• Twin Lakes

    Deze meren zijn omringd door steile heuvels en hebben uitzicht op de Virunga Volcanoes – waar je nog wel eens een gorilla kunt spotten.

Vijf van de acht Virunga vulkanen zien

Lake Ruhondo en Lake Burera, ook wel bekend als de twin lakes. Deze meren, zo genoemd omdat ze pal naast elkaar liggen, zijn een plek die veel reizigers overslaan in Rwanda. Waarom? Tsja, dat snappen wij ook niet helemaal. Dit is namelijk een ontzettend mooi gebied. Het doet een beetje denken aan de meren bij de Schotse hooglanden, maar dan nog beter!

Deze meren in het noorden van Rwanda komen op een bepaald punt samen waar het water van het ene meer het andere instroomt. Het schijnt dat deze strook van land door lava gevormd is. Daardoor is het ook super vruchtbaar. Langs de oevers van deze meren zie je overal beplanting, bananenbomen, thee- en koffieplantages en meer! Ook zie je hier veel vissers. Ga lekker met een bootje de meren op, tussen deze vissers door!

Vanaf het water is het uitzicht over de bergen nog mooier. Deze meren liggen onder de bergen Sabyinyo, Muhabura, Bisoke en Gahinga en op een heldere dag kun je wel 5 van de 8 van de Virunga vulkanen zien!

De Twin Lake route

Omdat de meren aan de bergen grenzen kun je deze ook lekker gaan hiken voor een supermooi uitzicht! Het is een bijzondere, maar ook wel pittige hike, dus je kunt er ook voor kiezen om dit gebied met de auto te bereizen. Via mooie paadjes reis je door dit prachtige gebied, kom je langs dorpjes en zie je heel veel!

Mocht je dat nou net weer te simpel vinden kun je hier ook fantastisch mountainbiken. Ga meteen hardcore door de 5 vulkanen te befietsen of ga voor de Twin Lakes route. Deze kan je ook in 2 dagen doen, dan overnacht je hier met een fantastisch uitzicht en geniet je van een mooie boottocht op de meren. Vogelaars kunnen hier hun geluk niet op!

Maar dat is niet alles!

Als je toch in die uitgeholde kano op het meer zit, stuur dan meteen aan op een van de eilanden. Het bezoek van deze eilanden is perfect voor mooie fotografie en de inwoners van de eilanden zullen je met een glimlach verwelkomen. Leer wat van hun gebruiken en tradities en zie waarom ze het eilandleven zo waarderen. Neem een drankje mee in je boot en geniet van een heerlijke sundowner. Niks beters dan de dag zo afsluiten!

Vulkaan vanuit Lake Burera
rwanda twin lakes

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Rwanda

Daarom met Charlie’s Travels naar Rwanda

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!