• Sani Pass en Lesotho

    Op deze weg kronkel je door een fel groen berglandschap, langs kliffen en watervallen. In de hoge bergpas bevind je je vaak middenin de wolken, maar wanneer die optrekken heb je een waanzinnig uitzicht op de dramatische pieken van de Drakensbergen!

Meer over deze highlight

Family friendly
Off the beaten track
Eco friendly

Leeftijd: 0+
Prijs: €€

Meer over deze highlight

1
Family friendly
Off the beaten track
Eco friendly

Wat is de Sani Pass?

Quizvraag! Twee vliegen in één klap: hoe kun je op de meest avontuurlijke manier het Drakensgebergte ontdekken én Lesotho bereiken? Het antwoord is… Tromgeroffel… Via de Sani Pass! Dit is misschien geen verrassing aangezien je de titel natuurlijk al hebt gelezen, maar wat is de Sani Pass dan eigenlijk precies? De Sani Pass is een kronkelende weg naar de grensovergang van Zuid-Afrika met het koninkrijk Lesotho. Op deze weg kronkel je door een fel groen berglandschap, langs kliffen en watervallen. In de hoge bergpas bevind je je vaak middenin de wolken, maar wanneer die optrekken heb je een waanzinnig uitzicht op de dramatische pieken van de Drakensbergen!

Kingdom of the sky

Zodra je Lesotho instapt lijkt het alsof je honderden jaren terug in de tijd gaat.. Lesotho is een klein koninkrijk, volledig omsingeld door Zuid-Afrika. Het wordt ook wel ‘Kingdom in the Sky’ genoemd vanwege de hoge ligging. Het laagste punt ligt op 1400m (dat is nog eens wat anders dan Nederland), en is daarmee het hoogste laagste punt ter wereld! Qua natuurschoon is het gebied rondom de stad Semonkong zeker het meest oogstrelende gebied in Lesotho.

Semonkong Falls

Zo vind je hier bijvoorbeeld de Maletsunyane Falls, ook wel de Semonkong Falls genoemd. Dit is de hoogste waterval van zuidelijk Afrika, bijna twee keer zo hoog als de Victoria Falls in Zimbabwe! In de wintermaanden valt het water met veel geweld kapot op het bevroren meer, terwijl in de zomer een wolk van dampende mist opstijgt. Semonkong betekent dan ook ‘de plek van rook’. Het mooie aan de waterval is dat het niet verpest is door menselijk ingrijpen: er zijn geen netjes getimmerde uitkijkpunten of patatkraampjes en stinkende toilethokjes (dat doe je maar gewoon in de bosjes).

Verder zijn in het gebied rondom Semonkong veel rotsschilderingen te vinden van de originele San bevolking. Tienduizenden jaren geleden hadden de San het hoogland voor zich alleen, voor de Britten hun zinnen op het gebied zetten. In de decennia daarop trokken vooral Basotho volken de berg van Semonkong in. Deze Basotho inwoners zijn vandaag de dag de bewoners van Lesotho: herders, gewikkeld in dikke wollen dekens.

Waterval Bergen
Man Ezel Bergen Hond

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Zuid-Afrika

Daarom met Charlie’s Travels naar Zuid-Afrika

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over ZUID-AFRIKA – Sani Pass en Lesotho?
Powered by