REMOTE WERKEN & REIZEN IN AFRIKA

Komen de muren thuis op je af? Kan je remote werken? Waarom blijf je dan thuis zitten? Change your scenery, get inspired, re-energize: kom in Kenia remote werken en combineer het met een mooie reis!

FAQ Corona

Ben je jonger dan 60, ben je gezond, en kun je met je gezond verstand afstand houden van anderen? Dan komt het helemaal goed met je 🙂 Mocht je onverhoopt toch corona te pakken krijgen en het ook nog zwaar te pakken hebben (deze kans is HEEL erg klein maar laten we het niet uitsluiten) dan zijn er altijd private ziekenhuizen die kwaliteitszorg leveren. Zie hier een filmpje van een private zorginstelling waar Charlie een corona test laat doen voordat hij gaat vliegen.

De cijfers vallen alleszins mee. Afrika is een groot continent met 54 verschillende landen dus net zoals in Europa verschilt het per land. Over het algemeen hebben de landen adequaat gereageerd, volgt de bevolking de maatregels goed op, en zijn er waarschijnlijke bepaalde omstandigheden waardoor het virus minder hard om zich heen slaat: mensen leven buiten waardoor het minder snel wordt overgedragen, gem. leeftijd ligt lager, veel zon, bekend met andere virussen zoals ebola, bepaalde medicijnen, who knows. Critici zeggen dat er niet goed wordt gemeten maar de ziekenhuizen lopen niet over en we zien ook geen significant hoger dodental. Al met al lijk je hier door de omstandigheden minder gevaar het virus op te lopen dan in menig Europees land of stad. Lees hier een artikel over het coronavirus in Afrika van de bcc.

Kort verhaaltje over het verloop tot aan heden en de maatregelen die nu in place zijn

Verhaal welke landen open zijn, check matoke page.

Zie matoke antwoord

Uitleggen zelf checken bij verzekering maar in grove lijnen niet verzekerd voor corona-ongevallen (opname ziekenhuis) maar wel voor al het andere niet corona related.

Restricties opnoemen, Curfew, publieke ruimtes mondkapje op, afstand houden, veel minder toeristen, etc.

Vluchtschema’s & lockdowns
Een groot deel van ons team, Nederlanders wonend in Kenia, Oeganda en Zuid-Afrika, zijn niet terug naar NL gegaan tijdens de uitbraak en waren tijdens de 1e maanden goed op de hoogte van de mogelijkheid om terug te gaan. De vliegschema’s waren in het begin – toen de wereld in grote schok en chaos was – erg minimaal maar zelfs in het begin ging er eens per week/2 weken wel een vlucht via Qatar, Turkish, British of KLM. De wereld is bijgekomen van de schok en de landen waar we reizen naartoe aanbieden zijn open en zullen zichzelf hoogstwaarschijnlijk niet meer dicht gooien. Er gaan wel minder vluchten dan voorheen dus het kan zijn dat een vlucht een keer een dag wordt omgeboekt.

Corona
Als je tijdens de reis corona krijgt moet je wel in quarantine en kun je niet vliegen. We kunnen je dan onderkomen bieden op een van onze remote working locations zodat je rustig door kan werken. We’ll take care of you in that case 🙂

Willen we dat via onze ticketing agent doen?? Of laat ze dat zelf doen? Dan advies geven dat te doen direct bij de airlines, niet bij een intermediary.

Verhaaltje van Alidus: blabla, lekker wonen hier, de stad is comfortabel, het land is mooi, internet is reliable, ik werk hier voor KQ, vind het hartstikke lekker! Iemand voorkauwen aub

Verhaaltje van Nina; charles schrijft een stukje

Verhaaltje van Angel: kantoor, rondreizen, ik woon hier al 2 jaar, ben niet weggegaan tijdens corona mijn vriendin zit hier, in t begin vonden we t spannend, ook hier is alles met de maatregelen in echt genomen back to normal

Verhaaltje van Angel: wel weggegaan tijdens ciris, ik vond het wel spannend, nu sinds 2 maanden weer terug, ben niet bang hier vast te komen zitten want de wereld zal niet meer zo heftig op slot gaan of reageren als eind feb. Het leven is hier heerlijk en ik maak lekker veel weekend tripjes.

