Een Georganiseerde Rondreis Naar Kenia: Hoe Ziet Dat Er Uit?

Kenia, wat is ze prachtig. En wat een schande toch dat veel mensen de schoonheid niet zullen zien door dat zij zich laten leiden door stereotypen over het continent Afrika. Maar jij, jij niet. Jij kijkt helder door die ‘vooroordeel-vrije’ bril en ziet een rondreis naar Kenia voor je. Vet! Wij verwelkomen je graag in ons thuisland en helpen je met alle liefde bij het samenstellen van een georganiseerde reis naar Kenia. Samen met jou. Benieuwd hoe we dat doen? Lees dan vooral verder!

Hoe kan je zelf een rondreis regelen door Kenia?

Dus, jij wilt naar Kenia. Maar hoe regel je zo’n vakantie naar Kenia eigenlijk? Waarschijnlijk ben je niet eerder in dit land geweest en weet je niet goed waar je rekening mee moet houden. Vragen over de reisafstanden in Kenia, de kosten van een huurauto in Kenia of wat een georganiseerde rondreis naar Kenia gaat kosten, zijn reuze normaal. Wij helpen je graag bij het beantwoorden van deze vragen en bij het organiseren van jouw droomreis, zonder dat jij op een kant-en-klare Kenia reis gaat.

Co-creatie: organiseer samen met Charlie’s Travels jouw rondreis door Kenia

Wij begrijpen dat jij jouw vakantie het liefst helemaal zelf wilt samenstellen en niet op een kant-en-klare reis wilt gaan waar duizenden reizigers jou al zijn voorgegaan. Maar wij snappen ook dat jij zonder stress die rondreis naar Kenia wilt maken. Daarom zijn wij hier om samen met jou een georganiseerde rondreis naar Kenia te bewerkstelligen. Geen pasklare reizen en ook geen stress, maar een co-creatie met een bedrijf die haar team verspreid op het continent heeft wonen en alle inside kennis heeft gemixt met jouw wensen en behoeften. Klinkt heerlijk, toch?

Wat is een co-creatie nou eigenlijk? Een co-creatie houdt in dat we samen met jou de reis samenstellen. Jouw input en onze Afrika-kennis zorgt daardoor voor de ideale reis op maat gemaakt. Wij geven je de volledige vrijheid in het kiezen van een route. Uiteraard zorgen wij ervoor dat het realistisch is 😉

Interesse in Kenia?

Hoe eigen kan ik een georganiseerde reis maken bij Charlie’s Travels?

Bij ons worden reizen op maat gemaakt in een gezamenlijke creatieve inspanning. Volledig custom made dus! Jouw georganiseerde rondreis naar Kenia wordt volledig volgens jouw wensen vormgegeven, zolang het natuurlijk haalbaar is. Hoe meer we weten over jouw voorkeuren, hoe beter we kunnen inspelen op jouw behoeften! Droom je ervan om te verblijven in luxe lodges, te kamperen in de wildernis of het echte Afrikaanse leven te ervaren tijdens een homestay? Wil je reizen met het openbaar vervoer, een chauffeur ter beschikking hebben of zelf rijden in een 4×4 over de Afrikaanse vlaktes? Ben je enthousiast over een actieve reis of wil je gewoon ontspannen op het strand? Bij ons is niets te gek! We streven ernaar om jouw reiservaring uniek te maken.

Kan je zelf rijden in Kenia?

Voordat je een reis op maat gaat samenstellen met ons, is het natuurlijk handig om al wat inside info te hebben over wat er wel en niet mogelijk is in Kenia. Wanneer jij open staat voor een selfdrive avontuur, is het natuurlijk belangrijk om te weten of je veilig zelf kan rijden in Kenia. Het antwoord is: JA! Kenia leent zich heel goed voor selfdrive vakanties. De wegen zijn over het algemeen goed. Her en der een gat in de weg, maar al zingend ‘hobbelweg, hobbelweg, zandweg…’ manoeuvreer jij jezelf makkelijk over de Keniaanse wegen. Houd er rekening mee dat je een Engelstalig rijbewijs moet hebben om auto te mogen rijden in Kenia. Wanneer je een Nederlands of Belgisch paspoort hebt, kan je het beste een internationaal rijbewijs aanvragen.

Een lijstje met 3 rij-tips voor jouw selfdrive-avontuur in Kenia

1. Durf voorrang te nemen!

Verkeersregels zijn handig, maar hier in Kenia kom je verder met brutaliteit. Matatu-drivers zijn cum laude afgestudeerd in bumperkleven en de grote auto’s voelen zich alsof ze bovenaan de voedselketen staan. Houd je achteruitkijkspiegel dus altijd goed in de gaten en durf voorrang te nemen.

2. Houd je aan de snelheidslimiet

Hoe verleidelijk het ook is om soms net dat gaspedaal wat harder in te drukken wanneer er geen andere weggebruikers zijn: DOE HET NIET! Er kunnen zomaar ongemarkeerde verkeersdrempels of gaten in de weg voorbij komen. Niet alleen gevaarlijk voor jou, maar ook voor je auto.

3. Rijd links

Dit is geen tip, maar een must-do. Je zal snel genoeg merken dat het verkeer in Kenia aan de linkerkant van de weg rijdt. Rechts rijden is dus niet echt handig.

Georganiseerde reis naar Kenia: wat is de beste periode om te boeken?

