• Virunga mountains

    De beste plek om gorilla’s te vinden en gekend om Dian Fossey’s onderzoek. Maak een trekking door het regenwoud en observeer de bijzondere berggorilla’s en hun bijna menselijke gedrag.

Virunga gebergte en haar schoonheid

Het Virunga gebergte is een ontzettend mooi gebied, uitgespreid over 3 landen: Congo-Kinshasa, Oeganda en Rwanda. Hier vind je wel acht vulkanen, waarvan er twee nog actief zijn. Ga lekker hiken naar de kraterrand van deze giganten en geniet eenmaal boven van het prachtige uitzicht dat reikt tot de verschillende kratermeren in de omgeving.

Het regenwoud in dit gebied herbergt enorm veel diersoorten, van wel 22 soorten primaten tot olifanten en van honderden verschillende soorten vogels tot de meest prachtige vlinders. Maar het meest bekend staat dit gebied wel om de berggorilla’s die hier te vinden zijn. Er zijn nog maar weinig gorilla’s in het wild te vinden, doordat ze door de jaren heen jammergenoeg veel gestroopt werden. Maar gelukkig waren er ook mensen die de gorilla’s beschermden en nog steeds hun leven geven om deze dieren te redden van uitsterving. Een van de hit-documentaires op Netflix was zelfs gewijd aan dit onderwerp. Dit is ook de reden dat dit park nu zo ontzettend populair is! Een goeie hike door dit prachtige oerwoud is een must, een Indiana Jones ervaring ten top.

Dian Fossey

Maar dit oerwoud met zijn enorme diversiteit is niet alleen het toneel voor de eerder genoemde Netflix-documentaire, ken je de met Golden Globes bekroonde film Gorillas in the Mist nog? Wel, Dian Fossey, de bekende primatoloog waar deze film over ging, heeft hier in het Vulcanoes National Park haar onderzoeken gedaan en gevochten om haar geliefde gorilla’s te beschermen tegen stropers.

Hiermee maakte zij weinig vrienden en helaas is zij hierdoor ook op een brute manier om het leven gekomen. En de daders van deze verschrikkelijke actie? Wie dat zijn is nog steeds een raadsel… is het de overheid of waren het toch stropers? Hoe dan ook, Dian is hier begraven en je kunt een mooie hike maken naar haar graf en dat van haar favoriete gorilla’s. Een toffe wandeling in dit fantastisch mooie regenwoud! En misschien loop je dan ook nog wel een stoere gorilla tegen het lijf, want die kun je hier ook vinden.

Virunga map

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Rwanda

Daarom met Charlie’s Travels naar Rwanda

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!