• Wildlife vanaf het water

    Oeganda’s safariparken staan dan misschien in de schaduw van grote broers in Kenia en Tanzania, maar de Pearl of Africa heeft een andere troefkaart achter de hand. De parken staan namelijk bekend om de spectaculaire bootsafari’s, die je het wildlife van een ander perspectief laten zien.

1
Family friendly
Off the beaten track
Eco friendly

Leeftijd: 0+
Prijs: €

Meer over deze highlight

1
Family friendly
Off the beaten track
Eco friendly

Bootsafari in Murchison Falls

Murchison Falls is één van oudste en grootste parken in Oeganda, en daarmee een echte safari-hotspot. Het park staat vooral bekend om de Nijl die door het park heen kronkelt: de één-na-langste rivier ter wereld. Ergens in het park persen de liters water zich door een enkele meters brede rotsbreuk, waardoor er een machtige en spectaculaire waterval ontstaat: de Murchison Falls. Één en al waterpret dus, en dat geldt niet alleen voor de menselijke bezoekers! De rivier is een waterparadijs voor alle dieren uit het park. Beesten van alle soorten en maten verzamelen zich aan de oevers om hun dorst te lessen, te badderen, lekker te plonzen of gewoon te relaxen en een beetje bij te bruinen. Op een bootje kun jij langs de oevers varen en het dagelijkse dierenleven aanschouwen. Duizenden nijlpaarden (nu snap je de naam!), enorme krokodillen, olifantenfamilie’s, zebra’s en buffels. Maar ook onze gevleugelde vrienden zitten volop in de bomen rond de rivier, het water afspeurend voor hun volgende snack. Van reuzen als de adelaar tot de schattige, kleine kingfishers: zet als vogelliefhebber je verrekijker maar op je checklist!

Bootsafari Queen Elizabeth

Queen Elizabeth National Park is een groot, langgerekt park in het oosten van Oeganda. Het grote voordeel van dit park is een groot deel van het wildlife buiten de officiële grenzen van het park rondwandelt, en je dus niet per se parkfees hoeft te betalen om je favoriete beesten te kunnen spotten. Wanneer je over de openbare weg door het park heenrijdt, kun je stoppen bij een klein dorpje dat aan de oevers ligt van het Kazinga kanaal. Dit kanaal is 32 kilometer lang en verbindt de twee meren Lake George en Lake Edward. Vanuit het dorp stap je op een bootje en dobber je langs de oevers. Wist je dat in dit kanaal zich de grootste hippo-populatie ter wereld bevindt? Je kijkt je ogen uit, en niet alleen het dierenrijk leent zich voor een kijkje achter de schermen… Ook het menselijke leven gaat z’n gangetje aan de oevers van het Kazinga kanaal: moeders gewikkeld in kleurrijke doeken die de was doen, kinderen die spetteren en spelen, vissers die hun netten uitgooien vanuit houten vissersbootjes.

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Bootsafari’s buiten de parken

Oeganda heeft dan misschien geen kustlijn, zoetwater is er genoeg! Niet alleen in de nationale parken kun je eindeloos veel wildlife zien vanaf het wateroppervlak. Een spectaculaire boottocht kan bijvoorbeeld ook op Lake Victoria, het allergrootste meer van Afrika. Of breng een bezoekje aan het kleine, gezellige stadje Jinja, waar je tijdens een sunset-cruise over de bron van de Nijl met een koud biertje in je hand eindeloos veel vogeltjes kunt spotten. Ook het zuidwesten van Oeganda staat bekend om de waanzinnig mooie meren waar je in een uitgeholde boomstam overheen kunt peddelen. Lees hier meer over de bijzondere kanotrekking op Lake Bunyonyi!

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Oeganda

Daarom met Charlie’s Travels naar Oeganda

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +265996555825, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!