Ga mee naar Zuid-Afrika in 15 vlogs

Drie weken lang reisde ik door Zuid-Afrika met mijn beste vrienden, vriendin én filmmaker Koen! We begonnen in Johannesburg, maakten een uitstapje naar Swaziland, kwamen terug naar Zuid-Afrika voor een safari in het Krugerpark en Het Festival Dat Niet Genoemd Mag Worden en trokken vervolgens door naar The Mother City, Kaapstad!

Cool, maar ik wil zelf op avontuur!

Zuid-Afrika in 15 vlogs

Helemaal op z’n Charlie’s Travels heb ik al onze ervaringen gefilmd voor het nageslacht. Kijk mee met één van de reizen die we naar het zuiden van het continent hebben gemaakt, zodat we off the beaten track reizen naar Zuid-Afrika aan kunnen bieden! Kijk je alles liever in een playlist op YouTube? Dat kan natuurlijk ook. Abonneer je dan meteen even op ons kanaal, dan hoef je nooit meer een vlog te missen! Zo komen er nog vele vlogs over Tanzania en Ethiopië voorbij.

VLOG 01

TWEE VLOGGERS, ÉÉN LUCHTBED: 10 UUR OP EEN AFRIKAANS VLIEGVELD

Ja, het Afrikaanse vlog-avontuur gaat nu echt beginnen! Waar kun je beter het spits mee afbijten dan een maand lang reizen in Zuid-Afrika? Juist: een 10 uur durende ontmoeting met mede-blogger Koen op de eerste stop van onze reis: het vliegveld van Addis Ababa (Ethiopië).

VLOG 02

EINDELIJK AANGEKOMEN IN JOHANNESBURG

Na twee dagen vliegen en 10 uur op Addis Airport zijn we er eindelijk: Jo’burg! Ik heb zóveel gehoord over deze stad: het is inmiddels het pelgrimsoord van de Afrikaanse hipster. Maar nu eerst: koffers zoeken op het vliegveld.

VLOG 03

BECOMING A HIPSTER IN JOHANNESBURG

Wat een stad! De hippe wijk Maboneng in Johannesburg is het creative epicentrum waar menig hippe Afrikaan (en toerist) aan zijn trekken komt. Alles is home made, home brew en organic, er hangen fietsen aan de muur en je wacht een uur op je omelet omdat de eieren vers worden gelegd (hipster-bullshit!). Maar goed: prima allemaal! In deze vlog doe ik een klein onderzoekje naar de hotspots van deze wijk.

Benieuwd naar alle highlights en unieke experiences in Zuid-Afrika?

VLOG 04

IN LEVENSGEVAAR BIJ BLYDE RIVER CANYON IN ZUID-AFRIKA

Oost-Afrika is mijn domein, dat weet inmiddels (bijna) iedereen. KeniaTanzaniaOeganda, Ethiopië… Congo? Tsjaad? Tsjaad! Ik draai m’n hand er niet voor om. Maar Zuid-Afrika is nieuw terrein. Goed georganiseerd, goede wegen, mooie accomodaties en bovenal: stápels pensionado’s. Niet echt de plek voor negen avontuurlijke mannen. Of toch?

VLOG 05

AGRESSIEVE NEUSHOORN IN HET KRUGERPARK

Een geasfalteerde safari is natuurlijk erg comfortabel, maar een stuk minder avontuurlijk. Toch is het toch ook wel weer lekker dat je hier na een dagje dieren spotten de braai aan kunt gooien, en T-bones kunt eten!

VLOG 06

WHAT TO DO IN SWAZILAND?

Dit kleine, landlocked landje is perfect te combineren met een reis door Zuid-Afrika of Mozambique! Maar waarom de grens over? Wij gingen op onderzoek uit in Malolotja Nature Reserve!

VLOG 07

BEST CAMPSITE IN SWAZILAND?

Swaziland deel II. Het avontuur wordt voortgezet met een LEVENSGEVAARLIJKE POTHOLE hike naar een van de meest magische en afgelegen campsites waar ik ben geweest. Koud bier helaas niet zoveel (een koelbox meesjouwen op een hike lijkt me wat veel van het goede) maar een flesje wiskey, fris water en een ondergaande zon… kan slechter.

VLOG 08

IN ST. LUCIA NAAR DE HAAIEN!

Waarschijnlijk is dit een van mijn saaiste vlogs. Maar goed, St. Lucia was ook niet om over naar huis te schrijven. Prachtig strand, maar onbegaanbaar door de krokodillen, hippos en haaien die in de wateren leven. Toch nog best een prima vlog opgenomen hoor! Check ‘m hierboven.

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

VLOG 12

CHILLING WITH PINGUINS AT BOULDERS BEACH

Waggelende pinguïns, een lijpe waggie zonder dak én majestueuze drone-shots van Kaap de Goede Hoop tijdens zonsondergang. Maar wacht even.. Missen er niet een paar vlogs in dit lijstje? Ja, dat klopt! We hebben volop (de aanloop naar) een festival in de woestijn gefilmd, maar wat blijkt: dat mocht niet! We mogen zelfs hun naam niet gebruiken. Mega-flauw, maar sawa. Dóór naar Kaapstad dan maar!

VLOG 13

CRUISING @ CAPE TOWN

Tijd om het supertoffe Kaapstad te verkennen! Op GTA-stijl rijden we als een ware Trevor Philips door deze zonovergoten stad. Ook brengen we een bezoekje aan Instagram-meisjes-heaven Bo-Kaap (gekleurde huisjes!) en nemen we poedelnaakt een frisse duik in zee. Dus waarom lees je dit nog? Druk op play!

VLOG 14

STELLENBOSCH ?& LION’S HEAD! ?

De laatste dag in de Mother City! Wat een stad.. Ik snap helemaal dat de Kaapstad-gangers die ik heb gesproken graag in deze stad willen wonen. Na een bakkie hipsterkoffie knallen we met onze Jeep richting Stellenbosch, waar we chocolade en wijn proeven. Een maffe combi, maar ‘n goede bodem voor een hike naar de top van Lion’s Head!

VLOG 15

SURFEN IN MUIZENBERG

Vlak voordat we Zuid-Afrika weer verruilen voor onze vertrouwde thuisbasis Nairobi, gaan we nog surfen in Muizenberg, wederom zo’n plek waar ik mezelf wel zie wonen (veilig, net buiten Kaapstad én goeie golven voor beginnende surfers!).

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Heb je de hele reeks gezien en wil je meer vlogs zien? Abonneer je dan op mijn YouTube-kanaal, bwana! Daarop staan bijvoorbeeld nog vlogs die ik in Oeganda schoot. Ook is daar de FONKELnieuwe vlogreeks te zien die ik in Noord-Tanzania schoot!

En dan nog, als kers op de taart voor hen die geen genoeg van Zuid-Afrika kan krijgen: de aftermovie van de hele Zuid-Afrika-trip! Gemaakt door niemand minder dan de getalenteerde Koen Dijkstra van CreativeBros, de man die hierboven ook regelmatig zelf in beeld was. BAM

Wil jij nu ook naar Zuid-Afrika? Hier vind je alle info!

Open chat
1
Can I help you?
Hi, Can I help you with more information about Ga mee naar Zuid-Afrika in 15 vlogs?
Powered by