• Kamperen tussen de olifanten

    In Maputo Elephant Special Reserve ervaar je een unieke safari met een enorme diversiteit aan landschappen en ecosystemen: zo vermengd de Indische Oceaan zich met dichte bossen en Afrikaanse open vlaktes. Kampeer op een verlaten strand aan de blauwe zee, met olifanten die langs je tent banjeren!

Een stukje geschiedenis

Voor we het over safariparken in Mozambique kunnen hebben, moeten we eerst even de bloederige geschiedenis induiken. Pas zo’n 25 jaar is dit land, dat gesandwiched ligt tussen Zuid-Afrika en Tanzania, oorlogsvrij. Ooit veroverden de Portugezen het hier, daarna was Mozambique twee jaar onafhankelijk en toen brak de pleuris uit; Een genadeloze burgeroorlog. Honger, een oneindig lang durend conflict en slechte leefomstandigheden zorgden ervoor dat elk dier werd afgeschoten zodat er weer wat te eten was. Ondertussen werden de parken leger en leger totdat er nog zero wildlife over was. Sinds 1992 is de burgeroorlog afgelopen en wordt het wildlife langzaam maar zeker geherintroduceerd in de parken en zijn er steeds meer dieren te vinden in Mozambique. Better for us!

Strand, zand, olifant

Ben je gek op strandvakanties, kamperen én op onze grote, geslurfde olifantenvrienden? Dan is deze off-the-beaten-track experience een onmisbaar bucket list item. In Mozambique bevindt zich, zo’n 79 kilometer van hoofdstad Maputo vandaan, Reserva Especial Maputo. Kun je dat niet uitspreken of onthouden? Dan kun je dus ook gewoon Maputo Elephant Reserve zeggen. Nadat het land door hongerige mensen van leven was kaalgeplukt, en er nog maar 200 olifanten over waren, zijn er vanaf 1975 olifanten uit andere gebieden geïmporteerd en hier uitgezet! Bij dit ongerepte, onbedorven natuurgebied moet je denken aan zo’n 70.000 hectare weelderig groen, bush, meren, uiterwaarden en glooiende duinen die overlopen in verlaten, witte zandstranden die grenzen aan een azuurblauwe Indische Oceaan.

In Maputo Elephant Reserve is geen enkele verharde weg te vinden en is off-road rijden in je eigen 4×4 de enige manier om het gebied te ontdekken. Naast het feit dat er in dit niemandsland zo’n tweehonderd olifanten rondbanjeren, ligt het reservaat pal naast de zee en kan je dus als kers op de taart zó bovenop het zand wildkamperen. Stel je voor: je ritst je tentje open op het geruis van de golven en ziet zo een viervoetige reus voorbij lopen. Strand, zand, olifant… Wat wil je nou nog meer?!

Nieuwsgierig naar de andere safari mogelijkheden in Mozambique? Hier vind je meer info!

close up van een olifant
Maputo Special reserve mozambique safari

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Mozambique

Daarom met Charlie’s Travels naar Mozambique

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!