• Tsodilo Hills

    Deze ‘heuvels’ zijn de spirituele thuisbasis van de San. Verspreid over ongeveer negen vierkante kilometer rots, zijn ongeveer 4000 rotsschilderingen te vinden.

Wat is er bijzonder aan de Tsodilo Hills?

In de immense vlakheid van een onherbergzaam en eeuwenoud landschap, doemen vier grote pastelkleurige rotsen op: de Tsodilo Hills. De grootste heuvel wordt de mannelijke heuvel genoemd, de andere heuvels zijn de vrouw, het kind en het kleinkind. We zullen het nooit zeker weten, maar uit bijzondere vondsten op en in de vrouwelijke heuvel lijkt het erop dat dit de belangrijkste heuvel was… Who run the world? 😉

Deze ‘heuvels’ zijn sinds 100.000 jaar de spirituele thuisbasis van de San (de bosjesmannen). Op deze heilige plaats stonden ze in contact met hun voorouders en de sjamanen en schilderden ze tekeningen op rotsen. Verspreid over ongeveer 9 vierkante kilometer rots, zijn ongeveer 4000 rotsschilderingen te vinden!

Verhaaltje voor bij het kampvuur…

In dit gebied houden goden en geesten een oogje in het zeil… Ooit was er een groep toeristen die zich respectloos gedroeg en vervolgens vele mankementen aan hun camera’s kregen. Ze moesten een brief aan de goden schrijven, om vergeving vragen en dit verhaal toevertrouwen aan Moeder Aarde. Denk hier dus drie keer na voor je een vlieg doodt!

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Botswana

Daarom met Charlie’s Travels naar Botswana

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.