• Vlucht over de Okavango Delta

    De Okavango Delta is een groot moerasgebied in het noorden van Botswana. Een erg natte plek, omringd door de droge Kalahari woestijn. Via land is dit gebied niet bereikbaar en wil je het écht goed kunnen zien, dan zul je in het kleine vliegtuigje moeten stappen om deze pracht van bovenaf te aanschouwen. Door veel van onze reizigers bestempeld als het hoogtepunt van hun reis door Botswana.

Okavango rivier

Dit grote moerasgebied wordt gevoed door de Okavango rivier die begint in het hoogland van Angola en eindigt in de Kalahari. Het kost het water een half jaar om vanuit Angola naar het zuidelijkste punt van de Delta in Maun uit te komen. Tijdens het droogseizoen (in de Nederlandse zomermaanden) trekken de wilde dieren de delta binnen om te smikkelen van het vele groen dat door het stijgende water flink gegroeid is. Dieren als de olifant, giraffe, nijlpaard en buffel zijn goed te spotten vanuit de lucht, maar de Okavango Delta heeft een nog veel grotere variatie aan dieren te bieden. Zo kun je er ook krokodillen, slangen, schildpadden, antilopen, pumba’s, leeuwen, hyena’s, wilde honden en luipaarden vinden!

vogel okavango delta
droneshot olifanten okavango delta

Scenic Flight

Vanuit Maun kun je met een klein vliegtuigje een scenic flight maken over de Delta. Dit vliegtuigje stijgt tot zo’n 100 meter hoogte, waarmee je hoog genoeg vliegt om iets te zien, maar de dieren niet zult verstoren. Maun maakt plaats voor een groene vlakte met wetlands, kleine riviertjes en grote meren. Je ziet olifantenfamilies zich een weg banen door de drassige velden en de kuddes buffels grazen op het droge land. De giraffen plukken blaadjes van de bomen en de nijlpaarden plonzen in het water. Na een uurtje rondzoemen land je weer op Maun met een ervaring die je niet meer zult vergeten!

scenic flight okavango delta droneshot

Kostbaar, maar onvergetelijk!

Omdat het kleine vliegtuigjes zijn kunnen er zo’n 4-6 personen met een vlucht mee. Zorg dus dat ruim van tevoren de scenic flight geboekt is om teleurstelling te voorkomen. Verder moet je er rekening mee houden dat dit geen goedkope ervaring is. Voor een vlucht betaal je namelijk al snel zo’n 120-160 dollar. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid personen die meegaan tijdens jouw vlucht. Yup, niet goedkoop, maar een onvergetelijke ervaring die je zeker niet wilt missen als je in Botswana op reis bent!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Botswana

IK BEN KLAAR VOOR HET AVONTUUR! WAT DOEN WE NU?

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!