EEN FAMILIEREIS DOOR AFRIKA VERBINDT!

“Afrika, het is misschien niet het eerste continent waar je aan denkt wanneer je van plan bent met je kleine dreumes een verre reis te maken. Toch is het zeker mogelijk dit waanzinnig mooie stukje aardbol te bezoeken wanneer je dat graag wilt. De reizen die wij maken zijn volledig op maat geknipt naar jouw wensen en de samenstelling van je gezin. Off the beaten track familie-avontuur met korte reistijden, comfortabele lodges en in malariavrije gebieden? Met ervaren supermama’s in ons team is alles mogelijk!” – Charlie

MET HET HELE GEZIN NAAR AFRIKA

Bestemmingen

REIZEN MET EEN BABY OF PEUTER

Een verre reis met een baby, peuter of kleuter: het kost allemaal net wat meer voorbereiding, knopen moeten bedachtzaam worden doorgehakt en tijdens je reis moet je met net iets meer dingen bezighouden. Zo moet je maar net een fijne plek kunnen vinden om luiers te verschonen, zijn lange, hobbelige autoritten niet ideaal en ben je continu druk in de weer met DEET, bedekte kleding en geïmpregneerde klamboes. Toch is het zonde om om deze reden dit prachtige en diverse continent over te slaan. Met een op maat gemaakte reis zorgen wij voor een familie-avontuur die zorgt dat jullie niet nóg een vakantie na jullie vakantie nodig hebben. Een bijzondere reis waarbij jullie met een veilig en comfortabel gevoel het échte Afrika ontdekken: van weelderige natuurparken tot gezellige steden tot idyllische stranden. Onze kindvriendelijke partners maken van iedere dag een ontdekking en wij zitten on the ground klaar om jullie reis als kersverse ouders perfect te laten verlopen.

Op deze pagina vinden jullie een ballenbak aan inspiratie en informatie over reizen met baby’s, peuters of kleuters!

BABYPROOF REIZEN: WAAR MOET JE HEEN?

Baby-proof Afrika: voor welke bestemming kun je dan het beste kiezen? Dat hangt ten eerste af van de leeftijd van je kroost. Het Afrikaanse continent bereizen met een baby van acht maanden is natuurlijk een ander verhaal dan een kleuter van drie, die al behoorlijk kan lopen en een giraffe kan identificeren. Toch houden dezelfde vragen je bezig bij het kiezen van een bestemming. Kleine kinderen en lange reistijden zijn vaak geen gouden combinatie. Ook malaria ga je wellicht liever uit de weg. Daarnaast vinden jonge kinderen spelen vaak het allerleukst: waar die speeltuin dan precies staat op de wereld kan ze vaak een worst wezen. Hier geven we je wat advies welke landen je het best kunt bezoeken op basis van wat je belangrijk vindt in een reis met je kids!

Malaria: het is geen pretje, en zeker voor baby’s of hele jonge kinderen kan het gevaarlijk uitpakken. Hoewel je maatregelen kunt nemen wanneer je in malariagebieden reist, zijn er ook gebieden waar de malariamug gewoon helemaal niet voorkomt! Landen waar je dan het beste voor kunt kiezen zijn (grote delen van) Zuid-Afrika en Namibië. Bij deze landen zijn de reistijden over het algemeen langer. Deze bestemmingen ontdek je voornamelijk per roadtrip en highlights en experiences liggen vaak verder bij elkaar vandaan.

Wanneer je liever in landen wil reizen met kortere reistijden is Oost-Afrika een goede optie. Vooral Kenia, Tanzania, Oeganda en Rwanda zijn landen met vriendelijke bewoners waarbij je veel kan zien en meemaken zonder veel uren in de auto te hoeven zitten. In Kenia kun je zelf van Nairobi naar de kust met de trein! Omdat deze dwars door een Nationaal Park rijdt, kun je olifanten en giraffen zien vanachter het treinraam. Vooral in Rwanda zijn de afstanden kort: het land is namelijk kleiner dan Nederland! De economie van Rwanda is verder ontwikkeld, het is schoon, georganiseerd en bloedmooi.

