• Tsodilo Hills

    In het noordwesten van Botswana liggen de Tsodilo Hills. Deze ‘heuvels’ zijn de spirituele thuisbasis van de San, oftewel de bosjesmannen in Botswana, en het gebied barst van de bijzondere rotstekeningen. Verspreid over ongeveer negen vierkante kilometer rotsgebied vind je hier maar liefst zo’n vierduizend schilderingen die zelfs zijn opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Wat is er bijzonder aan de Tsodilo Hills?

Opeens, in de eindeloze vlakte van een onherbergzaam en eeuwenoud landschap, doemen er vier grote pastelkleurige rotsen op: het zijn de Tsodilo Hills. De grootste heuvel wordt de mannelijke heuvel genoemd, de andere heuvels zijn de vrouw, het kind en het kleinkind. We zullen het nooit helemaal zeker weten, maar uit bijzondere vondsten op en in de vrouwelijke heuvel lijkt het erop dat dit de belangrijkste heuvel was… Tja, who run the world?

Deze ‘heuvels’ zijn sinds 100.000 jaar de spirituele thuisbasis van de San, zoals de bosjesmannen in Botswana worden genoemd. Zij kwamen naar deze heilige plaats toe om in contact te staan met hun voorouders en de sjamanen, een soort van priesters. Ook schilderden ze tekeningen die je vandaag de dag nog steeds kunt bewonderen. Verspreid over ongeveer negen vierkante kilometer vind je zo’n vierduizend rotsschilderingen. Archeologen zijn hier helemaal wild van en de archeologische waarde van de schilderingen is dan ook heel hoog. Ze vormen een chronologisch bewijs van de menselijke activiteiten en veranderingen van het milieu over een periode van meer dan 100.000 jaar. Niet gek dat de schilderingen dan ook zijn opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Zeker een must-visit wat ons betreft!

Verhaaltje voor bij het kampvuur…

Je bent nooit helemaal alleen in de Tsodilo Hills. In dit gebied houden goden en geesten altijd een oogje in het zeil… Ooit waren er een aantal toeristen die zich respectloos gedroeg waarna zij vele mankementen aan hun camera’s kregen. De groep moest een brief aan de goden schrijven om vergeving vragen dus denk hier altijd drie keer na voor je een vlieg doodt of iets anders geks doet! Voor je het weet moet je de goden ook lief aankijken…

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Botswana

Daarom met Charlie’s Travels naar Botswana

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Tsodilo Hills?