• Pare Mountains

    Deze bergen staan bekend om de verscheidenheid aan kleine dorpjes. Wil je de berg trotseren? Hike door het regenwoud naar de top van Kindoroko Mountain of ga met een motor over de bergpaadjes omhoog.

Waar liggen de Pare Mountains?

In het noordoosten van Tanzania vind je de Pare Mountains. Deze bergen vallen officieel onder de Kilimanjaro regio en liggen vlakbij het bekendere Usambara-gebergte. Dit deel van de regio wordt vrijwel altijd overgeslagen door reizigers, omdat het niet zo toegankelijk is voor toeristen. Een echte off the beaten track bestemming als je het ons vraagt. De Pare Mountains doen qua schoonheid niet onder aan de Usambara Mountains: het is hier extreem vruchtbaar en supergroen.

De Pare-bevolkingsgroep

De (Wa)pare-bevolkingsgroep ontvangt je met open armen. Dit is het rauwe, pure Tanzania, wat je op toeristischere plekken niet gaat ervaren. De Pare-bevolkingsgroep kan onderverdeeld worden in twee subgroepen: enerzijds zijn er de Ugweno, die Gweno spreken en doorgaans in het noorden van het Pare-gebergte wonen; anderzijds zijn er de Usangi in het zuiden, die Chasu spreken.

Wat is er te doen?

De Wapare produceren tegenwoordig vooral thee, koffie, sisal (een vezelsoort die vooral gebruikt wordt om touw van te maken) en kinabast (een versterkend middel dat afkomstig is van een plant die in deze regio groeit). Ontdek de lokale gerechten, maak kennis met de onwijs vriendelijke bevolking en wandel door de prachtig groene Pare Mountains samen met een lokale gids.

Pare Mountains market

Daarom met Charlie’s Travels naar Tanzania

WE ZIJN "ON THE GROUND" in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

WIJ ONTWIKKELEN EIGEN ROUTES

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

ELKE REIS IS EEN CO-CREATIE

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

WIJ WERKEN VERANTWOORD & DUURZAAM

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

IK BEN KLAAR VOOR HET AVONTUUR! WAT DOEN WE NU?

typing-baboon

1. AANVRAAG

charles-square

2. SKYPE MET CHARLIE

kenya-map

3. HET VOORSTEL

jaarclub-motor

4. SAFARI NJEMA!