Welke van deze bestemmingen je ook kiest: comfortabele en baby-proof accommodaties (met een fijne ruimte om je baby te verschonen!) kunnen wij overal voor je regelen.

ONZE JONGSTE REIZIGERS IN BEELD

RONDREIZEN MET JE BABY OF PEUTER IN AFRIKA

Op safari?

Hoe geschikt zijn safari’s eigenlijk voor baby’s of kleuters? Een baby heeft waarschijnlijk niet echt een boodschap aan zo’n safari, en zal het voornamelijk ervaren als een hobbelige autorit. Wanneer je met een baby bent is het daarom aan te raden om bijvoorbeeld een conservancy op te zoeken waar de regels wat soepeler zijn. Maar ook zijn er andere manieren om waanzinnig wild te zien zonder in de auto te hoeven stappen. Zo kun je te voet boswandelingen maken waar je verschillende apen en vogels kunt spotten, of je stapt in een bootje en ziet olifantenfamilies zich wassen in de rivier terwijl nijlpaarden nieuwsgierig bij je boot komen kijken. Ben je aan de kust? Grote kans dat je op zoek kunt naar dolfijnen, en het water is zo helder dat je niet eens hoeft te snorkelen om allerlei gekleurde visjes te zien.

Hoe zit dat met vervoer?

Treinen zijn schaars, binnenlandse vluchten zijn duur en bussen zijn niet altijd veilig en leggen waanzinnig lange afstanden af. Daarom organiseren wij onze familiereizen meestal per auto! Je kunt – met of zonder chauffeur – op je eigen tempo door het land tuffen en hebt daardoor superveel vrijheid. Je kunt stoppen op plekjes onderweg waar je anders nooit zou komen, en ontmoet mensen die je anders niet zou ontmoeten. Wij zorgen dat de reistijden niet te lang zijn en dat je langs de mooiste locaties komt!

Geschikt voor elk gezin

Het maakt niet uit wat de samenstelling is van jouw gezin. In Afrika kun je prima rondreizen met kinderen, je kunt bijvoorbeeld denken aan;

Wat antwoorden op jullie vragen

Overal waar je komt, zal niet jij maar jouw kind aangesproken worden en alle aandacht krijgen. Over het algemeen is iedereen namelijk dol op kinderen! Onze Travel Designers houden bovendien de veiligheid in de verschillende landen in de gaten. Hieronder valt ook de politieke situatie. Uiteraard sturen wij geen reizigers naar gebieden die niet veilig zijn. Verder hebben wij hier ook mama’s zitten die je goed advies kunnen geven. Dus start een chat en vraag maar raak!

Er zijn gebieden in Afrika waar malaria voorkomt en uiteraard wil je je kind daartegen beschermen. Maar er zijn ook genoeg gebieden zonder malaria, zoals een groot deel van Zuid-Afrika, een deel van Namibië en hooggelegen delen in Oost-Afrika zoals Nairobi. Het is in ieder geval verstandig om in malariagebieden na zonsondergang voor lange kleding te zorgen en DEET aan te brengen. Neem een eigen (geïmpregneerde) klamboe mee en spuit deze vooraf in met DEET. Het is ook aan te raden om Malarone (profylaxe) te slikken. Laat je voor de reis geval goed adviseren door de GGD of huisarts!

Pas verder op met drinkwater. Geef je kindje alleen water uit flessen waarvan de dop nog intact is (of een plasticje omheen zit). Is dat niet het geval, of weet je niet zeker waar het drinkwater vandaan komt, neem dan het zekere voor het onzekere en laat het staan. Ben ook voorzichtig met ijsjes en ijsklontjes, deze zijn vaak van kraanwater gemaakt.

In stedelijke gebieden in Zuid-Afrika en in Nairobi is het niveau van de medische zorg hoog. Daarbuiten kunnen de medische voorzieningen wat beperkter zijn. We raden het aan om op tijd een gesprek te plannen met de GGD om vaccinaties en andere middelen goed te regelen. Wat handig is om mee te nemen voor kids: paracetamol (zetpillen of kauwtabletten) en neusspray.

