GARGANTUA KENIA

In 2014 ging ik na een enerverend gesprek met reünist Paul Stamsnijder, over het leven en wat ik er mee aan moest, stage lopen in Kisumu (Kenia) bij zijn clubgenoot Frederijk Eijkman (Maskerade, Bommel). Na een fantastisch jaar te hebben gewerkt bij Frederik scheidden onze wegen en daarmee ook onze borrels en zo nu en dan corporale grapjes.

Je loopt elkaar in Kenia minder vaak tegen het lijf dan in De Pijp en een borrel met gelijkgezinden is na bijna 5 jaar toch wel gezellig. De eerste Gargantua, Afrikaanse reunistenvereniging, was de oplossing om iedereen bij elkaar te krijgen. Laat het nou zo zijn dat de senaat toevallig mijn kant op kwam. Met behulp van de Ab Actis hebben we alle leden in Oost-Afrika weten op te trommelen voor een weekend in de bush. Onder luid gelal en gebral hebben we dit jaar Gargantua Kenia in de Magadi woestijn opgericht. De camera ging mee, ziehier een kort filmpje van het weekend:

Over de Gargantua

USC’ers zijn er op 2 handen te tellen, en onder het mom “hoe meer zielen, hoe meer vreugde”, hebben we de andere corpora er ook bij betrokken. Als enige ongemengde corps hebben wij de “buitenlanders” de pracht van afwezigheid van de vrouw later ervaren. We hebben lang niet alle reunisten in Oost-Afrika kunnen bereiken met onze bel- en emailrondes. Mocht je reunisten kennen in deze regio, stel ze even op de hoogte zodat ze bij de volgende borrel aanwezig kunnen zijn.

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?