✔️ Super flexibele voorwaarden – ✔️ Verantwoord toerisme – ✔️ 100% verzekerd op reis

EEN FAMILIEREIS DOOR AFRIKA?

“Door de jaren heen hebben we al heel wat familiereizen georganiseerd, voor zowel jonge als oude gezinnen. Met ons ga je off the beaten track! We worden allergisch van de toeristenkaravaan, springende Maasai en ingedutte pensionado-lodges. Bij ons boek je daarom geen standaard familiereis, maar stel je samen met onze reis-experts de ultieme Afrika-trip samen die je gezin nog lang bij zal blijven. Ons team woont en werkt over heel Afrika, waarvandaan we bijzondere reizen hebben ontwikkeld die je nergens anders kunt boeken!” – Charlie

EEN GEZINSREIS MET ONS IN AFRIKA IS NÉT EVEN ANDERE KOEK!

We zullen er niet omheen draaien: bij Charlie’s Travels kun je ook een reguliere familie-safari boeken. Maar liefst maken we het écht bijzonder! Denk aan een selfdrive roadtrip met de 4×4 doorheen de weidse savanne, een fietssafari tussen een groep starende gazelles of een wandelsafari in de dichtbegroeide jungle.

Zin om hogere sferen op te zoeken met het gezin? Dan kan je ervoor kiezen de steile heuvels en machtige rotsen te trotseren, of zoals een vogel de wereld vanuit de lucht te bewonderen aan een zipline of in een helikopter.

Zijn jullie meer geïnteresseerd in ‘life on the sea’? Verken dan samen met de pinguïns de wateren of spot tal van andere zeewezens op nog geen 10 meter van je bootje of traditionele dhow. En daarna? Lekker even uitblazen met de voeten in de azuurblauwe oceaan en de warme zon op je koppie.

Of je van je familietrip nu een relaxed uitje of een avontuur wilt maken, we hebben het voor je klaarstaan! Hieronder geven we je een ballenbak vol aan inspiratie! Je kunt ook direct doorklikken naar highlights, experiences of accommodaties.

Bekijk een voorbeeld van een familiereis:

Video afspelen over Familiereis

RONDREIS VAKANTIE IN AFRIKA

Zelf rijden of op pad met een driver?

Wie zelf rijdt ontdekt het beste wat Afrika te bieden heeft! Je kunt je dikke 4×4 altijd even aan de kant zetten voor een prachtfoto, of om een praatje te maken met locals. Maar we bieden ook reizen aan met driver gidsen – professionele chauffeurs waarvan we weten dat zij ook prima als gids fungeren!

Alleen maar activiteiten of ook relaxen?

Raften, hiken en op safari – je kunt je reis zo wild maken als je maar wil. Maar je bent niet alleen op reis om op avontuur te gaan! Elke reis is een co-creatie en bouwen we in nauw overleg met jou samen op. Zo kun je dus ook kiezen voor één of meerdere relaxte, zen-momenten. Dat kan een verblijf in een super-de-luxe lodge met massage zijn, of een paar dagen het zand tussen je tenen voelen aan de kust, terwijl je een lekker visje eet. Meer weten? Check de mogelijkheden hier.

Geschikt voor elk gezin Het maakt niet uit wat de gezinssamenstelling is. In Afrika kun je prima rondreizen met kinderen!

EEN AANTAL VAN ONZE UNIEKE AFRIKA EXPERIENCES

DE EASTERN LOOP VOOR FAMILIE’S: ZO ZIET DIE ERUIT!

Leuk dat je interesse hebt in een reis naar Zuid-Afrika samen met de familie! Iedereen kan z’n hart ophalen in dit prachtige land. Legendarische zonsondergangen, hiken in ongerepte natuur, kampvuur verhalen vertellen, overnachten in wildparken, ruige kustlijnen en op zoek naar de Big Five! Inderdaad, het avontuur druipt ervan af in Zuid-Afrika. Een perfecte vakantiebestemming en dé plek voor een onvergetelijk trip met je zus, broer, zoon, moeder, opa, beste vriend of vriendin.

EEN FAMILIEREIS IN TANZANIA: ZO ZIET DIE ERUIT!

Ha reiziger! Leuk dat je geïnteresseerd bent in een familiereis naar Tanzania! Na het lezen van deze voorbeeldreis weet je dat Tanzania veel meer is dan safari, lodges en beach resorts. Beesten spotten vanuit een safari-jeep, uren staren naar de hoogste berg van Afrika (de Kilimanjaro). Of slingeren aan lianen en plonsen in een hotspring en een potje voetballen met de kids uit de buurt op een parelwit strand. Onze reis-experts stellen speciaal voor jullie de ultieme trip samen. Wil je weten hoe zo’n familiereis ervan binnenstebuiten uitziet? Scroll door deze itinerary voor een vogelvlucht langs alle hoogtepunten. Let’s go!

NAMIBIË VOOR FAMILIE: ZO ZIET DAT ERUIT!