We maken samen met jou een reis op maat, op basis van jouw wensen! Natuurlijk zoeken we beste plekjes uit die passen bij families, zoals accommodaties met familiekamers, een zwembad en genoeg ruimte om te spelen. De meeste accommodaties hebben goede voorzieningen voor kleine kinderen zoals babybedjes, verschoonmatjes en kinderstoelen. Voor gezinnen is een privévilla aan de kust echt een must. Hier hebben jullie alle vrijheid en kunnen jullie optimaal relaxen als de kids in bed liggen.

Lange autoritten en kleine koters: niet echt een ideale combinatie. Wij houden hier uiteraard rekening mee! We zorgen bijvoorbeeld voor korte afstanden en voldoende rust in jullie reisschema. In het reisplan dat je vooraf van ons ontvangt, geven overal we de verwachte reistijden aan. Wil je advies hierover van een van onze mama’s on the ground? Laat het ons weten in de chat!

Luiers zijn overal in Afrika prima te krijgen, al zijn ze wel iets duurder dan in Nederland. Je hoeft dus niet voor een paar weken aan Pampers mee te zeulen! Je kan er natuurlijk ook kiezen voor wasbare luiers te gebruiken, zoals veel locals doen. Maar je moet daar maar net zin in hebben tijdens je vakantie.

Geef je flesvoeding? Dan vraagt dat wel wat voorbereiding. Opvolgmelk is in Oost-Afrika verkrijgbaar maar is duur en bevat vaak veel suiker. Je kunt dus het beste een basisvoorraad meenemen vanuit Nederland, net als pap, koekjes en potjes.

Een Maxi-Cosi en een draagdoek of -zak zijn handig! Buggy’s en kinderwagens zijn dan weer niet echt Afrika-proof, deze kun je beter thuislaten. Wil je een autostoeltje? Wij regelen het voor je! Verder kun je gewoon meenemen wat je altijd meeneemt op reis, zoals hydrofiele doeken, speelgoed, knuffels, zwembandjes, een zonnehoedje en veel zonnebrand (factor 50+). Doorloop deze checklist en je bent good to go!

Wat antwoorden op jullie vragen

Lees nog meer tips over reizen in Afrika in onze FAQ of in ons blog Door Kenia reizen met kinderen.

EEN AANTAL VAN ONZE UNIEKE AFRIKA EXPERIENCES

ENDUIMET CONSERVANCY

In het noordelijkste puntje van Tanzania, hartje Maasai-land, vind je een prachtig stukje onaangetaste natuur. Nauwelijks toeristen, een overvloed aan wildlife en drie heel imposante bergen rondom. Verken het gebied vanuit de auto, ga mountainbiken of spring achterop een piki piki!

BWINDI IMPENETRABLE FOREST, GORILLATREK EN CHIMPTREK

Dit is een dikke, mistige jungle zoals je hem alleen kent uit het Jungle Book. De bergen begroeid met dik, donker woud vormen de thuisbasis voor bijna de helft van de zwaar bedreigde berggorilla’s.

GENOCIDE MEMORIALS

Rwanda heeft een hele heftige geschiedenis, en dat nog niet eens zo heel lang geleden. Overal in Rwanda zul je nog merken dat het land het niet makkelijk heeft gehad. Bij een bezoek aan dit land mag je deze plekken niet overslaan.  

THE DUNES IN SOSSUSVLEI

Namibië behoort tot een van de landen met de hoogste duinen ter wereld. De uitgestrekte woestijn van Namibië bestaat voor een groot deel uit knaloranje duinlandschap. In de Sossusvlei, een klei-vallei aan de westkant van het land, vind je een aantal beroemde duinen om te beklimmen, waar je ook nog eens de mooiste kiekjes kunt schieten. De meest bezochte duin is Dune 45, maar als je geen photobombing, puffende en zwetende toeristen op je Instagram-foto wil hebben, kun je deze duin beter overslaan. In de buurt vind je de Big Daddy, met 350 meter de biggest dune on the block.  

DRAKENSBERG

De bergketen reikt over een lengte van 1000 kilometer en is zelfs vanuit het Kruger park te zien. Het is een walhalla voor fanatieke hikers! Dit prachtige gebied staat bekend om haar grandioze bergketens en eindeloze uitzichten over de vallei.

