• Waterberg

    Het waterberg-plateau steekt hoog boven de vlaktes van de Kalahari woestijn in Oost-Namibië. Een bijzonder verschijnsel met daarnaast ook nog een imposante geschiedenis. Een bizar feitje: deze rotslaag is meer dan 850 miljoen jaar oud. Zo’n 200 miljoen jaar geleden was dit de thuisbasis voor dinosaurussen.

Waterberg, een historisch slagveld

Op de Waterberg heeft één van de belangrijkste keerpunten in de geschiedenis van Namibië  plaatsgevonden. Op de uitlopers van de Waterberg hebben in het begin van de 20ste eeuw de Herero hun laatste slag verloren van de Duitsers. De Herero werden gedwongen zich terug te trekken uit het vruchtbare Waterberg, naar het oosten richting het Britse Bechuanaland (nu Botswana).

Ecologisch paradijs

Het Waterberg Plateau National Park is vernoemd naar waterbronnen en is een fascinerende plaats met zandstenen rotsen, 200-jaar oude voetafdrukken van dinosauriërs en versteende zandduinen. In tegenstelling tot veel ander Namibisch land, zijn hier veel natuurlijke waterbronnen die het gebied heel vruchtbaar maken. Hierdoor huist het park een wilde en bonte verzameling planten en dieren die hier in weelde, rust en overvloed leven. Lucky Bastards…!

Beklim de Waterberg

Het is fantastisch om de Waterberg te beklimmen en helemaal vanaf de top te genieten van het bizarre landschap dat tot kilometers ver zichtbaar is. Neem een drankje mee de berg op en geniet van een heerlijke sundowner terwijl de laatste zonnestralen over de grond neer stralen.

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Namibië

Daarom met Charlie’s Travels naar Namibië

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Waterberg?
Powered by