Gewijzigd reisadvies Kenia: dit moet je weten

Wij van Charlie’s Travels begrepen het negatieve reisadvies voor Kenia dat het ministerie van buitenlandse zaken had gegeven, al nooit helemaal. Het reisadvies is gewijzigd. Sinds woensdag 4 juli is het ministerie van mening dat de veiligheidssituatie is verbeterd. Het was omwille van de verkiezingen in Augustus vorig jaar naar negatief veranderd. Het ministerie gisteren: “De veiligheidssituatie in Kenia is verbeterd. De kans op onrust en ongeregeldheden blijft aanwezig.”

Reisadvies Kenia gewijzigd

Wij willen hieraan toevoegen dat we sowieso niet zoveel gemerkt hebben van de ontzettend gevaarlijke lieden die hier zouden rondlopen, om elke aanhanger van de voor de tweede keer gekozen president Kenyatta een kopje kleiner te maken. Maar dit terzijde.

Reisadvies voor off the beaten track bestemmingen

Vooralsnog zijn de meeste van onze trips off the beaten track en vaak ook naar plekken waar politiek niet echt prio heeft. De echte reiziger zal zich sowieso niet zoveel aantrekken van een dergelijk reisadvies denken wij. Je wilt het echte Kenia toch zien? Dat is een land dat verdeeld is, dat is een land waar arm en rijk elkaar vaak niet helemaal begrijpen, dat is een land zonder polderpolitiek zoals waar wij vandaan komen.

Reisadvies technisch: No Excuses !

Mocht er iets veranderen, dan houden we je op de hoogte en passen onze trips desnoods aan. Maar kom Kenia verkennen, als dit negatief reisadvies je al tegenhield om te komen; now there’s no Excuse anymore!!!  Helemaal zin in Kenia gekregen? Deze dikke avonturen beleven we in ons prachtige thuisland of start meteen een chat!