MAKGADIKGADI PAN AREA

Makgadikgadi Pan Area is een unieke en ongerepte plek waar veel off-the-beaten track belevenissen op je staan te wachten. Dit uitgestrekte gebied heeft een van de grootste zoutpannen ter wereld, waarbij je mijlenver kunt kijken zónder iets te zien. Ook een grote populatie aan baobab bomen kun je hier vinden en als je in het park bent tijdens de jaarlijkse zebra-migratie, zul je omringt zijn door duizenden zebra’s. Ga kamperen in the middle-of-nowhere, aanschouw de zonsondergang met diep oranje kleuren én geniet van de heldere sterrenhemel.  

ENDUIMET CONSERVANCY

In het noordelijkste puntje van Tanzania, hartje Maasai-land, vind je een prachtig stukje onaangetaste natuur. Nauwelijks toeristen, een overvloed aan wildlife en drie heel imposante bergen rondom. Verken het gebied vanuit de auto, ga mountainbiken of spring achterop een piki piki!

BWINDI IMPENETRABLE FOREST, GORILLATREK EN CHIMPTREK

Dit is een dikke, mistige jungle zoals je hem alleen kent uit het Jungle Book. De bergen begroeid met dik, donker woud vormen de thuisbasis voor bijna de helft van de zwaar bedreigde berggorilla’s.

GENOCIDE MEMORIALS

Rwanda heeft een hele heftige geschiedenis, en dat nog niet eens zo heel lang geleden. Overal in Rwanda zul je nog merken dat het land het niet makkelijk heeft gehad. Bij een bezoek aan dit land mag je deze plekken niet overslaan.  

THE DUNES IN SOSSUSVLEI

Namibië behoort tot een van de landen met de hoogste duinen ter wereld. De uitgestrekte woestijn van Namibië bestaat voor een groot deel uit knaloranje duinlandschap. In de Sossusvlei, een klei-vallei aan de westkant van het land, vind je een aantal beroemde duinen om te beklimmen, waar je ook nog eens de mooiste kiekjes kunt schieten. De meest bezochte duin is Dune 45, maar als je geen photobombing, puffende en zwetende toeristen op je Instagram-foto wil hebben, kun je deze duin beter overslaan. In de buurt vind je de Big Daddy, met 350 meter de biggest dune on the block.  

BIJZONDERE ONTMOETINGEN

Video afspelen

BIJZONDERE ONTMOETINGEN

Door de jaren heen is Charlie goed bevriend geraakt met een aantal Maasai. Niet de jongens die hun toeristische act tot in de puntjes hebben uitgestippeld, maar de echte warriors die in the middle of nowhere wonen, water uit de put pompen en geiten slachten. Een diner à deux aan een kampvuur met een Maasai familie zal jullie Nederlandse luxe leven in perspectief zetten. Contact met de bewoners vinden we super belangrijk! Door meer contact te maken met de mensen die wonen in het gebied waar je rondreist, krijgt je reis meer diepgang.

CONTACT MET BEWONERS

We wonen en werken in Nairobi, Kenia, en dat is niet zonder reden! We houden niet alleen van het land, we zien ook veel potentie in de Oost-Afrikaanse reissector. De markt is echter nog erg traditioneel en draagt lang niet altijd in positieve zin bij aan de duurzame ontwikkeling van de regio. Gelukkig hebben wij, doordat we gevestigd zijn in Nairobi, de kans om het anders te doen – wij willen het onbenutte potentieel benutten! Hoe we dat doen, lees je op deze pagina.

Video afspelen over Familie baby, peuter en kleuter

HEB JE VRAGEN AAN ONZE AFRIKA-EXPERTS?

(Klik op de WhatsApp knop rechtsonderin het scherm)

MEER OVER ONZE ACCOMMODATIES!