Filmpjes van Charlie inchecken en supermarkt, restricities

De voordelen: minder toeristen, alles goedkoper! 

Stukje tekst van corona pagina. Emke heeft dit antwoord ergens staan dacht ik… of staat ook op de corona pagina.

Nee, uitleggen dat het rijk voor jou alleen is, sort of, beetje subtiel/gezellig!

Uitleggen ja en dat je allemaal dingen die normaal onbetaalbaar zijn nu met kortingen kan krijgen. Ook park fees, etc.

Die hebben we al, al die filmpjes

Zie matoke, inentingen, test, filmpje do en marieke.

FAQ remote werken in Afrika

Dit is natuurlijk het allerbelangrijkst van remote werken en mensen denken dat Afrika achterloopt hierin. Maar ook hier zijn moderne steden, multinationals & investment firms hebben hier hun operaties, innovaties worden hier doorgevoerd… Ook hier hebben ze goed internet! De internet behoeften verschillen per werker: de een moet af en toe zijn mail checken, de ander zit de hele dag in calls of moet zware programma’s laden.


Snel internet
Als je altijd top top top internet nodig hebt raden we je aan op een van onze ingerichte co-working spaces te gaan werken in Nairobi, in de natuur of aan het strand.


Medium snel internet
Als je werk iets minder afhankelijk is van een super snelle verbinding dan kun je op heel veel locaties uit de voeten: lodges, tented camps, hotels, etc.

Naast dat de locaties een wifi verbinding hebben krijg je van ons een SIM-kaart met internetbundel zodat je met 4G kan verbinden indien gewenst.

Het huis wordt steeds kleiner (een 2e golf, de winter in aantocht) en mijn mentale gezondheid gaat er door corona niet altijd op vooruit! Door een nieuwe omgeving, nieuwe prikkels en nieuwe mensen geef je jezelf weer een knal energie die je ook terug gaat zien in je werk. Als je na een maand of wat thuiskomt is het ook weer lekker om vanuit je huisje te knallen en voordat je het weet is de winter en corona over… Laat het niet een sleur worden die energie uit je zuigt, dat is niet nodig.

We hebben 4 locaties ingericht die echt als remote working kantoor fungeren:

 • A) Ons hoofdkantoor in Nairobi, de Jungle Villa (4 kantoorgebouwen, 16 slaapkamers)! In hoogtijdagen werkten we hier met 35 man op kantoor, door corona is het kantoor nu rustig en hebben we werkplekken over. Je kan hier verblijven en werken. 
 • B) Co-working spaces in Nairobi & Mombasa zoals je die kent van WeWork en Spaces. De een nog hipper dan de ander. Je zou dan ‘s ochtends een uber of taxi-brommertje pakken naar je kantoor en bij ons op de Jungle Villa verblijven of in een andere accommodatie.
 • C) Een prive lodge in de natuur aan Lake Naivasha! 4 slaapkamers, gemeenschappelijke ruimtes, ingerichte kantoorruimte, veel plaats buiten, een zwembad, een kok, keuken, etc. Ideaal als je geconcentreerd wilt werken en niet de afleiding van een stad wilt.
 • D) Een locatie aan het strand met goede internetverbinding, je voeten in het zand, waar je voor en nawerk kunt uitwaaieren met likeminded werkers & chillers. We zijn in gesprek met hotels en prive villa’s om de ruimte volledig af te huren voor onze remote werkers.

De meeste werkers willen niet moeten werken tijdens het reizen en kiezen ervoor om van maandag tot en met donderdag/vrijdag volle dagen te werken (en ‘s avonds wellicht leuke dingen te doen). Op vrijdag gaan ze een lang weekend weg of ze beginnen een 1-2-weekse reis. Dit is zelf in te vullen!

Voor de mensen die niet perse in een daartoe ingerichte kantoorruimte willen werken zijn er tal van opties om je laptop open te slaan waar we goed internet garanderen! Mooie lodges, tented camps, hotels, de opties zijn legio.

Ff uitleggen dat als je synchroon wilt werken aan het kantoor in NL van 09 tot 05 dat je dan om 11u moet beginnen en om 19u klaar bent. Maar je krijgt mss meer gedaan als je ‘s ochtends een paar uur werkt zonder dat je wordt lastig gevallen en dan ga je daarna je meetings in.

