• Tsaranoro Vallei

    Hike richting de hoogste rots, paraglide naar beneden of kies voor een korte wandeling op lager niveau, die je meeneemt door de lokale dorpjes.

Flora & Fauna

Palmbomen, droogte, watervallen, veel rotsen, diepe dalen en hoge ruggen, mooie valleien en daarbij een van de meest biologisch-diverse parken van Madagascar. 106 Vogelsoorten, 55 kikkersoorten, 54 zoogdiersoorten, 30 orchideeënsoorten, 1000 plantensoorten: en het merendeel hiervan komt exclusief op Madagascar voor. In de Tsaranoro Vallei vind je ook de meeste soorten lemuren en prachtige, inheemse, wilde bloemen op de prairies. Het wordt ook wel ‘het Yosemite park’ van Madagascar genoemd. Hoewel dit klinkt als een locatie uit een sprookjesboek, zie je hier niet zoveel bezoekers…

Afgelegen, maar de moeite waard! 

Tsaranoro Vallei is een ruig gebied gelegen aan de voet van het Andringritra-gebergte waar je niet zomaar komt. Daar heb je tijd voor nodig en reizigers in Madagascar zijn vaak aan het racen tegen de klok. Er is zoveel moois te zien, de reistijden zijn lang en er is altijd te weinig tijd om pareltjes zoals de Tsaranoro Vallei mee te nemen in het reisprogramma. Zonde! Want dit is misschien wel het meest fotogenieke gedeelte van het land.

Wandelroutes

Het gebied heeft verschillende wandelroutes. Een eenvoudige promenade door het heilige bos richting een natural pool, een iets pittigere klim over een rots genaamd De Kameleon of de zwaarste wandeling met een klim op de Tsaranoro rots. Voor iedere conditie wat wils! Het regenwoud ligt in het lagere gedeelte van het park, in het Oosten. De hoge bergen en prairies liggen in het Westen van het park. Watervallen denderen volop door de valleien verspreid door het gebied, dus die kom je gegarandeerd tijdens een wandeling tegen!

Of je nou alleen een bezoekje aan de vallei brengt, of de driedaagse trek naar de top van Pic Boby trotseert, hier kun je hoe dan ook schitterende wandelingen maken! Ook de vriendelijke Malagasy-bevolking wandelt door dit natuurgbied terwijl ze bezig zijn met hun dagelijkse bezigheden.

Waar kun je overnachten?

De Tsaranoro Vallei ligt op ongeveer 60km van Ambalavao en dat maakt Ambalavao het dichtstbij gelegen stadje. Vanuit Ambalavao kun je verschillende uitstapjes maken naar het off the beaten track natuurgebied omringd door bergen. Voor de echte avonturiers zijn er verschillende kampeervelden aanwezig. Voor wie wat meer comfort wel op prijs stelt, kan ook voor een accommodatie in de vallei kiezen. Slaap lekker!

Tsaranoro Vallei madagascar
madagascar pic boby Andringitra Park
madagascar pic boby Andringitra Park

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Madagascar

Daarom met Charlie’s Travels naar Madagascar

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +265996555825, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!