• Murchison Falls National Park

    Wat Murchison Falls uniek maakt is de spectaculaire bootsafari over de Nijl! Je dobbert over de machtige, met nijlpaarden gevulde rivier, door weelderige jungle vegetatie en eindeloos divers wildlife aan de oevers.

Wat is Murchison Falls?

Murchison Falls is het oudste en grootste Nationaal Park in Oeganda. Het wordt gekenmerkt door de weelderige vegetatie, maar vooral door de Nijl die zich in het park met geweld door een zeven meter brede rotsbreuk duwt, en daarmee met een machtige kracht naar beneden stort. Deze woeste waterval is het karakteristieke label van Murchison Falls en een bezienswaardigheid an sich! Je kunt met een boot dichtbij het ruige gekletter van de waterval komen, maar je kan ook een zweterige hike maken naar de top, waar je naast de kolkende rivier kunt staan: pas op dat je er niet invalt!

In een 4×4 kun je bijna de hele Big Five afstrepen, en een breed scala aan ander wild. Maar wat Murchison Falls uniek maakt, is toch wel de spectaculaire bootsafari over de Nijl! Je dobbert over de machtige, met nijlpaarden gevulde rivier, door weelderige jungle vegetatie en eindeloos divers wildlife aan de oevers: olifanten die zich wassen, gigantische crocs die zonnen, buffels en zebra’s die hun dorst lessen… Dat vergeet je nooit meer!

Waar slaap je in Murchison Falls?

In Murchison Falls heb je comfortabele tentenkampen. Je vindt hier een restaurant, kampvuurplaats, koude biertjes en veel gezelligheid. Pas wel op als je ‘s nachts een wc wil opzoeken! Er wil nog wel eens een nijlpaard voor je safaritent grazen… Gelukkig ligt er op elk nachtkastje een handleiding met instructies voor je nachtelijke WC-parades.

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Oeganda

Daarom met Charlie’s Travels naar Oeganda

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!