• Tsingy de Bemaraha

    Tsingy is een spectaculair ‘stenen bos’ van scherpe kalksteenformaties, gevormd door jarenlange geologische verschuivingen en erosie. Een van de meest bijzondere plekken op het eiland!

De Tsingy’s: een echt natuurwonder

Als je het aan ons vraagt zijn de Tsingy’s van Madagascar een van de meest bijzondere natuurwonderen van de wereld! Miljoenen jaren geleden lag dit kalksteen allemaal nog onderwater, maar door het schuiven van de aarde zijn ze naar de oppervlakte geduwd. Na jaren van regen en wind zijn de plateaus omgevormd tot vlijmscherpe rotsen met diepe kloven, waar tropische planten en bomen groeien en waar dieren zich hebben aangepast aan de uitdagende omstandigheden. Kortom, een absoluut hoogtepunt in Madagascar!

Het natuurreservaat Tsingy de Bemaraha en het nationaal park staan sinds de jaren negentig ingeschreven op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Je vindt hier 11 soorten lemuren, 6 endemische vogelsoorten en 17 endemische reptielen. Denk je dat je ogen hebt als een havik? Misschien spot jij dan wel de kleinste kameleonsoort ter wereld.

Op avontuur door de rotsen

De naam Tsingy is gegeven door de lokale bevolking en betekent letterlijk “op je tenen lopen”. Wil je de Tsingy’s echt lekker avontuurlijk beleven? Doe dan een tocht van een uurtje of zes, diep door het gebied. Gezekerd en wel -gelukkig maar, je wil niet nader kennismaken met zo’n vlijmscherpe rots- ga je over smalle paden, steile trappen en nauwe doorgangen… Niet geschikt voor de watjes onder ons!

Het kost je wel een lange Afrikaanse massage

Je vindt dit bijzondere gebied op zo’n 300 kilometer van de hoofdstad Antananarivo. Helaas is de westkant van Madagascar nog niet enorm ontwikkeld, wat een ritje naar het ‘Wilde Westen’ een tijdrovende klus maakt. Ga er vanuit dat je er een paar dagen hobbelen in de auto voor over moet hebben om dit natuurschoon te bekijken. Maar dan zie je ook wel echt iets heel bijzonders!

madagascar Tsingy de Bemaraha lemur

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Madagascar

Daarom met Charlie’s Travels naar Madagascar

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +31 6 28 487 271, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!