• Spot de big five in de Serengeti

    Dé plek waar The Lion King en National Geographic samenkomen. Waar je ook kijkt, er gebeurt altijd iets. Je rijdt over de uitgestrekte vlaktes op zoek naar allerlei soorten wildlife. Denk aan zebra’s, buffalo’s, giraffes, olifanten, neushoorns en een indrukwekkende verzameling grote katten.

Op safari in Tanzania

Denk je aan Tanzania, dan denk je aan safari. En waar kun je nou beter op safari dan in de Serengeti? De Serengeti is naast het Krugerpark één van de bekendste parken in Afrika… en Afrika is groot! Zo ook de Serengeti. Met haar oppervlakte van ruim 140.000 vierkante meter kun je hier prima een aantal dagen vertoeven en exploreren.

De Great Migration

In de Serengeti trekken de gnoe’s (wildebeesten), zebra’s en gazellen rond om zo hun portie dagelijks groen binnen te krijgen. De migratie is op z’n spectaculairst wanneer de dieren in juli en augustus naar het noordlijke kant van het park trekken, over de grens met Kenia: de Maasai Mara. Om hier te komen moeten de dieren eerst twee pittige rivieren oversteken. Het is bizar om te zien hoeveel wildebeesten zich opeens de rivier instorten om het gevecht tegen de natuur aan te gaan. Maar niet alleen in deze periode is de Serengeti spectaculair. In december en januari bevinden de meeste kuddes zich in het zuiden van de Serengeti. Hier worden alle kleintjes geboren; lentekriebels in de Serengeti, terwijl het in ons kleine kikkerlandje kan sneeuwen.

Een overvloed aan wildlife

In de Serengeti is er altijd iets te zien. Als je je eenmaal tussen de dieren bevindt, lekker veilig in je landcruiser met een gids die precies weet waar de dieren zijn en hoe ze reageren, dan is het genieten geblazen! Kijk je links, dan zie je een groep hyena’s een vrouwtjesleeuw omsingelen. Zij mag vrezen voor haar prooi. Aan de andere kant zie je een zebra onschuldig water drinken uit een poeltje terwijl er een krokodil op de loer ligt. Slaap dan ook zeker één of twee nachten in de Serengeti om alles in je op te kunnen nemen.

Overnachten

Wil je de echte safari experience, dan raden we je aan om in een tentje te slapen. Je hoort ‘s nachts de hyena’s lachen en de buffels rustig sloffen door het tentenkamp op zoek naar een groen tussendoortje. Mocht je een tent iets too much (of juist too little) vinden? Dan zijn er genoeg andere opties. Denk aan een prachtige lodge met zachte prinsessenbedden en een panorama uitzicht over het park.

tanzania-serengeti-national-park-olifant

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Charlie over zijn safari in de Serengeti:

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Tanzania

Daarom met Charlie’s Travels naar Tanzania

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

© Copyright - Algemene Voorwaarden - Sustainability Policy - Cookie Policy - Privacy Policy - Werken bij Charlie's Travels - Sitemap | Charlie's Travels: avontuurlijke reizen op maat in Afrika
✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!