• Hiking in de Usambara Mountains

    Groene jungle bossen, druipend van de ochtenddauw en prachtige uitzichten. Een ultiem Tarzan-gevoel! Vergeet de Europese Alpen, de Himalaya’s en Patagonië: Usambara is waar je wilt hiken. Je waant je door groene jungle-bossen, aanschouwt de mysterieuze ochtenddauw en geniet van de geweldige uitzichten tijdens een meerdaagse hike.

Meer over deze highlight

Family friendly
Off the beaten track
Eco friendly

Leeftijd: 12+
Prijs: €€€

Meer over deze highlight

1
Family friendly
Off the beaten track
Eco friendly

Ecologische- en biodiverse hotspot!

In het noordoosten van Tanzania, ten zuiden van Tsavo National Park in Kenia ligt het Usambara-gebergte. Het gebergte is bedekt met enorme tropische bossen, wat vrij ongebruikelijk is voor Oost-Afrika. Een ecologische- en biodiverse hotspot! Wanneer je op een heldere dag door de bossen heen kijkt, zie je aan de ene kant de Kilimanjaro en aan de andere kant de grasvlaktes van Mkomazi National Park. Het gebergte staat dan ook bekend om de spectaculaire uitzichten. De zonsondergang verandert het gebied aan het einde van de dag in een onvergetelijke kleurenpallet.

Van dorpje naar dorpje

De Usambara’s zijn voor veel boeren een goed thuis waardoor je ook door thee- en maïsvelden wandelt. Tijdens zo’n wandeling door de Usambara Mountains loop je van dorpje naar dorpje en zie je allerlei vormen van het Tanzaniaanse leven. Je komt langs stadjes en nederzettingen van de Mbugu en andere stammen. Overal word je vriendelijk welkom geheten door de lokale bevolking. Lushoto is de hoofdstad van de Usambara Mountains, en heeft daarnaast een bijzonder connectie met Nederland: Prins Claus heeft hier een aantal jaren op een lokale kostschool gezeten! Er valt hier vrij weinig informatie over te vinden, maar de secondary school in het dorp is nog steeds naar hem vernoemd. Hier kun je Charlie’s vlog over deze school en de Usambara mountains bekijken!

Hiken of mountainbiken

De Usambara Mountains zijn dus perfect voor een stevige wandeling, die ongeveer twee tot drie dagen in beslag zal nemen. In deze blog vertellen we je daar alvast wat meer over. In de omgeving kun je ook mountainbiken of een steile klif beklimmen. Er zijn verschillende kleinschalige ecolodges waar de focus ligt op lokale en gespecialiseerde gidsen die mee kunnen hiken. Alles om dit prachtige en unieke natuurgebied zo goed mogelijk te beschermen.

Hike usambara mountains

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Tanzania

Daarom met Charlie’s Travels naar Tanzania

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.