Kibo Safari Camp

Kibo Safari Camp

Kamperen met kids een gedoe? Niet bij Kibo Safari Camp! Hier ervaar je de ultieme safari-feeling, met de luxe van een lodge. Sluit een game drive door Amboseli National Park af met een duik in het zwembad, voor je je op het weldadige buffet stort. Kinderstoelen, campingbedjes, klamboes en zelfs een warme douche; de sfeervolle safaritenten zijn van alle gemakken voorzien. En dat allemaal met de machtige Kilimanjaro als decor. Do we need to say more?

Privévilla aan de kust

Privévilla aan de kust

Zwembandjes, emmertje, schepje: meer is er niet nodig om jouw kids te vermaken. Voor gezinnen is een privévilla aan de kust echt een must. Hier hebben jullie alle vrijheid en kunnen jullie optimaal relaxen. Huur er eventueel een chef bij die ’s avonds een lekkere maaltijd voor jullie bereidt. En als de kinderen op bed liggen hoef je niet op een klein balkonnetje te zitten, maar kun je met de voetjes in het zand genieten van de spectaculaire sterrenhemel. Pure romantiek!

Yellow Haven

Yellow Haven

Bij Yellow Haven ontsnap je even aan de hustle en bustle van het bruisende Kampala. Je vindt dit door papyrussen omringd paradijsje aan de oever van het Victoriameer. De verschillende appartementen hebben een Nederlands tintje en er is zelfs een boomhut. Dobber samen met je kinderen in de infinity pool of neem ze mee naar Wonder World Amusement Park: een leuke speeltuin voor jonge en oudere kids op maar 5 kilometer afstand van Yellow Haven.

Addo African Home

Addo African Home

uw kinderen ook helemaal gek op olifanten? In Addo Elephant National Park spot je ze overal. Dit park is malariavrij en je hoeft geen grote afstanden af te leggen. Ideaal met kleine koters! Het gezellige guesthouse Addo African Home is de perfecte uitvalsbasis om het park te verkennen. Op deze voormalige boerderij draait alles om eco en fair trade. Er is een giga tuin vol groenten en fruit en zelfs een zwembad dat volledig organic is.

