• Taita Hills

    Vanwege de nieuwe railway vanuit Nairobi naar Mombasa, is ons team opzoek gegaan naar deze manier van reizen en de verschillende stops. Een van die stops is de Taita Hills: de perfecte plek om het echte Afrikaanse leven mee te maken. Wij hebben samen met onze lokale partners verschillende wandelroutes voor je ontwikkeld!

Meer over deze highlight

Family friendly
Off the beaten track
Eco friendly

Leeftijd: 6+
Prijs: €€

Meer over deze highlight

1
Family friendly
Off the beaten track
Eco friendly

Kenia of Indonesië?

Groen, groen, groen en nog meer groen. Vochtige gronden, struikgewassen waar je je een weg doorheen baant en bomen die hoog boven het land uittorenen. In een split-second heb je het idee dat je in Indonesië bent beland, waar je zodra je de hoek om loopt de rijstvelden en de vrouwen met grote manden op hun rug spot. Niks is minder waar! Je zit toch echt nog steeds op het Afrikaanse continent.

Hiken naar uitzichtpunten

De Taita Hills zijn een serie bergen in Taita-Taveta. Deze heuvels zijn onderdeel van de Eastern Arc Mountains die helemaal reiken tot aan Tanzania, en steken met kop en schouders boven het landschap uit. Een hike, wandeling of motortocht is hier dus gegarandeerd met spectaculaire Afrikaanse uitzichten. Gek genoeg kent bijna niemand dit opvallend groene pareltje en zul je hierdoor weinig tot geen toeristen tegenkomen.

Een unieke homestay

Aan de voet van de Taita heuvels ligt het huis van Mama Rose. Dit is een échte Keniaanse powervrouw, die speciaal voor Charlie’s Travellers haar huishouden openstelt als homestay. Samen koken, wandelen op haar shamba’s, kletsen in de keuken met de hele familie en wakker worden met de Kilimanjaro op de horizon.

Charles met Mama Rose
taita hills dorpje kenia

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Africa Inside Out: de Taita Hills

Ooit weleens van Taita gehoord? Nee? We don’t blame you, zelfs de meeste Kenianen kijken je vragend aan wanneer je over deze bergketen begint. Voor het project Africa Inside Out reizen Charlie en zijn team van content creators vanuit de relaxte kuststad Mombasa het ruige binnenland in! Een van de treinstops: de Taita Hills.

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Kenia

Daarom met Charlie’s Travels naar Kenia

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.