door twee Nederlanders (die zullen vast Tim en Kim hebben geheten) en was bedoeld om werk te creëren voor lokale bewoners. Bij Tim & Kim village kun je logeren in een hutje of kamperen. Wat je ook kiest: na twee dagen varen op een lokale boot ben jij deze nacht verzekerd van een comfortabel bed met zijdezachte lakens. Zak onderuit, open een flesje wijn, en zeg welterusten tegen de zon die met rood-roze licht onder gaat!

De actievelingen die niet stil kunnen zitten, kunnen bij Tim & Kim zeker hun hart ophalen. Je kunt in een roeibootje op het meer dobberen, mooie natuurwandelingen maken, vogeltjes spotten, maar vooral: genieten!

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Ethiopië

Daarom met Charlie’s Travels naar Ethiopië

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.