• West Kenia

    Groen oerwoud, uitgestrekte meren, een gigantische berg en vooral: heel weinig toeristen. De groenere regionen van West Kenia zijn ideaal terrein voor een mooie roadtrip.

Lake Baringo in West Kenia

In het Keniaanse deel van The Great Rift Valley, in West Kenia, ligt Lake Baringo. Samen met Lake Naivasha (en het minuscule stukje Lake Victoria) is dit het enige zoetwatermeer van Kenia. Het grote verschil met Lake Naivasha is de rust van de omgeving: Lake Baringo ligt genesteld in prachtig, desolaat, Afrikaans landschap, omsingeld door glooiende heuvels. Het water van Lake Baringo heeft een heel bijzondere kleur. De melkachtige gloed en de rust in het water zorgen ervoor dat het bij daglicht een magisch, nevelachtig effect krijgt. Lake Baringo heeft meer dan 450 kleurrijke vogelsoorten. In het water vind je grote crocs en dikke nijlpaarden, terwijl zeearenden het luchtruim domineren. Wilflife all around!

Kakamega Forest in West Kenia

Een van de oudste, meest mysterieuze bossen van Kenia. Dit geïsoleerde stukje bos in West Kenia is een overblijfsel van een oerwoud wat ooit van Congo tot Kenia reikte. Het is een prachtig woud, maar het doet pijn om te zien hoeveel bloed, zweet en tranen het kost om het te behouden. Gelukkig zijn er een paar toegewijde gidsen die zich grenzeloos inzetten voor dit bos in West Kenia. Kakamega is een oerwoud zoals je het kent uit de boekjes. Duizenden geluiden, glimmende ogen in de donkere bosjes en het vibreert er van leven! Voor flora en fauna-liefhebbers is dit echt het summum. Kakamega is het thuis van verschillende zoogdieren, insecten en vogelsoorten.

Kericho Valley & Mount Elgon in West Kenia

Kenia is de op drie na grootste theeproducent ter wereld. Dus hoewel je bij theeplantages waarschijnlijk gelijk aan Indonesië denkt, heeft Oost-Afrika ook meer dan genoeg te bieden op dit gebied. In de richting van Mount Elgon in West Kenia zie je het landschap al snel veranderen. Mount Elgon is een bijzondere, majestueuze berg, doormidden gespleten door de Keniaans-Oegandese grens. Aan de kant van West Kenia is er een waanzinnig Nationaal Park met een paar bijzondere bezienswaardigheden!

Mount Elgon is fantastisch om lekker de wandelschoenen aan te trekken en je conditie bij te schaven. Je bent meestal alleen met serene natuur zonder andere rondbanjerende toeristen. Je kunt dit combineren met een bezoekje aan de zoutgrotten van West Kenia. Twee grote grotten, Kitum en Makingeny cave, zijn het onderkomen waar de plaatselijke buffalo- en olifant-populatie ‘s nachts hun oogjes sluiten. Waarom? Olifanten, buffalo en andere grote zoogdieren komen door hun vegan dieet mineralen tekort, wat ze compenseren door het lebberen en likken van zout. De muren van de grotten zijn geglazuurd met dit mineraal: een heerlijk toetje na een dag grazen!

West Kenia uitzicht
mount Elgon west kenia

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Kenia

Daarom met Charlie’s Travels naar Kenia

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.