• Nyungwe Forest

    Een oeroud regenwoud met een rijkdom aan flora en fauna: ruim 300 vogelsoorten en 75 zoogdieren, waaronder de chimpansees!

Place to be voor flora en fauna

Puur avontuur, dat is hoe je Nyungwe Forest het beste kan beschrijven. Dit nationale park is dé place to be wanneer je naar Rwanda reist. Dit is een van de grootste oerbossen van Afrika en een paradijs voor liefhebbers van flora en fauna. Hier vind je de meest bijzondere plantensoorten en veel apensoorten. Veel van deze planten- en diersoorten zijn alleen hier te vinden, extra speciaal dus! Midden tussen de theeplantages ligt dit gebied waar je fantastische wandelingen maken. Voor je het weet zit je midden tussen de L’Hoest apen, de vervets of de Anubisbavianen, want deze kun je hier allemaal vinden. Maar eh… Die zitten toch heel hoog boven in een boom? Nou jij ook! Je kunt hier namelijk een canopy walk doen waarbij je twee uur lang door dit regenwoud wandelt en ook een stuk overbrugt op een gigantische loopbrug tussen de bomen in. Vanaf deze 70 meter hoge brug heb je een fantastisch uitzicht over het in de mist gehulde woud. Zeker een aanrader en een reden om je hoogtevrees te overwinnen!

Chimpansee trekking

Maar naast de vele andere diersoorten die je hier kunt vinden op je toffe hike door dit oerbos, is de grootste attractie de chimpansee trekking die je hier kunt doen! Je gaat op een hike van een paar uur op zoek naar deze leuke dieren. Hun DNA lijkt zo op dat van ons dat je waarschijnlijk veel overeenkomsten ziet! Ze bouwen elke nacht ergens anders hun nest en verplaatsen zich dus continu door het woud. In de middag gaan ze op zoek naar eten en luieren ze nog even terwijl de kleintjes hoog in de bomen aan het ravotten zijn. Een super mooi gezicht om naar te kijken! Na een flinke wandeling heb je deze leukerds gevonden en dan mag je een uur genieten van deze grappige dieren. Dit woud is misschien niet helemaal op de route maar is zeker de moeite waard om voor om te rijden!

nyungwe forest rwanda hike
nyungwe forest national park rwanda canopy

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Rwanda

Daarom met Charlie’s Travels naar Rwanda

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!