EEN FAMILIEREIS DOOR AFRIKA VERBINDT!

“Afrika, het is misschien niet het eerste continent waar je aan denkt wanneer je van plan bent met je kleine dreumes een verre reis te maken. Toch is het zeker mogelijk dit waanzinnig mooie stukje aardbol te bezoeken wanneer je dat graag wilt. De reizen die wij maken zijn volledig op maat geknipt naar jouw wensen en de samenstelling van je gezin. Off the beaten track familie-avontuur met korte reistijden, comfortabele lodges en in malariavrije gebieden? Met ervaren supermama’s in ons team is alles mogelijk!” – Charlie

MET HET HELE GEZIN NAAR AFRIKA

Bestemmingen

REIZEN MET EEN BABY OF PEUTER

Een verre reis met een baby, peuter of kleuter: het kost allemaal net wat meer voorbereiding, knopen moeten bedachtzaam worden doorgehakt en tijdens je reis moet je met net iets meer dingen bezighouden. Zo moet je maar net een fijne plek kunnen vinden om luiers te verschonen, zijn lange, hobbelige autoritten niet ideaal en ben je continu druk in de weer met DEET, bedekte kleding en geïmpregneerde klamboes. Toch is het zonde om om deze reden dit prachtige en diverse continent over te slaan. Met een op maat gemaakte reis zorgen wij voor een familie-avontuur die zorgt dat jullie niet nóg een vakantie na jullie vakantie nodig hebben. Een bijzondere reis waarbij jullie met een veilig en comfortabel gevoel het échte Afrika ontdekken: van weelderige natuurparken tot gezellige steden tot idyllische stranden. Onze kindvriendelijke partners maken van iedere dag een ontdekking en wij zitten on the ground klaar om jullie reis als kersverse ouders perfect te laten verlopen.

Op deze pagina vinden jullie een ballenbak aan inspiratie en informatie over reizen met baby’s, peuters of kleuters!

BABYPROOF REIZEN: WAAR MOET JE HEEN?

Baby-proof Afrika: voor welke bestemming kun je dan het beste kiezen? Dat hangt ten eerste af van de leeftijd van je kroost. Het Afrikaanse continent bereizen met een baby van acht maanden is natuurlijk een ander verhaal dan een kleuter van drie, die al behoorlijk kan lopen en een giraffe kan identificeren. Toch houden dezelfde vragen je bezig bij het kiezen van een bestemming. Kleine kinderen en lange reistijden zijn vaak geen gouden combinatie. Ook malaria ga je wellicht liever uit de weg. Daarnaast vinden jonge kinderen spelen vaak het allerleukst: waar die speeltuin dan precies staat op de wereld kan ze vaak een worst wezen. Hier geven we je wat advies welke landen je het best kunt bezoeken op basis van wat je belangrijk vindt in een reis met je kids!

Malaria: het is geen pretje, en zeker voor baby’s of hele jonge kinderen kan het gevaarlijk uitpakken. Hoewel je maatregelen kunt nemen wanneer je in malariagebieden reist, zijn er ook gebieden waar de malariamug gewoon helemaal niet voorkomt! Landen waar je dan het beste voor kunt kiezen zijn (grote delen van) Zuid-Afrika en Namibië. Bij deze landen zijn de reistijden over het algemeen langer. Deze bestemmingen ontdek je voornamelijk per roadtrip en highlights en experiences liggen vaak verder bij elkaar vandaan.

Wanneer je liever in landen wil reizen met kortere reistijden is Oost-Afrika een goede optie. Vooral Kenia, Tanzania, Oeganda en Rwanda zijn landen met vriendelijke bewoners waarbij je veel kan zien en meemaken zonder veel uren in de auto te hoeven zitten. In Kenia kun je zelf van Nairobi naar de kust met de trein! Omdat deze dwars door een Nationaal Park rijdt, kun je olifanten en giraffen zien vanachter het treinraam. Vooral in Rwanda zijn de afstanden kort: het land is namelijk kleiner dan Nederland! De economie van Rwanda is verder ontwikkeld, het is schoon, georganiseerd en bloedmooi.

Welke van deze bestemmingen je ook kiest: comfortabele en baby-proof accommodaties (met een fijne ruimte om je baby te verschonen!) kunnen wij overal voor je regelen.

ONZE JONGSTE REIZIGERS IN BEELD

RONDREIZEN MET JE BABY OF PEUTER IN AFRIKA

Op safari?

