• Mlilwane National Park

    Dit park ligt in de Ezulwini-vallei. Er is hier superveel te doen: hiken, biken, paardrijden, culturele activiteiten en game drives door de prachtige natuur

Meer over deze highlight

Afrika kaart Swaziland
Family friendly
Off the beaten track
Wildlife guarantee

Leeftijd: 6+
Prijs: €€

Meer over deze highlight

1
Family friendly
Off the beaten track
Eco friendly

Wildlife spotten!

Mlilwane National Park ligt in de ‘valley of heavens’… en niet voor niks, want dit is een hemel op aarde. In dit park, ook wel bekend als Mlilwane Wildlife Sanctuary, kun je genieten van een fantastische tijd! Het is het oudste natuurreservaat in Swaziland en door de enorme diversiteit in dieren- en plantensoorten een fantastisch park om te bezoeken.

Wanneer je hier lekker in je 4×4 op game drive gaat voor het echte safari-avontuur, kom je genoeg wildlife tegen. Op de savannes en graslanden kun je jakhalzen, zebra’s, wildebeesten, kudu’s en struisvogels spotten. En wanneer je in de buurt komt van water, vind je hier snel groepen nijlpaarden en met een beetje geluk spot je ook een grote krokodil!

Naast de vele waterbokken, steenbokken en antilopes vind je hier ook apen. Pas maar op dat ze niet in je auto klimmen! Ja, echt! Of achterop je fiets… in dit reservaat kun je namelijk ook oer-hollands fietsen. Stap op je mountainbike en voor je het weet fiets je tussen een groep bokken.

Fiets je al elke dag naar dat grijze kantoor van je en wil je in je vakantie eens wat anders? Ga dan lekker wandelen, kun je het wildlife van écht dichtbij zien. Maar nóg avontuurlijker is het misschien wel om gewoon op een paard door de natuur te galopperen. Je haren in de wind, je paard aansporen en gaan!

De mooiste accommodaties

Nadat je al deze dieren hebt gespot, met of zonder gids het park hebt doorkruist, dan wil je eigenlijk nog langer blijven. Dat kan! Er zijn meerdere accommodaties in het park, dus voor elk wat wils. Je kunt kiezen om te verblijven in je eigen Afrikaanse hut, een kamer ensuite. Helemaal in stijl, maar wel met alle voorzieningen dichtbij.

Mocht je nou overdag wel avontuurlijk zijn maar liever gewoon in luxe overnachten, dan kun je terecht bij de mooie lodge waar je wakker zult worden met een fantastisch uitzicht. Voor meer avontuur kun je ook kamperen. Zet je tentje op in dit prachtige gebied en wie weet hoor jij wel de wilde dieren om je tent heen schuifelen in de nacht.

Voor het echte Swazi-gevoel overnacht je in een van de beehive dorpjes. Je slaapt in een grashut met kralengordijnen en een sober interieur, maar in de avonden worden verhalen verteld bij het kampvuur en ondanks dat het geen sterrenhotel is zul je hier na een lange dag slapen als een roos!

Mlilwane

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in eSwatini

Daarom met Charlie’s Travels naar Swaziland

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Mlilwane National Park?