• Hiking in de Usambara Mountains

    Groene jungle bossen, druipend van de ochtenddauw en prachtige uitzichten. Vergeet de Europese Alpen, de Himalaya’s en Patagonië: Usambara is waar je wilt hiken. Waan je door groene junglebossen, wandel door dorpjes die af en toe opduiken, aanschouw de mysterieuze ochtenddauw en geniet van de geweldige uitzichten tijdens een meerdaagse hike.

Meer over deze highlight

Family friendly
Off the beaten track
Eco friendly

Leeftijd: 12+
Prijs: €€€

Meer over deze highlight

Family friendly
Off the beaten track
Eco friendly

Ecologische en biodiverse hotspot!

In het noordoosten van Tanzania, ten zuiden van Tsavo National Park in Kenia, liggen de Usambara Mountains. Het gebergte is bedekt met enorme tropische bossen wat vrij ongebruikelijk is voor Oost-Afrika, een echte ecologische en biodiverse hotspot! Wanneer je op een heldere dag door de bossen heen kijkt, zie je aan de ene kant de Kilimanjaro en aan de andere kant de grasvlaktes van Mkomazi National Park. Het gebergte staat dan ook bekend om de spectaculaire uitzichten, helemaal wanneer de zon ondergaat. Aan het einde van de dag, tijdens de sunset, verandert het gebied in een onvergetelijke kleurenpallet.

Van dorpje naar dorpje

Tijdens de hike in de Usambara Mountains loop je van dorpje naar dorpje en zie je allerlei vormen van het Tanzaniaanse leven. Doordat de Usambara zo’n vruchtbaar gebied is, is dit voor veel boeren een goed thuis en daarom barst het er van de thee- en maïsvelden. Wandel door dorpjes en nederzettingen van de Mbugu en andere stammen en vervolg je weg langs schooltjes en boerderijen. Waar je ook bent: overal word je vriendelijk welkom geheten door de lokale bevolking.
Lushoto is de hoofdstad van de Usambara Mountains en heeft een bijzonder connectie met Nederland: prins Claus heeft hier een aantal jaren op een lokale kostschool gezeten! Er valt hier vrij weinig informatie over te vinden, maar de secondary school in het dorp is nog steeds naar hem vernoemd. In Charlie’s vlog zie je meer over deze school en de Usambara Mountains!

Hiken of mountainbiken

De Usambara Mountains zijn dus perfect voor een stevige wandeling die ongeveer twee tot drie dagen in beslag zal nemen. In onze blog lees je nog meer over hiken in de Usambara. In de omgeving kun je ook mountainbiken of een steile klif beklimmen. Er zijn verschillende kleinschalige eco lodges waar de focus ligt op lokale en gespecialiseerde gidsen die mee kunnen hiken. Alles om dit prachtige en unieke natuurgebied zo goed mogelijk te beschermen.

Usumbara view
Usambara view point
Usumbara

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Tanzania

Daarom met Charlie’s Travels naar Tanzania

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!