Hoe geschikt zijn safari’s eigenlijk voor baby’s of kleuters? Een baby heeft waarschijnlijk niet echt een boodschap aan zo’n safari, en zal het voornamelijk ervaren als een hobbelige autorit. Wanneer je met een baby bent is het daarom aan te raden om bijvoorbeeld een conservancy op te zoeken waar de regels wat soepeler zijn. Maar ook zijn er andere manieren om waanzinnig wild te zien zonder in de auto te hoeven stappen. Zo kun je te voet boswandelingen maken waar je verschillende apen en vogels kunt spotten, of je stapt in een bootje en ziet olifantenfamilies zich wassen in de rivier terwijl nijlpaarden nieuwsgierig bij je boot komen kijken. Ben je aan de kust? Grote kans dat je op zoek kunt naar dolfijnen, en het water is zo helder dat je niet eens hoeft te snorkelen om allerlei gekleurde visjes te zien.

Hoe zit dat met vervoer?

Treinen zijn schaars, binnenlandse vluchten zijn duur en bussen zijn niet altijd veilig en leggen waanzinnig lange afstanden af. Daarom organiseren wij onze familiereizen meestal per auto! Je kunt – met of zonder chauffeur – op je eigen tempo door het land tuffen en hebt daardoor superveel vrijheid. Je kunt stoppen op plekjes onderweg waar je anders nooit zou komen, en ontmoet mensen die je anders niet zou ontmoeten. Wij zorgen dat de reistijden niet te lang zijn en dat je langs de mooiste locaties komt!

Geschikt voor elk gezin

Het maakt niet uit wat de samenstelling is van jouw gezin. In Afrika kun je prima rondreizen met kinderen, je kunt bijvoorbeeld denken aan;

Wat antwoorden op jullie vragen

Overal waar je komt, zal niet jij maar jouw kind aangesproken worden en alle aandacht krijgen. Over het algemeen is iedereen namelijk dol op kinderen! Onze Travel Designers houden bovendien de veiligheid in de verschillende landen in de gaten. Hieronder valt ook de politieke situatie. Uiteraard sturen wij geen reizigers naar gebieden die niet veilig zijn. Verder hebben wij hier ook mama’s zitten die je goed advies kunnen geven. Dus start een chat en vraag maar raak!

Er zijn gebieden in Afrika waar malaria voorkomt en uiteraard wil je je kind daartegen beschermen. Maar er zijn ook genoeg gebieden zonder malaria, zoals een groot deel van Zuid-Afrika, een deel van Namibië en hooggelegen delen in Oost-Afrika zoals Nairobi. Het is in ieder geval verstandig om in malariagebieden na zonsondergang voor lange kleding te zorgen en DEET aan te brengen. Neem een eigen (geïmpregneerde) klamboe mee en spuit deze vooraf in met DEET. Het is ook aan te raden om Malarone (profylaxe) te slikken. Laat je voor de reis geval goed adviseren door de GGD of huisarts!

Pas verder op met drinkwater. Geef je kindje alleen water uit flessen waarvan de dop nog intact is (of een plasticje omheen zit). Is dat niet het geval, of weet je niet zeker waar het drinkwater vandaan komt, neem dan het zekere voor het onzekere en laat het staan. Ben ook voorzichtig met ijsjes en ijsklontjes, deze zijn vaak van kraanwater gemaakt.

In stedelijke gebieden in Zuid-Afrika en in Nairobi is het niveau van de medische zorg hoog. Daarbuiten kunnen de medische voorzieningen wat beperkter zijn. We raden het aan om op tijd een gesprek te plannen met de GGD om vaccinaties en andere middelen goed te regelen. Wat handig is om mee te nemen voor kids: paracetamol (zetpillen of kauwtabletten) en neusspray.

We maken samen met jou een reis op maat, op basis van jouw wensen! Natuurlijk zoeken we beste plekjes uit die passen bij families, zoals accommodaties met familiekamers, een zwembad en genoeg ruimte om te spelen. De meeste accommodaties hebben goede voorzieningen voor kleine kinderen zoals babybedjes, verschoonmatjes en kinderstoelen. Voor gezinnen is een privévilla aan de kust echt een must. Hier hebben jullie alle vrijheid en kunnen jullie optimaal relaxen als de kids in bed liggen.

Lange autoritten en kleine koters: niet echt een ideale combinatie. Wij houden hier uiteraard rekening mee! We zorgen bijvoorbeeld voor korte afstanden en voldoende rust in jullie reisschema. In het reisplan dat je vooraf van ons ontvangt, geven overal we de verwachte reistijden aan. Wil je advies hierover van een van onze mama’s on the ground? Laat het ons weten in de chat!

