Lady Cath’s first week in Nairobi: Bye Bye land of Cheese!!

Een avontuur is pas echt begonnen als je kunt zeggen dat je een potje goed hebt staan janken op een vliegveld. Aangezien mijn brakke hart de emoties niet aan kon, liet ik de tranen aan mijn moeder over. Next destination: de Charlie’s Travels HQ in KENIA! Blog 1 vanuit Nairobi voor alle avontuurlijke dromers. Wat komt er op je af? Wat zijn mijn eerste indrukken?

Natte kussen en dikke doei

Het avontuur begint natuurlijk eigenlijk al op Nederlandse bodem. Paspoort check, prikken check, tassen ingeleverd en natte kussen uitgedeeld. En dan zit je daar opeens, twaalf uurtjes vliegen voor de boeg en geen idee waar je terecht komt. Zelfs na een nacht niet slapen, stuiter ik bijna mijn stoel af van de spanning. Zoals jullie van mij gewend zijn, kan ik dan ook niet anders dan alles vanaf moment één terugrapporteren via mijn blogs en Instagram.. Mocht je het nog niet doen en het interessant vinden wat meer live updates te volgen van mijn avontuur: volg me dan ff op Instagram @catherina.vanduijn! #instagirl LET THE SPAMMING BEGIN 

Girly mzungu in Nairobi

Turkish Airlines blijkt een stuk comfortabeler dan verwacht. Vol verbazing kijk ik naar het halflege vliegtuig. Voor een luttele 450 euro ben je dus 11.000 kilometer verder. Hoe vet is dat? Check Skyscanner als je me niet geloofd.. Het is echttt. Verder mag je hele ladingen bagage mee (46 kilo!!!), en aangezien ik Wizzair gewend ben, stond ik eigenlijk met een behoorlijke schamele kledingkast voor de incheckbalie. Afijn, ik zal daar in the big Nairobi waarschijnlijk toch geen modeshow hoeven lopen. 

Na tien films die ik maar met een half oog heb kunnen kijken door de excitement, kom ik aan op Nairobi Airport. Het eerste wat me opvalt: ik zwabber niet van het zweet en adem schone, frisse lucht in. De temperatuur is aangenaam en zonder veel moeite kom ik de douane door. Mijn visum van 50 USD is snel binnen en ietwat onzeker ga ik de uitgang tegemoet. Ik klem mijn handtas tegen me aan en steek mijn oorbellen in mijn zak. Onnodig blijkt, want eenmaal buiten lijkt men weinig geïnteresseerd in deze mzungu (dat betekent blanke ben ik inmiddels achter, hier volgt nog een blog over).

Aankomst Charlie’s Travels hut: 04:00. Met het slaap in de ogen en ietwat wankel van de brakheid klim ik mijn safety net uit in de vorm van een wit autootje, waarin ik zo net nog over de verlichte wegen van Nairobi scheurde. De vriendelijke chauffeur Daniel helpt mij met mijn koffers en verdwijnt de donkere nacht weer in. Ik neem de stilte in mij op, terwijl ik omringd word door de donkere bomen en beboste struikgewassen die de compound iets magisch geven.

De Villa

Vanuit the villa komt een halfnaakte man toegesneld. Kan niet anders dan dat dit de befaamde Charles Witlox is. De schone Marieke heeft de homebase verlaten om een paar weken terug te keren naar haar Nederlandse roots. Wat betekent dat het enige semi bekende gezicht, plaats maakt voor de nachtelijke stilte en een huis vol onbekende, slapende collega’s. Ik krijg een kopje thee van the boss en word naar mijn nieuwe stekkie geloodst. Een ruim kamertje met uitzicht op de voor en achtertuin. Ik heb niet alleen een heerlijk bedje, bureau en tropisch hutje voor mezelf, maar krijg er ook nog eens jungle taferelen aan uitzicht bij geserveerd.

Ontgroening

Drie heerlijke uurtjes slapen verder word ik gewekt door een mechanische takkenherrie (het maandag ochtend alarm, zo weet ik nu). ONTGROENINGGGG, gilt een angststem door mijn hoofd. Ik schrik op, zit al half met mijn naakte lichaam in een van mijn extra kussenslopen, als ik de geruststellende stem van Charles door de deur heen hoor blèren dat ik door kan slapen. Uiteraard lukt dit niet meer, het geroezemoes in het huis en het prachtige uitzicht vanuit mijn kamer maken mij veeeeel te nieuwsgierig.

Dus, bevind ik mij niet veel later op het dakterras naast Charlie’s lovenest. Er wordt mij even uit de doeken gedaan hoe het hele Charlie’s Travels eigenlijk in elkaar steekt, waar hij mij in dit verhaal ziet en wat ik de komende drie maanden ga doen. Behalve mijn handen uit mijn mouwen steken, kan ik duidelijk ook sociaal mijn hart op halen. Lullen, brullen, lollen en SALES. Love it, kan niet wachten. Mooiste van het hele gesprek? “oja, Cath, we willen jou ook even op onze kosten een weekje laten reizen. Om de feeling te krijgen zeg maar.” Zou het apart zijn om je baas direct in een bear hug te nemen? Waarschijnlijk wel, dus ik houd het bij een heel bescheiden “omg, okay lijkt me lache”.

Stagiair gezocht

Even voor de eeuwige stagiaires onder ons: dit zijn alvast wat redenen waarom jullie met je dikke reet moeten solliciteren!

  • Er wordt de hele dag voor je gekookt door de altijd vrolijke Amir
  • Mercy maakt niet alleen je kamer schoon, maar wast ook je kleren. Ik weet niet hoor, maar alleen al om die reden zou ik mijn biezen pakken
  • Je woont in een gigantische villa waar je niet alleen werkt, maar ook heerlijk woont midden in het groen
  • Je krijgt de mogelijkheid om op kosten van de zaak te reizen.. HALLOOOOOOO, wie wil dit nou niet??
  • Je werkt mee aan het verwezenlijken van zo ongeveer het mooiste wat er is: iemands droomreis
  • Je ticket, visa en klamboe worden vergoed

Verder blijkt dus ook nog dat ik er deze drie maanden een potje leuke collega’s bij krijg. Alsof er een blik gezelligheid is opengetrokken, val ik zo met mijn neus in de boter. Een Groningse vrouwen jaarclub komt op hun laatste dagje lustrumreis ook nog even lunchen in the Villa en zo waan ik mij gewoon weer even oer-Hollands tussen de ongemengde gezelligheid.

Om vandaag nog jaloersmakend af te sluiten: ik ga deze week voor het eerst in mijn leven op een motor zitten. Misschien dat mijn kledij de zeven kleuren en angstzweet niet gaan overleven, maar ik zeg BRING IT ON!

So far so good.

De eerste update,

TOEDELS!

Caty

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Lady Cath’s first week in Nairobi: Bye Bye land of Cheese!!?
Powered by