• Pemba

    Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie heeft de mooiste stranden van ‘t land? Mozambique’s havenstad Pemba! Hier lig je op je luie reet elke seconde te genieten van de parelwitte stranden en azuurblauwe zee.

Pemba is een havenstad in Mozambique. Het is de hoofdstad van de provincie Cabo Delgado. De stad ligt aan de zuidkant van Pemba Baai, de op twee na grootste baai van de wereld. De stad heette eerst Porto Amelia, ter ere van één van de laatste koninginnen van Portugal. In 1975, na de Portugese overheersing, werd de stad omgedoopt tot Pemba. Lekker verwarrend, want zo heet ook een eilandje voor de Tanzaniaanse kust. Wat overigens ook een aanrader is om heen te gaan. Alle Pemba’s moeten van die bucketlist af! ;)

Ook deze Mozambikaanse stad is befaamd vanwege zijn Portugese koloniale architectuur, en doordat deze stad relatief weinig heeft geleden onder de burgeroorlog, staat veel nog overeind. In het centrum van Pemba heb je een souk, een authentieke lokale markt, waar je naast Afrikaanse kunst en handwerk ook traditioneel tafelzilver kunt kopen.

Mozambique-Pemba beach.

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Mozambique

Daarom met Charlie’s Travels naar Mozambique

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

© Copyright - Algemene Voorwaarden - Sustainability Policy - Cookie Policy - Privacy Policy - Werken bij Charlie's Travels - Sitemap | Charlie's Travels: avontuurlijke reizen op maat in Afrika
✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!