Luiers zijn overal in Afrika prima te krijgen, al zijn ze wel iets duurder dan in Nederland. Je hoeft dus niet voor een paar weken aan Pampers mee te zeulen! Je kan er natuurlijk ook kiezen voor wasbare luiers te gebruiken, zoals veel locals doen. Maar je moet daar maar net zin in hebben tijdens je vakantie.

Geef je flesvoeding? Dan vraagt dat wel wat voorbereiding. Opvolgmelk is in Oost-Afrika verkrijgbaar maar is duur en bevat vaak veel suiker. Je kunt dus het beste een basisvoorraad meenemen vanuit Nederland, net als pap, koekjes en potjes.

Een Maxi-Cosi en een draagdoek of -zak zijn handig! Buggy’s en kinderwagens zijn dan weer niet echt Afrika-proof, deze kun je beter thuislaten. Wil je een autostoeltje? Wij regelen het voor je! Verder kun je gewoon meenemen wat je altijd meeneemt op reis, zoals hydrofiele doeken, speelgoed, knuffels, zwembandjes, een zonnehoedje en veel zonnebrand (factor 50+). Doorloop deze checklist en je bent good to go!

Wat antwoorden op jullie vragen

Lees nog meer tips over reizen in Afrika in onze FAQ of in ons blog Door Kenia reizen met kinderen.

EEN AANTAL VAN ONZE UNIEKE AFRIKA EXPERIENCES

Jouw avontuurlijke Tanzania reis: Alles wat je moet weten over een hike naar de top van Mount Meru

Vergeet de Kilimanjaro, beklim Mount Meru! Deze relatieve hidden gem is de op één na hoogste berg van Tanzania en voor alle hike liefhebbers de ultieme toevoeging aan een Tanzania reis. Niet alleen vanwege de waanzinnige uitzichten, maar ook door de mogelijkheid om verschillend wildlife te spotten. Drie van onze collega’s gingen de klim aan, je leest hier meer over een hike op de Mount Meru!

ENDUIMET CONSERVANCY

In het noordelijkste puntje van Tanzania, hartje Masai-land, vind je een prachtig stukje onaangetaste natuur. Nauwelijks toeristen, een overvloed aan wildlife en drie heel imposante bergen rondom. Verken het gebied vanuit de auto, ga mountainbiken of spring achterop een piki piki!

BWINDI IMPENETRABLE FOREST, GORILLATREK EN CHIMPTREK

Dit is een dikke, mistige jungle zoals je hem alleen kent uit het Jungle Book. De bergen begroeid met dik, donker woud vormen de thuisbasis voor bijna de helft van de zwaar bedreigde berggorilla’s.

GENOCIDE MEMORIALS

Rwanda heeft een hele heftige geschiedenis, en dat nog niet eens zo heel lang geleden. Overal in Rwanda zul je nog merken dat het land het niet makkelijk heeft gehad. Bij een bezoek aan dit land mag je deze plekken niet overslaan.  

DE DUINEN VAN SOSSUSVLEI

Namibië behoort tot een van de landen met de hoogste duinen ter wereld. De uitgestrekte woestijn van Namibië bestaat voor een groot deel uit knaloranje duinlandschap. In de Sossusvlei, een klei-vallei aan de westkant van het land, vind je een aantal beroemde duinen om te beklimmen, waar je ook nog eens de mooiste kiekjes kunt schieten. De meest bezochte duin is Dune 45, maar als je geen photobombing, puffende en zwetende toeristen op je Instagram-foto wil hebben, kun je deze duin beter overslaan. In de buurt vind je de Big Daddy, met 350 meter de biggest dune on the block.  

DRAKENSBERG

De bergketen reikt over een lengte van 1000 kilometer en is zelfs vanuit het Kruger park te zien. Het is een walhalla voor fanatieke hikers! Dit prachtige gebied staat bekend om haar grandioze bergketens en eindeloze uitzichten over de vallei.

Jouw avontuurlijke Tanzania reis: Alles wat je moet weten over een hike naar de top van Mount Meru

Vergeet de Kilimanjaro, beklim Mount Meru! Deze relatieve hidden gem is de op één na hoogste berg van Tanzania en voor alle hike liefhebbers de ultieme toevoeging aan een Tanzania reis. Niet alleen vanwege de waanzinnige uitzichten, maar ook door de mogelijkheid om verschillend wildlife te spotten. Drie van onze collega’s gingen de klim aan, je leest hier meer over een hike op de Mount Meru!

