• Okavango Delta

    In het noordwesten van Botswana ligt de grootste binnenlandse delta ter wereld: de Okavango Delta! Het is een van de weinige delta’s die niet in de zee of oceaan uitmondt en hoort in het rijtje van de meest bezochte bestemmingen in Zuidelijk Afrika. Ieder jaar trekken vele wildlife lovers naar Botswana om de pracht van dit gebied te aanschouwen. Het is dan ook niet gek dat de Okavango Delta in 2014 de duizendste vermelding werd op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Delta, een gekke naam?

Een hele lange tijd geleden, duizenden jaren terug, is de naam Delta bedacht door de Griekse historicus Herodotus. Volgens hem leek de delta van de Nijl op de Griekse letter delta (Δ). De Okavango Delta voldoet aan het slib-principe waarbij het slib het water tegenhoudt en er een moerasgebied ontstaat. Al moeten we zeggen dat het eigenlijk eerder de vorm van een graaiende heksenhand heeft dan een driehoekige vorm.

sunset okavango delta

Beste reistijd

De beste tijd om de Okavango Delta te bezoeken is van mei tot september. Het is die periode winter in Botswana en dat zorgt voor lekkere temperaturen. Door de droogte is de vegetatie minder en dat maakt de kans om wilde dieren te spotten juist weer groter. De beesten trekken naar waterbronnen waardoor je veel wildlife bij elkaar ziet. Perfect voor een mooie safari!

Wat kun je er doen?

Voor de mooiste beelden van dit gebied stap je in een klein vliegtuigje om een vlucht over de Okavango Delta te maken. Vanuit de lucht zie je aan de ene kant olifantenfamilies in het water spetteren, terwijl je aan de andere kant grazende giraffen spot. Lees hier meer over een vlucht over de Okavango Delta.

Niet alleen vanuit de lucht is de Okavango Delta prachtig om te zien. Ook vanaf het water in een mokoro, een houten bootje gemaakt van een uitgeholde boomstam, kun je dit gebied verkennen. Vaar tussen het hoge gras door en ervaar de rust en puurheid van dit unieke gebied, terwijl op enkele meters afstand olifanten, nijlpaarden en krokodillen genieten van het verkoelende water.

Blijf je liever op het droge? Ga dan met een ervaren gids samen op wandelsafari. Ontdek te voet al het moois wat de Okavango Delta te bieden heeft en wie weet kom jij wel oog in oog te staan met olifanten en buffels. Een spannende beleving die je nooit meer zult vergeten!

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Botswana

Daarom met Charlie’s Travels naar Botswana

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Okavango Delta?