• Big Daddy Dune in Sossusvlei

    Namibië behoort tot een van de landen met de hoogste duinen ter wereld. De uitgestrekte woestijn van Namibië bestaat voor een groot deel uit knaloranje duinlandschap. In de Sossusvlei, een klei valleikleivalei aan de westkant van het land, vind je een aantal beroemde duinen om te beklimmen, waar je ook nog eens de mooiste kiekjes kunt schieten. De meest bezochte duin is Dune 45, maar als je geen photobombing, puffende en zwetende toeristen op je Instagram-foto wil hebben, kun je deze duin beter overslaan. In de buurt vind je de Big Daddy, met 350 meter de biggest dune on the block.

Big Daddy Dune in Sossusvlei

Begin je klim naar boven vroeg in de ochtend, of juist tijdens de zonsondergang om de zachte zonnestraaltjes van het golden hour mee te pakken. Het is een pittige klim, want door het dunne zand is elke stap vooruit, twee achteruit. Eenmaal boven word je beloond met een waanzinnig uitzicht over de uitgestrekte woestijn. Veeg het zweet van je bovenlip en tem je verwaaide en zanderige haardos, want het is tijd om foto’s te maken. Speel met de gouden kleur van de zon, de knaloranje gloed van de duinen en strakblauwe kleur van de lucht en voilà: alle ingrediënten voor een fantastische Instagram-post. Ook leuk: na afloop kun je over de duin door het zand naar beneden hollen, wat ook een leuk plaatje kan opleveren.

Deadvlei

Het landschap van Namibië lijkt op een bizar hersenspinsel… Op iets geschilderd door de kwast van Dali. De kleuren en vormen van dit landschap zijn surrealistisch, en de Deadvlei is misschien wel de meest iconische. Hier wordt de oogverblindende witte kleipan onderbroken door skeletten van oude doornbomen, afgeschilderd tegen de felrode duinen.

De dorre Deadvlei

Wanneer je vanaf de top van de Big Daddy naar beneden gehold bent (en misschien een paar keer op je muil bent gegaan, en flink wat zand hebt gehapt), rol je alweer in het volgende overweldigende landschap. Vanaf bovenaf kon je het al zien, maar nu sta je er middenin: de mysterieuze, surrealistische Deadvlei (ook wel Dodevlei): een uitgestrekte, witte zoutvlakte omringd door torenhoge, oranje duinen. Hier en daar steekt een dode, zwartgeblakerde boom als een geëlektrocuteerde satéprikker uit de grond. Ze zeggen dat de spookachtige bomen al zo’n 700 jaar dood zijn, maar door de droogte willen ze maar niet ontbinden. Geen eeuwige rust voor deze arme bomen dus, maar het levert wel spectaculaire en kunstzinnige Instagram-plaatjes op.

Dune 45

In Sossusvlei vind je de knalrode duinen onder een blauwe hemel. Dit contrast is bij het krieken van de dag op z’n prachtigst. Dune 45 staat bekend om haar elegante vorm, ontzettend smal, zo ook het pad erop. Vanaf het hoogste punt zie je de kleuren van de andere duinen veranderen tijdens de zonsopgang. Goosebumb-momentje!

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Namibië

Daarom met Charlie’s Travels naar Namibië

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.