• Malolotja Nature Reserve

    Malolotja is het grootste beschermde natuurgebied van eSwatini, hier vind je het typische Swazi-landschap: uitgestrekte vergezichten en glooiende groene heuvels. In het gebied vind je ook een honderd meter lange waterval en het oude mijnstadje Bulembu met daarbij de oudste mijn ter wereld!

Het diverse Malolotja Nature Reserve

Malolotja Nature Reserve is heel veelzijdig. Of je nu op zoek bent naar een goede hike voor een fysieke uitdaging, een verfrissende duik wil nemen in een van de potholes, wil slapen middenin de adembenemende natuur, of allemaal in een: hier moet je gewoon heen. Enne, geen zorgen over verdwalen of wildlife in je tent: dit is onder toeziend oog van een professionele trail guide!

Wandelen in Malolotja Nature Reserve

De hiking trails in het 18.000 hectare grote Malolotja zijn perfect voor de ervaren wandelaar. De wandelpaden kronkelen zich om de drie hoogste bergen van het park: de Mgwayiza, Ngwenya en Silotfwane. Die laatste grenst aan de Zuid-Afrikaanse provincie Mpumalanga. De Ngwenya-berg is met 1.829 meter de op één na hoogste berg van Swaziland.

Phophonyane waterval

De Phophonyane Falls zijn prachtige watervallen, waar het water over een lengte van 3 kilometer op sommige plekken wel 100 meter naar beneden stroomt! De rotsen en waterpoelen maken het een sprookjesachtige ervaring. Het gebied vind je op zo’n acht kilometer ten noorden van het stadje Piggs Peak. Je kunt er wandelen, mountainbiken, maar je kunt natuurlijk ook in een jeep springen om dit mooie natuurverschijnsel te aanschouwen. Ongetwijfeld dat je ook veel mooie dieren spot: het is het leefgebied van honderden vogels en klein wild, zoals de rode duiker, de lokale vogel Narina-trogon en verschillende bosbokken. Maar pas op, ook de nodige slangen. 😉

Oud mijnstadje Bulembu

De perfecte plek voor een overnachting tijdens je bezoek aan Malolotja Nature Reserve: het aangrenzende dorpje Bulembu. Toen de inwoners nog volop actief waren in de mijn, waar zij vooral naar rode en zwarte aarde graafden, had het dorpje meer dan tienduizend inwoners. Na het sluiten van de mijn, ongeveer 20 jaar geleden, stroomde het leeg en bleef er nog maar een handje inwoners over. Tot het dorpje vernieuwd werd en er hotelletjes werden gebouwd. Wat wel heel leuk is: de laidback en nostalgische sfeer is tot de dag van vandaag blijven hangen!

Malolotja National Park Zuid-Afrika

Daarom met Charlie’s Travels naar Afrika

WE ZIJN "ON THE GROUND" in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

WIJ ONTWIKKELEN EIGEN ROUTES

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

ELKE REIS IS EEN CO-CREATIE

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

WIJ WERKEN VERANTWOORD & DUURZAAM

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

IK BEN KLAAR VOOR HET AVONTUUR! WAT DOEN WE NU?

typing-baboon

1. AANVRAAG

charles-square

2. SKYPE MET CHARLIE

kenya-map

3. HET VOORSTEL

jaarclub-motor

4. SAFARI NJEMA!

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over ZUID-AFRIKA – Malolotja Nature Reserve: oneindige heuvels?
Powered by