• Ngorongoro krater

    Een naam die je niet snel zult vergeten, zodra je er bent geweest. Geniet van het uitzicht over de krater en daal daarna af om de immense vlakte te verkennen. Spot jij een van de zeldzame zwarte neushoorns?

Een adembenemend natuurwonder

Een immens grote krater met een bodemoppervlak van wel 260 vierkante kilometer? Dan hebben we het natuurlijk over de Ngorongoro Krater in het noorden van Tanzania! Wat nu de krater is, was ooit de hoogste bergtop van het continent! Een adembenemend natuurwonder is nog een understatement. Na de uitbarsting van de vulkaan, die zichzelf overigens helemaal verwoest heeft, duurde het nog een hele tijd voordat deze plek gevuld werd met leven.

30.000 Dieren

De vulkanische grond maakte de grond onwijs vruchtbaar waardoor er langzaam weer vegetatie begon te groeien. Deze groeiende vegetatie, samen met het water dat bleef liggen, maakte dat dit gebied weer aantrekkelijk voor dieren. Het begon met hoefdieren, grote roofdieren en een ontelbaar aantal vogelsoorten die de krater in daalden en daar bleven hangen. Nu is het de thuisbasis van ongeveer 30.000 dieren en staat het sinds 1979 op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Northern safari circuit

De Ngorongoro krater wordt gezien als één van de hoogtepunten van Tanzania. Dit brengt met zich mee dat, ondanks het een groot gebied is, je hier niet kunt ontsnappen aan andere safarigangers. Niettemin ben je hier wel verzekerd van een bizar mooi landschap! Daarnaast is de kans groot dat je de Big Five na een ochtend rondrijden al kunt afstrepen en is Ngorongoro één van de weinige plekken waar de bedreigde zwarte neushoorn nog voorkomt. Het Conservancy gebied aan de krater maakt deel uit van de doorlopende migratie van de gnoes, zebra’s en andere dieren in het noorden. Het blijft een bijzonder gebied! Combineer deze krater met de Serengeti, Lake Manyara, Tarangire of Lake Natron en je safari experience is compleet!

nijlpaarden ngorongoro krater tanzania

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Tanzania

Daarom met Charlie’s Travels naar Tanzania

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!