Leuk dat je interesse hebt in een reis naar Namibië samen met je familie! Iedereen kan z’n hart ophalen in dit prachtige land en herinneren maken voor het leven. Een perfecte vakantiebestemming dus voor honeymooners en lovebirds, maar deze omgeving is ook dé plek voor een onvergetelijk trip met je zus, broer, zoon, moeder, opa, beste vriend of vriendin. De waanzinnig mooie zonsondergangen, de ruige wegen, ongerepte natuur en eindeloze zandvlaktes maken deze plek zo bijzonder.

EEN REIS DOOR OEGANDA/RWANDA MET EEN GROEP VRIENDEN: ZO ZIET DIE ERUIT!

EEN FAMILIEREIS IN OEGANDA: ZO ZIET DIE ERUIT!

EEN FAMILIEREIS IN KENIA: ZO ZIET DIE ERUIT!

Video afspelen over Mikoko Pamojo

CONTACT MET BEWONERS

We hadden het er hierboven al even over, contact met de bewoners vinden we superbelangrijk. Door wat meer contact te maken met de mensen die wonen in het gebied waar je rondreist, krijgt je reis toch wat meer diepgang. Denk bijvoorbeeld aan de unieke Maasai Tribal Trek, een meerdaagse tocht waarbij onze Maasai-vrienden je door de Loita Hills en de Magadi Desert gidsen.

VERANTWOORD OP REIS

We wonen en werken in Nairobi, Kenia, en dat is niet zonder reden! We houden niet alleen van het land, we zien ook veel potentie in de Oost-Afrikaanse reissector. De markt is echter nog erg traditioneel en draagt lang niet altijd in positieve zin bij aan de duurzame ontwikkeling van de regio. Gelukkig hebben wij, doordat we gevestigd zijn in Nairobi, de kans om het anders te doen – wij willen het onbenutte potentieel benutten! Hoe we dat doen, lees je op deze pagina.

WAT ONZE REIZIGERS OVER ONS ZEGGEN

[brb_collection id=”1813″]

WAT KUN JE VERWACHTEN VAN DE ACCOMODATIES IN AFRIKA

Een villa aan het strand

Aan de kust vind je de meest mooie private villas, pal aan een hagelwit bounty strand en azuurblauwe zee. Prive bediening en koks die jullie de gehele dag voorzien van cocktails, koude bieren en heerlijke meergangen maaltijden. Een zwembad voor de deur, in het geval dat de zee zich te ver teruggetrokken heeft. Afhankelijk van jullie budget en het aantal personen, zoeken wij de mooiste locaties voor jullie uit!

Kamperen in the middle of nowhere

Kampeerspullen in de achterbak en gaan! Wij zoeken de mooiste kampeerplekken voor je uit en zorgen ervoor dat je de juiste benodigdheden bij hebt. Om rond grazende nijlpaarden wat meer uit de weg te gaan, kun je er ook voor kiezen om veilig-hoog in een daktent te gaan slapen. Liever wat meer luxe, maar wel in de kampeer-sferen blijven?

Lodges midden in de natuur

Simba lodge

Liever niet je tentje uit om naar de wc te gaan, terwijl het wild om je heen graast? Wij zoeken lodges uit die jullie alsnog een ultieme safari-feeling bezorgen. Neem bijvoorbeeld Burudika Manyara Lodge. Deze accommodatie ligt aan de rand van Lake Manyara National Park en heeft bandas die helemaal opgaan in de omgeving. Het restaurant is om een Baobab boom heen getimmerd! Een andere bijzondere lodge is Simba Farm Lodge: een werkboerderij en lodge met adembenemend mooi uitzicht op de Mount Kilimanjaro.

Addo African Home, Addo

Addo African Home, Addo

Fair Trade Tourism is HOT! Frisse citrusvruchten verwelkomen je op deze voormalige boerderij waar alles draait om eco en fair trade. Wat we pakken van de natuur moeten we ook weer teruggeven, niet? Dit gebeurt in hun giga tuinen vol groente en fruit maar ook door een zwembad te hebben dat volledig organic is! Addo African Home ligt dichtbij het Addo Elephant park. Het eten uit de tuin transformeert tot sublyme en eerlijk eten met een tintje Franse elegantie. Delicieuxxxx…. Want ja, mooi dat eco, maar echte liefde gaat natuurlijk door de maag!

HEB JE VRAGEN AAN ONZE AFRIKA-EXPERTS?

(Klik op de WhatsApp knop rechtsonderin het scherm)

DAAROM MET CHARLIE’S TRAVELS NAAR AFRIKA

DAAROM MET CHARLIE’S TRAVELS NAAR AFRIKA

WE ZIJN “ON THE GROUND” IN AFRIKA
Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!
WIJ ONTWIKKELEN EIGEN ROUTES

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

ELKE REIS IS EEN CO-CREATIE
Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.
WIJ WERKEN VERANTWOORD & DUURZAAM

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.