Ook een goed punt om over na te denken, is wanneer je jouw rondreis naar Kenia wilt maken. First things first:Voor het boeken van een reis kan je last-minute nog bij ons terecht. Een beetje flexibiliteit is dan echter wel vereist, want wij kopen geen experiences en accommodaties in. Er is bij een last-minute boeking dus wel een kans dat jij niet in je favoriete lodge kan slapen, omdat er simpelweg geen plek meer is. We raden over het algemeen aan om jouw georganiseerde reis naar Kenia toch wel minimaal een halfjaar tot een jaar van tevoren te boeken, als je er zeker van wilt zijn dat je alles kan doen wat jouw hartje begeert.

Hoe lang duurt zo’n boekingsproces bij jullie?

Een boekingsproces hoeft niet lang te duren. Over het algemeen duurt het boekingsproces zo’n drie weken, afhankelijk van jullie beschikbaarheid voor de call en de aanpassingen van jullie persoonlijke reisplan. Het proces ziet er als volgt uit:

Na jouw vrijblijvende aanvraag voor reisadvies op maat, streven wij ernaar om binnen een uur te reageren. Maar houd vooral rekening met een werkdag, om teleurstellingen te voorkomen. Wij sturen vervolgens een mail met daarin alvast een aantal vragen om over na te denken, en een uitnodiging voor een belletje met een van onze Travel Consultants. Tijdens deze call kunnen jullie antwoord geven op de vragen, wat sparren met de Travel Consultant en meer vertellen over jullie droomreis. Vervolgens stuurt de Travel Consultant jullie een reisplan op, volledig op maat gemaakt. Deze kan nog helemaal gefinetuned worden tot jullie helemaal tevreden zijn en de voorpret kriebels al zijn begonnen!

Psst… wil jij meer weten over de beste reistijd voor Kenia, welke vaccinaties je nodig hebt en onze favoriete eco-lodges in Kenia? Check dan dit uitgebreide artikel met meer informatie over een vakantie naar Kenia.

Georganiseerde groepsreizen naar Kenia

Wil jij dolgraag op reis naar Kenia en lijkt het jou wel wat om samen met andere mensen te gaan? Ga dan mee met een van onze georganiseerde groepsreizen naar Kenia! Op dit moment hebben wij twee verschillende groepsreizen, met ieder een eigen thema: Bush 2 Beach & Off Beat Adventure.

Deze unieke avontuurlijke reizen zijn perfect voor avonturiers die dol zijn op spanning, cultuur, safari’s en lokale ontmoetingen. Trek je wandelschoenen aan voor de vetste hikes, spot wilde dieren tijdens een safari en ontspan aan de betoverende Keniaanse kust. Ons programma biedt de ideale balans tussen tijd voor jezelf en jouw reisgezelschap, plus talloze onvergetelijke momenten met je nieuwe beste vrienden. Verbreed je horizon, vermijd de typische toeristische attracties en dompel je onder in andere culturen.

Verantwoord en op maat gemaakt: ga op reis met Charlie’s Travels

We noemden het al in de intro van dit artikel: Vet dat jij een rondreis naar Kenia wilt maken. Als je met Charlie’s Travels reist, ga je niet alleen zorgeloos op reis dankzij een op maat gemaakte, georganiseerde reis, maar ga je ook nog eens zo duurzaam mogelijk.
Bij ons staat duurzaam reizen hoog in het vaandel. We hechten niet alleen waarde aan het behoud van onze planeet, maar ook aan gelijke behandeling van alle mensen die erop wonen.

Verantwoord op reis: de toerisme taart wordt bij Charlie’s Travels eerlijk verdeeld

Via onze georganiseerde reizen bieden we onze partners een podium, waardoor zij een stabiel inkomen kunnen genereren. Op deze manier kun jij genieten van een unieke en verantwoorde reis naar Kenia, weg van de gebaande paden en de overvolle toeristische hotspots. Bovendien doneren we voor elke reiziger 10 euro aan een project dat zich inzet voor ons klimaat, zoals JustDiggit.

On the ground en gepassioneerd over Afrika: Wij zijn altijd in de buurt!

Bij Charlie’s Travels zijn we zo gepassioneerd over het Afrikaanse continent dat bijna al onze teamleden zich hebben gevestigd in verschillende Afrikaanse landen. Een groot deel van ons team woont bijvoorbeeld in Kenia, terwijl andere collega’s hun thuis hebben in Tanzania, Oeganda en Zuid-Afrika. Dit betekent dat we eigenlijk altijd in de buurt zijn en precies weten wat er speelt op het moment dat jij op vakantie gaat naar een van deze prachtige Afrikaanse landen.

Bovendien hebben we een Operations team bestaande uit collega’s die zijn opgegroeid in Afrikaanse landen. Dankzij hun achtergrond kunnen ze snel en gemakkelijk communiceren met de lokale bevolking op jouw reisbestemming. Ze staan altijd voor jou klaar om al jouw vragen te beantwoorden, of ze nu eenvoudig of complex zijn, voor, tijdens en na jouw reis.

Dus… ben jij klaar om die rondreis naar Kenia te maken waar je altijd al van hebt gedroomd? Doe dan vandaag nog een aanvraag!

Inhoud

Heeft u vragen voor onze Afrika experts?

Deze blogs zul je ook leuk vinden:

Visa & Entry Requirements

De wilde dieren in Tanzania en Zanzibar: Een schatkamer aan wildlife!

Van Drakensbergen tot Meru: Onze 10 favoriete bergen van Afrika