EEN FAMILIEREIS DOOR AFRIKA?

“Door de jaren heen hebben we al heel wat familiereizen georganiseerd, voor zowel jonge als oude gezinnen. Met ons ga je off the beaten track! We worden allergisch van de toeristenkaravaan, springende Maasai en ingedutte pensionado-lodges. Bij ons boek je daarom geen standaard familiereis, maar stel je samen met onze reis-experts de ultieme Afrika-trip samen die je gezin nog lang bij zal blijven. Ons team woont en werkt over heel Afrika, waarvandaan we bijzondere reizen hebben ontwikkeld die je nergens anders kunt boeken!” – Charlie

EEN GEZINSREIS MET ONS IN AFRIKA IS NÉT EVEN ANDERE KOEK!

We zullen er niet omheen draaien: bij Charlie’s Travels kun je ook een reguliere familie-safari boeken. Maar liefst maken we het écht bijzonder! Denk aan een selfdrive roadtrip met de 4×4 doorheen de weidse savanne, een fietssafari tussen een groep starende gazelles of een wandelsafari in de dichtbegroeide jungle.

Zin om hogere sferen op te zoeken met het gezin? Dan kan je ervoor kiezen de steile heuvels en machtige rotsen te trotseren, of zoals een vogel de wereld vanuit de lucht te bewonderen aan een zipline of in een helikopter.

Zijn jullie meer geïnteresseerd in ‘life on the sea’? Verken dan samen met de pinguïns de wateren of spot tal van andere zeewezens op nog geen 10 meter van je bootje of traditionele dhow. En daarna? Lekker even uitblazen met de voeten in de azuurblauwe oceaan en de warme zon op je koppie.

Of je van je familietrip nu een relaxed uitje of een avontuur wilt maken, we hebben het voor je klaarstaan! Hieronder geven we je een ballenbak vol aan inspiratie! Je kunt ook direct doorklikken naar highlights, experiences of accommodaties.

Bekijk een voorbeeld van een familiereis:

Video afspelen over Familiereis

RONDREIS VAKANTIE IN AFRIKA

Zelf rijden of op pad met een driver?

Wie zelf rijdt ontdekt het beste wat Afrika te bieden heeft! Je kunt je dikke 4×4 altijd even aan de kant zetten voor een prachtfoto, of om een praatje te maken met locals. Maar we bieden ook reizen aan met driver gidsen – professionele chauffeurs waarvan we weten dat zij ook prima als gids fungeren!

Alleen maar activiteiten of ook relaxen?

Raften, hiken en op safari – je kunt je reis zo wild maken als je maar wil. Maar je bent niet alleen op reis om op avontuur te gaan! Elke reis is een co-creatie en bouwen we in nauw overleg met jou samen op. Zo kun je dus ook kiezen voor één of meerdere relaxte, zen-momenten. Dat kan een verblijf in een super-de-luxe lodge met massage zijn, of een paar dagen het zand tussen je tenen voelen aan de kust, terwijl je een lekker visje eet. Meer weten? Check de mogelijkheden hier.

Geschikt voor elk gezin Het maakt niet uit wat de gezinssamenstelling is. In Afrika kun je prima rondreizen met kinderen!

EEN AANTAL VAN ONZE UNIEKE AFRIKA EXPERIENCES

Jouw avontuurlijke Tanzania reis: Alles wat je moet weten over een hike naar de top van Mount Meru

Vergeet de Kilimanjaro, beklim Mount Meru! Deze relatieve hidden gem is de op één na hoogste berg van Tanzania en voor alle hike liefhebbers de ultieme toevoeging aan een Tanzania reis. Niet alleen vanwege de waanzinnige uitzichten, maar ook door de mogelijkheid om verschillend wildlife te spotten. Drie van onze collega’s gingen de klim aan, je leest hier meer over een hike op de Mount Meru!

ENDUIMET CONSERVANCY

In het noordelijkste puntje van Tanzania, hartje Masai-land, vind je een prachtig stukje onaangetaste natuur. Nauwelijks toeristen, een overvloed aan wildlife en drie heel imposante bergen rondom. Verken het gebied vanuit de auto, ga mountainbiken of spring achterop een piki piki!

BWINDI IMPENETRABLE FOREST, GORILLATREK EN CHIMPTREK

Dit is een dikke, mistige jungle zoals je hem alleen kent uit het Jungle Book. De bergen begroeid met dik, donker woud vormen de thuisbasis voor bijna de helft van de zwaar bedreigde berggorilla’s.

GENOCIDE MEMORIALS

Rwanda heeft een hele heftige geschiedenis, en dat nog niet eens zo heel lang geleden. Overal in Rwanda zul je nog merken dat het land het niet makkelijk heeft gehad. Bij een bezoek aan dit land mag je deze plekken niet overslaan.  

MASAI TRIBAL TREK

Een rauwe, zelfontwikkelde route met een gevarieerde en indrukwekkende natuur: savanne, regenwoud en woestijn. Samen met onze lokale Masai partner Robert en andere Masai warriors baan je je weg door de Loita Hills.

DE DUINEN VAN SOSSUSVLEI

Namibië behoort tot een van de landen met de hoogste duinen ter wereld. De uitgestrekte woestijn van Namibië bestaat voor een groot deel uit knaloranje duinlandschap. In de Sossusvlei, een klei-vallei aan de westkant van het land, vind je een aantal beroemde duinen om te beklimmen, waar je ook nog eens de mooiste kiekjes kunt schieten. De meest bezochte duin is Dune 45, maar als je geen photobombing, puffende en zwetende toeristen op je Instagram-foto wil hebben, kun je deze duin beter overslaan. In de buurt vind je de Big Daddy, met 350 meter de biggest dune on the block.  

KENIA HIGHLIGHTS VOOR FAMILIES