WAT ONZE REIZIGERS OVER ONS ZEGGEN

Charlies travels takes care of you! Love how engaged they are during your trip and help you along the way. Our trip was an amazing combination of nature, culture forest, Safari and beach. Just make sure how much you want to commute every other day because Kenia and all of Africa are large countries.
Manouk
Manouk
10:43 24 Mar 23
Dear Milou en Brenda, and other Charlies Travel staff,Thank you for the amazing travel and wildlife experience with our family crossing Kenya. Thank you for arranging all details, accurate assistance and tips in a way we enjoy an completely carefree bush to beach journey and family holiday. We have met very professional helpful guides and a lot of friendly Kenyan people. Thank you for our unforgettable varied East African experience. We love Kenya 🇰🇪Asante sana!Caspert & Anja and family
J K.
J K.
16:46 12 Mar 23
Charlie’s Travels bracht mij op locaties waar ik anders niet zo snel was gekomen en dat steeds onder begeleiding van één vast aanspreekpunt via de mob en met vele fijne locale gidsen.Opvallend is het dat de naam Charlie bij tal van gidsen in Kenia een begrip is waar graag over gesproken wordt.Reizen, herinneringen en verhalen maken, dat is Charlie.
Duif A.
Duif A.
13:29 04 Mar 23
Heerlijk jong en ambitieus reisbureau met boots on the ground in Afrika. In April/Mei 2022 met hen door Zuid-Afrika en Namibië gereisd. Ze wisten daarbij een autoverhuur te vinden die oké was met de auto meenemen naar Africa Burn festival en hebben toffe ervaringen/activiteiten mogelijk gemaakt waar we anders zelf nooit op uitgekomen zouden zijn. Dit afgewisseld met onze eigen gekozen wat luxere accomodaties maakten deze reis onvergetelijk in het kwadraat!!!! Eerstvolgende trip naar Afrika neem ik zeker weer contact met ze op 💓
Maike K.
Maike K.
13:44 19 Feb 23
De reis door Kenia met Charlie's Travels was onvergetelijk voor ons; mooie landschappen, mooie mensen (binnen en buiten de groep), spannend, avontuurlijk, snel, druk en op gepaste tijden weer rustig, bergen, zee, en nog zoveel meer! Herinneringen zijn gemaakt om nooit meer te vergeten. Zie ook onze film van de familiegroepsreis op de site van Charlie's Travels!
Sophie V.
Sophie V.
19:58 15 Feb 23
Wij hebben in oktober een geweldige reis gemaakt naar Kenia en zijn op plekken geweest die echt niet in de reisgidsen te vinden zijn. Alle lof aan Charlie en zijn team voor de geweldige organisatie en service. Vooraf was er duidelijke communicatie en superveel keuze, maar ook tijdens de reis bleek Charlie's Travels flexibel en ook nog enthousiast over last-minute aanpassingen van onze kant. Dankzij jullie is het echt een onvergetelijke 3 generaties-trip geworden! Dankjewel voor alles!!! Jullie zien ons zeker terug...
Marian K.
Marian K.
09:26 17 Jan 23
In maart 2022 hebben wij een reis gemaakt naar Rwanda en Kenia. Omdat het bezoek in Rwanda deels uit familiebezoek bestond hebben wij met CTA een maatwerkreis kunnen samenstellen, waarbij CTA volledig invulling kon geven aan onze wensen; dan weer wel ergens overnachtingen boeken en dan weer terug op onze uitvalsbasis waar in overnachting was voorzien. Nauwkeurig plannen van activiteiten die we in de vaak korte periode dat we ergens verbleven wilden doen en het in de lodge laten komen van een arts of verpleegkundige voor het afnemen van de corona testen. Het was allemaal mogelijk. In Kenia hebben ze alle verblijven voor ons geregeld. Van lodges tot fantastische huizen met mooie vergezichten. Erg makkelijk was het dat CTA haar kantoor in die regio heeft. We hebben een probleempje met een toegangspas gehad en met 1 telefoontje was dat opgelost. CTA heeft ook de vluchten voor ons geregeld en daarmee ons alle zorgen uit handen genomen. Bedankt!
Chris J.
Chris J.
18:44 12 Jan 23
In februari 2022 zijn wij in Kenia geweest met Charlie's Travels. We hebben o.a. de Big Five gespot in het Masai Mara park, gefietst in Hell's Gate NP, een wandelsafari gemaakt bij Lake Naivasha, door de bush gelopen in Aberdares, streetfood gegegeten in Mombassa en met walvishaaien gezwommen bij Diani Beach.. Wat een avontuur, echt een aanrader! Elvera en Ruth van Charlie's Travels hebben ons altijd super goed geholpen!
Xander V.
Xander V.
14:12 10 Jan 23
