• Sibebe Rock

    Net ten noordoosten van Mbabane vind je Sibebe Rock, de op één na grootste monoliet ter wereld! Rondom deze enorme granieten pukkel kun je pittige hikes of relaxte wandelingetjes maken terwijl je van de uitgestrekte omgeving geniet.

Adembenemend uitzicht

Voor de reizigers die een uitdaging zoeken is Sibebe Rock, ten noordoosten van Mbabane, een fantastische plek! Na een wandeling in de groene heuvels doemt hier ineens een enorme puist op uit de grond. Het is de op één na grootste vulkanische rots ter wereld, alleen Uluru in Australië is groter. Helaas is er geen plek waarvandaan je deze drie biljoen jaar oude rots in zijn geheel kan zien, dus er is maar één oplossing: klimmen!

Verschillende routes

Er zijn verschillende routes naar de top. Welke je ook kiest: het wordt een lekkere hike met hier en daar pittige, steile stukken. Een leuke uitdaging dus, en het uitzicht vanaf deze rots is het dubbel en dwars waard. Mocht je nog wat adem over hebben, puf dan zeker even verder in dit gebied. Waarom? Ieder pad dat je kunt volgen komt uit bij een nieuw natuurwonder. Onderweg kom je langs wilde paarden, onbeschrijflijk mooie planten en bloemen en er is een grote kans dat je een prachtige roofvogel voorbij ziet schieten. Een mooie wandeling en een ontmoeting met een lokale vee-herder verder, kom je uiteindelijk uit bij een grot, een waterval of een bos.

Mdzimba hiking trail

Is je benenwagen niet te stoppen, dan is de Mdzimba hiking trail ook een mooie route. In een halve dag hike je naar de top van de heilige Mdzimba berg, waar je onderweg locals tegenkomt. Je wandelt een prachtige route langs een waterval, ziet onderweg de meest prachtige flora en fauna en eenmaal boven is je beloning een prachtig uitzicht over de vallei. Do I need to say more?

Coronation Cycle Park

Heb je nog stééds genoeg energie over (Red Bulletje op ofzo?) dan is het Coronation Cycle Park zeker een aanrader! Dit is een mountainbike track door de woeste natuur. Je neemt bruggetjes over de stroompjes, rijdt door de modder, over smalle paadjes en boomstammen. Hier kun je je energie goed kwijt. Ben je meer van het hardlopen? Dat kan daar ook. Een route van bijna vijf kilometer met vele obstakels ligt op je te wachten!

sibebe rock swaziland
sibebe rock swaziland stone

Daarom met Charlie’s Travels naar Swaziland

WE ZIJN "ON THE GROUND" in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

WIJ ONTWIKKELEN EIGEN ROUTES

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

ELKE REIS IS EEN CO-CREATIE

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

WIJ WERKEN VERANTWOORD & DUURZAAM

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

IK BEN KLAAR VOOR HET AVONTUUR! WAT DOEN WE NU?

typing-baboon

1. AANVRAAG

charles-square

2. SKYPE MET CHARLIE

kenya-map

3. HET VOORSTEL

jaarclub-motor

4. SAFARI NJEMA!

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Sibebe Rock?
Powered by