• Tropische stranden van Pangani

    De pure en onaangetaste stranden van Pangani, daar wil je overheen struinen! Veel culturen hebben zich verzameld in dit knusse kustplaatsje en daardoor is het een interessante en gemixte bestemming geworden. Er is voldoende te beleven: duiken, snorkelen, een boottocht: niets is te gek!

Meer over deze highlight

Family friendly
Off the beaten track
Eco friendly

Leeftijd: 0+
Prijs: €

Meer over deze highlight

Family friendly
Off the beaten track
Eco friendly

Cultureel Pangani

Pangani ligt ongeveer 55 km ten zuiden van Tanga en ten noorden van de gigantische havenstad Dar es Salaam. In de 18e eeuw werd Pangani onder meer gebruikt als startpunt voor verschillende Europese missies en verkenningsreizen naar het binnenland en als exportpunt voor slaven en ivoor. De stad was omgeven door plantages waar de tot slaaf gemaakte mensen gedwongen aan het werk gezet werden. De Swahili-cultuur, die langs de hele Oost-Afrikaanse kust aanwezig is, is hier op iedere hoek van de straat voelbaar. Laat je met een historische tour door het centrum leiden en krijg alle ins en outs te horen over de rijke geschiedenis van deze plek.

Uitgestrekte stranden

Ook wanneer je zin hebt om van het strand, de zon en de zee te genieten zit je hier op de juiste plek. Pangani en Zanzibar liggen op een steenworp afstand van elkaar, maar in Pangani heb je geen enorme toeristenstroom. Pangani kent rustige stranden met palmbomen waar je kunt relaxen, mangrovebossen waar je doorheen kunt suppen of kajakken en zandbanken die je met een traditionele dhow kunt bezoeken. De zandbanken vormen samen een atol: een ringvormige reeks eilanden gefundeerd op koraal. Dit resulteert in een prachtig snorkelparadijs!

Pangani stadje kindjes
kayakken bij pangani
snorkel charles pangani

Met de boot richting Zanzibar

Je kunt Pangani goed met Zanzibar combineren. Maak een mooie boottocht rechtstreeks naar het tropische Zanzibar of blijf wat langer dobberen op de Indische Oceaan en ga diepzeevissen met een van onze lokale partners. De wateren rondom Pangani, Pemba Island, Zanzibar en Mafia Island zitten vol imposante vissen – van marlijnen en tonijnen tot zwaardvissen en barracuda’s met vlijmscherpe tandjes!

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Tanzania

Daarom met Charlie’s Travels naar Tanzania

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

© Copyright - Algemene Voorwaarden - Sustainability Policy - Cookie Policy - Privacy Policy - Werken bij Charlie's Travels - Sitemap | Charlie's Travels: avontuurlijke reizen op maat in Afrika
✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!