• Tsingy Rouge

    In het noorden van Madagascar, op maar 5 kilometer afstand van Diego Suarez (ook bekend als Antsiranana), ligt een heel bijzonder natuurverschijnsel. Een donkerrood kunstwerk van erosie!

Een ware verborgen gem

Deze verborgen gem ligt tussen de steden Ambilobe en Diego Suarez. Het bijzonder is dat het pas halverwege de 20ste eeuw werd ontdekt, puur en alleen door aardverschuivingen. En wat wat een mooie verrassing was de kloof die daaronder vandaan kwam; de Tsingy Rouge!

Madagascar: het rode eiland

Madagascar wordt ook wel het rode eiland genoemd en dat is -hoe kan het ook anders- omdat de aarde er voornamelijk rood is. De naam Tsingy Rouge is dan ook toepasselijk! De warme kleuren zijn te danken aan de kleigrond die vol zit met mineralen, vooral de hoge hoeveelheid ijzeroxide (een de roodbruine, poederachtige vaste stof) draagt hieraan bij. Tijdens de zonsondergang komen deze warme kleuren heel sterk naar boven en wordt de Tsingy Rouge een spektakel om naar te kijken. De foto’s zijn ook bij zonsopkomst extra indrukwekkend, maar dan moet je die wekker dus heel vroeg zetten! Maar eigenlijk maakt het niet uit wanneer je deze plek bezoekt, het speciale landschap garandeert een uniek plaatje.

Tsingy rouge: de bereikbaarheid

Het gebied is toegankelijker dan de Tsingy de Ankarana of Tsingy de Bemaraha, in het Westen. Het is bijvoorbeeld leuk als een dagexcursie op twee uur rijden vanuit Diego Suarez (ook wel Antsiranana). Ondanks dat dit het kleinste Tsingy-gebied is in het land, is het desalniettemin een hele indrukwekkende highlight.

Jouw kleinkinderen willen dit ook nog zien, toch?

Omdat de Tsingy Rouge bestaat uit zandsteen is het erg fragiel. De andere twee (grotere) Tsingy-formaties zijn van kalksteen, wat een stuk harder is en daardoor minder kwetsbaar. En meteen ook een stuk puntiger en scherper… Uiteraard willen we dat onze achter-achter-achter kleinkinderen ook nog van dit bijzondere natuurverschijnsel kunnen genieten. Daarom willen we je er alvast op wijzen dat het verboden is om de rotsen aan te raken.

madagascar tsingy rouge
tsingy rouge national park madagascar

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Madagascar

Daarom met Charlie’s Travels naar Madagascar

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +265996555825, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!