ENDUIMET CONSERVANCY

In het noordelijkste puntje van Tanzania, hartje Masai-land, vind je een prachtig stukje onaangetaste natuur. Nauwelijks toeristen, een overvloed aan wildlife en drie heel imposante bergen rondom. Verken het gebied vanuit de auto, ga mountainbiken of spring achterop een piki piki!

BWINDI IMPENETRABLE FOREST, GORILLATREK EN CHIMPTREK

Dit is een dikke, mistige jungle zoals je hem alleen kent uit het Jungle Book. De bergen begroeid met dik, donker woud vormen de thuisbasis voor bijna de helft van de zwaar bedreigde berggorilla’s.

GENOCIDE MEMORIALS

Rwanda heeft een hele heftige geschiedenis, en dat nog niet eens zo heel lang geleden. Overal in Rwanda zul je nog merken dat het land het niet makkelijk heeft gehad. Bij een bezoek aan dit land mag je deze plekken niet overslaan.  

BIJZONDERE ONTMOETINGEN

Video afspelen

BIJZONDERE ONTMOETINGEN

Door de jaren heen is Charlie goed bevriend geraakt met een aantal Maasai. Niet de jongens die hun toeristische act tot in de puntjes hebben uitgestippeld, maar de echte warriors die in the middle of nowhere wonen, water uit de put pompen en geiten slachten. Een diner à deux aan een kampvuur met een Maasai familie zal jullie Nederlandse luxe leven in perspectief zetten. Contact met de bewoners vinden we super belangrijk! Door meer contact te maken met de mensen die wonen in het gebied waar je rondreist, krijgt je reis meer diepgang.

CONTACT MET BEWONERS

We wonen en werken in Nairobi, Kenia, en dat is niet zonder reden! We houden niet alleen van het land, we zien ook veel potentie in de Oost-Afrikaanse reissector. De markt is echter nog erg traditioneel en draagt lang niet altijd in positieve zin bij aan de duurzame ontwikkeling van de regio. Gelukkig hebben wij, doordat we gevestigd zijn in Nairobi, de kans om het anders te doen – wij willen het onbenutte potentieel benutten! Hoe we dat doen, lees je op deze pagina.

Video afspelen over Familie baby, peuter en kleuter

HEB JE VRAGEN AAN ONZE AFRIKA-EXPERTS?

(Klik op de WhatsApp knop rechtsonderin het scherm)

MEER OVER ONZE ACCOMMODATIES!

Kibo Safari Camp

Kibo Safari Camp

Kamperen met kids een gedoe? Niet bij Kibo Safari Camp! Hier ervaar je de ultieme safari-feeling, met de luxe van een lodge. Sluit een game drive door Amboseli National Park af met een duik in het zwembad, voor je je op het weldadige buffet stort. Kinderstoelen, campingbedjes, klamboes en zelfs een warme douche; de sfeervolle safaritenten zijn van alle gemakken voorzien. En dat allemaal met de machtige Kilimanjaro als decor. Do we need to say more?

Privévilla aan de kust

Privévilla aan de kust

Zwembandjes, emmertje, schepje: meer is er niet nodig om jouw kids te vermaken. Voor gezinnen is een privévilla aan de kust echt een must. Hier hebben jullie alle vrijheid en kunnen jullie optimaal relaxen. Huur er eventueel een chef bij die ’s avonds een lekkere maaltijd voor jullie bereidt. En als de kinderen op bed liggen hoef je niet op een klein balkonnetje te zitten, maar kun je met de voetjes in het zand genieten van de spectaculaire sterrenhemel. Pure romantiek!

Yellow Haven

Yellow Haven

Bij Yellow Haven ontsnap je even aan de hustle en bustle van het bruisende Kampala. Je vindt dit door papyrussen omringd paradijsje aan de oever van het Victoriameer. De verschillende appartementen hebben een Nederlands tintje en er is zelfs een boomhut. Dobber samen met je kinderen in de infinity pool of neem ze mee naar Wonder World Amusement Park: een leuke speeltuin voor jonge en oudere kids op maar 5 kilometer afstand van Yellow Haven.

Addo African Home

Addo African Home

uw kinderen ook helemaal gek op olifanten? In Addo Elephant National Park spot je ze overal. Dit park is malariavrij en je hoeft geen grote afstanden af te leggen. Ideaal met kleine koters! Het gezellige guesthouse Addo African Home is de perfecte uitvalsbasi