• Heilige Maasai-berg Longido

    Met zijn 2637 meter hoogte is deze berg de underdog van het stel. We hebben het over Mount Longido vergeleken met de Kilimanjaro en Mount Meru. Qua hoogtemeters is het niet de meest indrukwekkende berg, maar wel als je kijkt naar ‘off the beaten track’ bergen beklimmen. Wil je net wat anders, geen toeristen om je heen en een wandeling van twee dagen maken, dan zit je op deze berg goed.

De start van je hike

Je start deze wandeling net buiten Longido town. Via de typisch, stoffige, oranjerode paden wandel je richting de berg. De wandeling is net na het regenseizoen (juni, juli en augustus) op z’n best: de omgeving is groen en de prachtige bloemen kleuren je uitzicht nog beter! De eerste dag wandel je zo’n drie tot vier uur. Langzaam verandert het vals plat wandelen in nog valser stijgen: nu heb je de berg écht bereikt. De volgende dag is pittiger… Je start vroeg in de ochtend, rond een uurtje of zeven, nadat je de oploskoffie op hebt en wellicht nog een bezoekje aan de bush-wc hebt gebracht. Samen met een gids ga je op pad en zie je de landschappen om je heen veranderen. Starend naar de bijzondere uitzichten, gedachten die wegdwalen door het mysterieuze nevel en mossige sprookjesachtige bomen om je heen die je het gevoel geven alsof je in een Tarzan-jungle bent beland. Je bent in totaal zo’n zeven tot acht uur onderweg, waarvan vier uur stijgen en ongeveer drie uur dalen.

Summit in zicht!

Na een aantal uur stijgen, een nachtje kamperen op de berg en soms wat ‘foto’ breaks tussendoor, stap je het bos uit. Je denkt er dan misschien al te zijn, maar weet, dat je nog even een stukje mag klauteren voordat je echt op de rotsige top bent. Eenmaal daar is het uitzicht bizar. Bij helder weer zie je de Kilimanjaro en Mount Meru liggen. Neem asociaal veel tijd voor selfies; er zijn toch geen andere toeristen!

Kamperen in het wild

Tijdens de hike neem je een rugtas mee met spullen die je nodig hebt tijdens de hike. De kampeerspullen, het eten en het water voor de volgende dag worden naar je kampeerplek toegedragen door de Maasai warriors die uit deze omgeving komen. De kampeerplek is basic, maar daar krijg je een pure, rauwe, off the beaten track ervaring voor terug!

Niewsgierig geworden en wil je meer weten? Lees hier meer over Mount Longido!

longido maasai geiten
kampvuur longido

Daarom met Charlie’s Travels naar Tanzania

WE ZIJN "ON THE GROUND" in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

WIJ ONTWIKKELEN EIGEN ROUTES

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

ELKE REIS IS EEN CO-CREATIE

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

WIJ WERKEN VERANTWOORD & DUURZAAM

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

IK BEN KLAAR VOOR HET AVONTUUR! WAT DOEN WE NU?

typing-baboon

1. AANVRAAG

charles-square

2. SKYPE MET CHARLIE

kenya-map

3. HET VOORSTEL

jaarclub-motor

4. SAFARI NJEMA!