• Heilige Maasai-berg Longido

    Met zijn 2637 meter hoogte is deze berg de underdog, het zielepootje der Tanzaniaanse bergen. Qua hoogtemeters is het inderdaad niet de meest indrukwekkende berg vergeleken met Mount Meru of de Kilimanjaro, maar wat ‘off the beaten track’ bergbeklimmen betreft laat Longido een poepie ruiken. Wil je twee dagen lang hiken op een berg die je voor je alleen lijkt te hebben? Dat zit je hier goed!

Meer over deze highlight

Family friendly
Off the beaten track
Eco friendly

Leeftijd: 12+
Prijs: €€€

Meer over deze highlight

Family friendly
Off the beaten track
Eco friendly

De start van je hike

Je start deze wandeling net buiten Longido town. Over de typische, stoffige, oranjerode paden wandel je richting de berg. De wandeling is net na het regenseizoen (juni, juli en augustus) op z’n best: de omgeving is groen en de prachtige bloemen kleuren je uitzicht nog beter! De eerste dag wandel je zo’n drie tot vier uur. Wanneer je benen steeds zwaarder lijker te worden en je je realiseert dat dat komt doordat je begint te stijgen, weet je: je hebt de berg bereikt! De volgende dag is pittiger… Je start vroeg in de ochtend, rond een uurtje of zeven, nadat je de oploskoffie op hebt en wellicht nog een bezoekje aan de bush-wc hebt gebracht. Samen met een gids ga je op pad en zie je de landschappen om je heen veranderen. Starend naar de bijzondere uitzichten van mossige sprookjesachtige bomen gehuld in mysterieuze nevel dwaal je weg met je gedachte en zie je jezelf als Tarzan door de jungle slingeren. Je bent in totaal zo’n zeven tot acht uur onderweg, waarvan vier uur stijgen en ongeveer drie uur dalen.

Summit in zicht!

Na een aantal uur stijgen, een nachtje kamperen op de berg en soms wat ‘foto-pauzes’ tussendoor, stap je het bos uit. Je denkt er dan misschien al te zijn, maar weet dat je nog even een stukje mag klauteren voordat je echt op de rotsige top bent. Eenmaal daar is het uitzicht bizar mooi. Bij helder weer zie je grote broers Kilimanjaro en Mount Meru liggen. Neem heerlijk ongegeneerd veel tijd voor selfies; er zijn toch geen andere toeristen!

Kamperen in het wild

De kampeerspullen, het eten en het water voor de volgende dag worden naar je kampeerplek toegedragen door de Maasai warriors die uit deze omgeving komen. De rest draag je zelf in een rugzakkie. De kampeerplek is basic, maar daar krijg je een pure, rauwe, off the beaten track ervaring voor terug!

Niewsgierig geworden en wil je meer weten? Lees hier meer over Mount Longido!

longido maasai geiten
kampvuur longido

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

DE STRIJD AAN MET HEILIGE MAASAI-BERG LONGIDO

Voor het project Africa Inside Out zijn we opzoek gegaan naar nieuwe routes in Tanzania. Na ons fietsavontuur van Arusha naar Longido, was het tijd om Mount Longido op te hiken: een imposante berg, ook wel het kleinere broertje van de Kilimanjaro, die door de Maasai als heilig wordt gezien. En als je ‘m in al z’n glorie ziet schitteren, met een mooie Tanzaniaanse zonsondergang op de achtergrond, begin je ook wel te begrijpen waarom.

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Tanzania

Daarom met Charlie’s Travels naar Tanzania

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!