Na een reis van 3 weken door Kenia kan ik alleen maar positieve dingen zeggen over Charlie's Travels! Voor de reis wordt er goed naar je geluisterd en je stelt echt samen de reis samen waarbij er veel ruimte is voor eigen invulling. De organisatie werkt bovendien veel samen met de lokale bevolking (die daar niet onbelangrijk een eerlijke prijs voor krijgt) en de werknemers kennen de landen zeer goed. Hierdoor zijn de ervaringen die ze aanbieden zeer uniek en afwisselend. Kenia heeft mij echt omver geblazen door de diversiteit en schoonheid die het land te bieden heeft. Tijdens de reis was alles tot in de puntjes geregeld en je hebt altijd een contactpersoon die klaar staat voor prangende vragen. Als ik nog een keer het Afrikaanse continent mag bezoeken wordt het 100% weer Charlies Travels!
Sylvia
Sylvia
18:11 06 Jan 23
Met onze kinderen van 11 en 14 jaar in de zomer van 2021 een fantastische, avontuurlijke rondreis door Kenia gemaakt met Charlies. Aandacht voor en contact met de lokale bevolking, geen grootschalige en wel hele bijzondere accomodaties. Zoveel gezien en gedaan in drie weken, alle type vervoersmiddelen gebruikt en onderweg steeds via de app contact met de mensen van Charlies. Als er iets was losten ze dat meteen op, alle vragen werden direct beantwoord. Als je naar Afrika wil,, boek bij charlies!
Miloe van B.
Miloe van B.
15:55 06 Jan 23
Vlak Voor de kerstdagen hadden we nog contact. Dat ging erover dat je editor bezig was om de film van onze fantastische reis naar Mozambique en Zuid Afrika verzorgd door Charlie's Travel te maken. En ik appte je blij terug dat ik dit een mooi kerst kadoo vond. Helaas nu ben jij zo uit ons midden weggerukt. Onbegrijpelijk zo'n levenslustig, positief mens.Rust zacht Charlie. En veel sterkte voor je geliefde.En hierbij nog wel de door mij aan jou beloofde review van onze onvergetelijke mooie reis. Heel veel dank daarvoor!Deze zomer kon het dan eindelijk doorgaan, na alle corona perikelen. We hadden ons er al 2 jaar op zitten verheugen. En gelukkig het viel niet tegen. Sterker nog het was echt een onvergetelijke reis. Wij gingen met ons gezin, 2 ouders en 4 studenten van 17-25 jr, 4 weken naar Zuid Afrika en Mozambique. Ons vervoer was met 2x4WD met daktenten. Het kamperen wisselden we af met lodges. Dit raden we ook echt aan. Charlie heeft voor ons een hele avontuurlijke reis georganiseerd. Met activiteiten zoals duiken, zip-linen, game viewing, kayakken tussen de mangrove en oceaan safari. De route was echt off the beaten track, uitdagend te rijden, en wij hebben daarvan genoten. We raden vooral liquid dive lodge in Tofo, Ashbourne country lodge in Hazyview en Glamping in Maputo Special Reserve aan. Wil je een avontuurlijke reis dan raden wij Charlie zeker aan.
Adri D.
Adri D.
14:55 06 Jan 23
Wij hebben geweldige reis gehad door zuid-Afrika en Namibië.We hebben op de meest waanzinnige plekken geslapen die we zelf nooit hadden gevonden. Tijdens onze reis waren de charlies angels altijd bereikbaar voor tips, hulp en ondersteuning! Hierdoor hebben wij de reis van ons leven gehad!
Leon van S.
Leon van S.
14:20 04 Jan 23
Charlie's Travels heeft een prachtige safari trip voor ons samengesteld dwars door Tanzania met als afsluiter Zanzibar. Ik heb vooraf veel onderzoek gedaan naar de mogelijkheden en Charlie's had de beste prijs, de gaafste trips en bovenal het beste persoonlijke contact dat je kunt krijgen. We hebben de trip van onze dromen samengesteld en zijn onwijs dankbaar voor alle hulp. Alles was perfect!Ik schrijf normaal geen reviews, maar zij verdienen het echt.
Sander M.
Sander M.
08:49 04 Jan 23
Twee weken Noord-oost en Oost Zuid-Afrika mogen ervaren met een auto (kleine 4wd). Kamperen en overnachten in lodges en guesthouses, het was allemaal goed geregeld.Vier van de big five gezien in Krugerpark en nog veel andere prachtige landschappen doorkruist. De fietstocht door Soweto is een aanrader. Enige tegenvaller was de safari die we geboekt hadden in een 'Reserve' buiten Krugerpark, maar bleken we toch in de safari-auto weer een uur terug te rijden naar Kruger. Naast een etende leeuw gestaan, wat dan wel weer heel bijzonder was, maar toch jammer dat we niet een net iets andere ervaring in een ander reservaat hebben kunnen opdoen. Wel heel tevreden over 'Charlies travels', bij een volgende keer weet ik waar ik op moet letten 😉
Annemarie van D.
Annemarie van D.
18:39 02 Jan 23
