• Tulear & Ifaty

    Het heerlijke stadje Tulear is gemakkelijk te combineren met de parelwitte stranden van Ifaty. Bezoek omliggende vissersdorpjes en ontdek de kleurrijke onderwaterwereld!

De havenstad Tulear

In het zuidwesten van Madagascar vind je de belangrijkste havenstad van het land; Tulear. Tulear, ook wel Toliara genoemd, is gelegen aan het Mozambique-kanaal en is het import- en exportcentrum van Madagascar. Met zo’n 150.000 inwoners is het een redelijk moderne stad. Je vindt hier ook zeker voldoende leuke restaurantjes!

Het havenstadje is bij vakantiegangers vooral populair vanwege de bijzondere onderwaterwereld. Je kunt hier prachtig snorkelen en duiken! Je hebt met de 18 kilometer lange rif die je vanuit hier kunt bereiken, ruimte zat! De stad is omgeven door duinen en mangroves en de zonsondergangen zijn hier Afrikaanser – en dus spectaculairder- dan ooit.

Fan van stranden?

Ten noorden en zuiden van de stad vind je zandstranden met fijn wit zand, maar voor de echte beachy vibes reis je door naar Ifaty. Dit ritje gaat wel over een hobbelig zandweggetje, dus een 4×4 is een must. Maar na deze Afrikaanse massage is het tijd om te ontspannen. Ifaty is ontstaan door het samenvoegen van twee vissersdorpjes. Als je wil kun je ook met de vissers mee de zee op! De stranden zijn hier wit en het water helderblauw. Misschien net niet zo tropisch als Nosy Be, maar het is absoluut geen straf om hier een paar dagen te relaxen! Je voelt je hier ver weg van de hectiek en de simpele strandhutjes zijn perfect om je even terug te trekken. Bezoek een van de duikscholen die hier gevestigd zijn, ga fietsen door de omgeving of spring op de rug van een paard. In het juiste seizoen (juli en augustus) komen hier de walvissen voorbij zwemmen! Al met al een mooie bestemming, bijvoorbeeld als relaxte afsluiter van je reis door Madagascar.

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Madagascar

Daarom met Charlie’s Travels naar Madagascar

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +31 6 28 487 271, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!