• Wandelen door het mysterieuze Bigodi-moeras

    Groen, groener, groenst! Deze wandeling door een tropisch moeras is voor elke leeftijd weggelegd. Vind je innerlijke rust terug op de meditatieve geluiden van de natuur, of til buitenspelen naar the next level: met de regenlaarzen aan door het moeras springen, alles leren over de planten en dieren, en wat vriendelijke en zeldzame aapjes ontmoeten!

  • Wandelen door het mysterieuze Bigodi-moeras

    Groen, groener, groenst! Deze wandeling door een tropisch moeras is voor elke leeftijd weggelegd. Vind je innerlijke rust terug op de meditatieve geluiden van de natuur, of til buitenspelen naar the next level!

Meer over deze highlight

1
Family friendly
Off the beaten track
Eco friendly

Leeftijd: 0+
Prijs: €

Meer over deze highlight

1
Family friendly
Off the beaten track
Eco friendly

Het weelderige gebied van de Crater Lakes

Natuurfanaten opgelet: in het westen van Oeganda zou je misschien wel alles kunnen vinden waar je ooit van gedroomd hebt. Aan de grens met Congo vind je de machtige, ruige Rwenzori-bergen, waar ook de op-drie-na-hoogste berg van Afrika geparkeerd staat. Weelderige bossen aan de voet, gletsjers en poedersuikersneew op de top. Met de Rwenzori-bergen prijkend aan de horizon, kun je de Crater Lake Area ontdekken. De naam zegt het al: dit gebied was ooit woest, vulkanisch landschap met pruttelende lava. Inmiddels zijn het vredige groene heuvels met spiegelgladde kratermeren, schattige dorpjes, eindeloos veel bananenbomen en ontelbaar veel waanzinnige uitzichtpunten. En dan zijn we er nog niet: pal naast de Crater Lake area vind je ook nog eens dichte, dampende jungles waar Chimpansee-families wonen en Tarzan nog net niet door brullend in een lendendoek aan lianen slingert. In dit gebied, waar jungle, meren en bergen elkaar ontmoeten, vind je ook nog een ander ecosysteem: het mysterieuze moeras, de Bigodi Swamp.

Stampen en soppen door het moeras

Terwijl je de heerlijke frisse lucht met diepe teugen opsnuift luister je naar het orkest van geluiden: vogel-koortjes die door elkaar heen zingen, insecten die niet klinken als insecten, en geluiden die je niet kan plaatsen: is het een aap? Een vogel? Of is het gewoon het gesop van je laarzen in de modder? Wanneer het waterniveau van het moeras zo hoog wordt dat het je laarzen bijna in loopt, is daar een houten pad wat nog het meest weg heeft van een krakkemikkige brug over het moeraswater. Het lijkt alsof je per ongeluk een mysterieus sprookjesboek bent ingewandeld: het is stil en de tropische planten en palmen rijzen uit het moeras omhoog en vormen een dak boven je hoofd.

De gids die meegaat is een wandelende encyclopedie en vertelt je alles over het leven in het moeras. Eetbare plantjes die je rochelende hoest verhelpen? Simpele bloemen waar je een alcoholisch drankje van kunt maken dat je óók nog geneest van Malaria? Maar ook leer je over alle verschillende vogels en apen: spot jij John de Rood-witte Colobus?

Twee mensen temidden de bomen en struiken in het Bigodi Moeras
Twee mensen temidden de bomen en struiken in het Bigodi Moeras

HEB JE VRAGEN AAN ONZE OEGANDA EXPERTS? START EEN WHATSAPP GESPREK!

(Klik rechtsonderin op de WhatsApp knop om een gesprek te starten)

Regenlaarzen aan en gaan met die banaan!

Voor deze moeraswandeling is het lekker om comfortabele kleding aan te hebben en noodzakelijk om regenlaarzen te regelen! Wanneer deze niet in je koffertje of backpack passen is dat niet het einde van de wereld: de gids heeft er nog wel een paar voor je liggen. Omdat het in dit gebied veel regent, is het ook best handig om je regenjas mee te nemen. Vogelliefhebber? Dan is een verrekijker ook niet verkeerd! De wandeling door Bigodi Swamp duurt twee tot vier uur, afhankelijk van je interesse in de omgeving! (Als je het levensverhaal wilt weten van elk beestje dat je onderweg ontmoet, kan het nou eenmaal iets langer duren.)

De moeraswandeling is goed te combineren met veel andere experiences. Zo kun je het op dezelfde dag doen als de spannende Chimpansee trekking in het oerwoud. Blijf je meerdere dagen in het gebied? Bezoek dan ook het knusse, nabijgelegen stadje Fort Portal, of spring achterop de motor om langs alle kratermeren te crossen. Niet zulke motormuizen, of heb je kleine kinderen? Dan is de Bigodi Swamp-walk een daverend alternatief!

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Oeganda

Daarom met Charlie’s Travels naar Oeganda

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!