 • Dat verschilt voor iedereen maar hier wat sturing:
  • In 2 weken kan je een waanzinnig mooie reis maken door het land!
  • Je kan eerst een weekend de stad/regio verkennen voordat je maandag aan de bak gaat! Dan ga je bijv. een week lang werken!
  • Vervolgens neem je de vrijdag vrij en ga je 2.5 week een mooie reis maken!
  • En eindig je met een week remote werken vanaf het strand.
 • Maar er zijn ook mensen die 3 maanden vanuit Oost-Afrika willen werken en rustig aan tussen het werken door het land willen verkennen. Its up to you, maar we kunnen alles voor je regelen zodat je rustig kan werken en de reis van je leven kan maken!

Uiteraard! We wonen, reizen en werken met het team al 6 jaar in Kenia dus we kennen het land op ons duimpje. ‘S Avonds kun je de stad verkennen: uiteten, hipster barren, kunstgalerien, de bioscoop, etc. ‘s Ochtends mss wakker worden met een yoga of boksles? In de vrije middagen kunnen we je op weg helpen allerlei leuke dingen te doen op de locaties! Er is heel veel te doen en er zijn weinigen die het zo goed weten als wij.

Op sommige remote working locaties wel, op sommige niet. Overleg met een Angel in de chat! We kunnen het voor je regelen indien het er niet is, dan kost het iets.

Als je kiest voor 1 van de 4 locaties die we inrichten als kantoor voor onze remote werkers is de kans groot dat je daar niet alleen bent. Als je tijdens je safari 2 dagen wilt inloggen vanuit de lodge dan is de kans klein dat je daar met een van onze remote werkers

We zijn tegen korte vliegreizen! Ga minstens 2 weken, liever nog 3 weken… Reis met aandacht, reis wat langzamer, leer een land en de bevolking kennen. Doordat je remote kan werken kun je langer op een locatie blijven en het beter in je opnemen. Stel je voor, een nieuwe reiswereld waarin je 1x per jaar een intercontinentale vlucht maakt maar waar je dan 2-3 maanden blijft hangen om te reizen en te werken!? Stel dat je een kwart van het jaar je ergens anders begeeft, dan hoef je toch ook niet nog meer te vliegen? Mogelijk is dit de toekomst, wie weet. Let’s hope so.

Dat kan, maar andere prijzen zijn dan van toepassing! Schiet een bericht via de chat (link), let’s talk!

Het kan alleen, met je geliefde, met vrienden, met collega’s of met onbekenden! Wat jij wilt. Het is denk ik raadzaam om zo’n trip te maken met mensen die dezelfde work ethics als jij hebben zodat je dezelfde uren/dagen wilt maken.

Sommige mensen willen alleen komen en andere mensen ontmoeten! Op de remote working locaties vind je likeminded werkers/travelers.

Als je met vrienden/innen of collega’s gaat hebben we een aantal supervette avonturen die echt zullen verbroederen, juist met je vrienden/innen-groep:

 • Een meerdaagse hiking- & motorsafari door de woestijnen, zoutmeren en jungles van Magadi en de Loita’s
 • Het beklimmen van de Kilimanjaro of Mt. Kenya (de hoogste of 1-na-hoogste berg van Afrika)
 • Als je tot rust wilt komen hebben we activiteiten waarin je je een aantal dagen helemaal afsluit van de buitenwereld; de bekende digital detox!
 • Aan de kust heb je een aantal mooie yoga retreats in prachtige accommodaties die hele goede programma’s hebben!

Zie de prijzenlijst hierboven! Je kan zelf een beetje puzzelen met hoe je zo’n werk-reis-trip wilt indelen. Dit soort prijzen gaan verdubbelen als er een vaccin is en mensen weer gaan reizen! Je krijgt nu heel veel waar voor je geld.

De leefkosten in Kenia liggen een stuk lager dan in Nederland. Geen avonden/dinertje waar je een 100’tje kapot slaat. Lekker uiteten met drankjes doe je al voor 2 tientjes. 

Als je iemand aandraagt die een (remote working) trip bij ons boekt krijg je een week gratis remote werken van ons. Als je alweer thuis bent storten we dat bedrag gewoon terug. De persoon moet wel in een ander reisgezelschap zitten dan die van jou.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +27 74 413 55 98, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!