Onze Kenia-reis met Charlie’s Travels was fantastisch. Met onze zoon van 22 hebben we een geweldige privé-rondreis gehad met eigen gids/chauffeur en eigen busje. Door onze gids hebben we heel veel geleerd over het land, de mensen en de natuur. Hij werd gaandeweg dan ook steeds meer een gezellige reisgenoot met heel veel kennis, dan een chauffeur/gids.Vooraf kregen we van Charlie’s Travels heel nuttige adviezen en tips, en ook tijdens de reis was alles perfect georganiseerd. Een land om naartoe terug te gaan en dan zeker weer met CT!
Ivet van der E.
Ivet van der E.
13:22 02 Jan 23
Zoveel wildlife, prachtige natuur, gave accommodaties en bijzondere ontmoetingen met locals. Onze reis naar Oeganda was één groot avontuur en een aaneenschakeling van hoogtepunten dankzij Charlie’s travels! De reis was helemaal afgestemd op onze wensen én bevatte een heleboel leuke verrassingen, zoals een traditionele birthday party met zelfgebakken verjaardagstaart op T’s verjaardag, bijzondere accommodaties bij hele vriendelijke, gastvrije locals en een supergave night gamedrive. Ons East-Africa on-the-ground team was supergoed bereikbaar en beschikbaar voor al onze vragen, wat toch een fijn gevoel gaf, zeker kort na de coronapandemie. Charlie’s travels is een DIKKE aanrader als je op zoek bent naar een authentieke en unieke Afrika ervaring met bijzondere gems die je op eigen houtje niet zo gemakkelijk zou kunnen vinden.
Kristin K.
Kristin K.
11:15 01 Jan 23
We took an amazing 11-day trip through Rwanda in June 2022.We put together the trip in consultation with Charlies Travels and a local travel agent. Our aim was to be in nature a lot and visit Rwanda's parks. Normally a trip to Rwanda is quite pricey, but we didn't want a standard trip and therefore opted for budget hotels.The local travel agency, Serenity Adventure Safaris provided the transport, and was also our guide in Akagera.We started off from Kigali.We then visited 3 sites/parks in 11 days:• Akagera National Park• Nyungwe Forest Park• Lake KivuEach of the parks has its own character.The view from the Akagera Rhino Lodge at Akagera National Park was spectacular, looking across Lake Ihema to Tanzania. The private lodges well looked after and the food fantastic. Good for enjoying and relaxing,In the park, with any luck you can spot lions, hippos, zebras and elephants, and lots of unusual birds, and take a boat trip.In Nyungwe Forest, we stayed at Chimpanzee Lodge, which is a good base for hiking trips ( with a guide ). Here we were surrounded by a green oasis of forest giants. The hiking trails are sometimes tough because of the height differences, and require some training. But the satisfaction afterwards is great.Sometimes Chimpanzee Lodge hosts a cultural evening for its guests with dance and music.Lake Kivu , Kibuye, was also definitely spectacular to visit. The calmness of the lake, in which you can swim without worry, was impressive. The fishermen sailing out in the evening while singing, also very rewarding. A boat-trip to the islands on Lake Kivu is recommended.We then continued our journey independently to Muhanga and Kigali, visiting friends and seeing the highlights in Kigali.
Loes H.
Loes H.
17:21 31 Dec 22
We (vader met twee jonge twintigers) hebben een geweldige reis door Kenia gehad. Het hoogtepunt? De afwisseling. Hoogtepunten van de afwisseling: de tour door Nairobi (best wel heftig), Mount Kenia (alleen aan niet in de zomer in een tent gaan kamperen, daar is het echt te vochtig voor); verblijven bij de Masai (echt lokaal, geen tourist-vermaak-gedoe), Tata Hills en de vele leuke gesprekken met alle lokale chauffeurs, juist in verkiezingstijd . We zijn meer dan uitstekend begeleid door de staf van Charlie (in ons geval: Ruth). Bij deze wil ik iedereen van Charlie's Travles condoleren met het tragische verlies van Charles en hoop ik oprecht dat zijn meer dan goede werk met de lokale bevolking door gezet kan worden.
Robin P.
Robin P.
15:59 31 Dec 22
Wij hebben afgelopen zomer een fantastische reis door Kenia gemaakt met Charlies Travels. Een échte onvergetelijke huwelijksreis. Er is heel goed naar onze wensen geluisterd: Écht Afrika zien, geen hordes toeristen, het hoeft niet super-de-luxe, maar het is wel onze huwelijksreis. In een gave 4x4 huurauto zijn we naar Mount Kenya gereden waar we onwijs mooie watervallen gespot hebben tijdens het hiken. Daarna naar Lake Naivasha & Hells gate gereden waar we safari's deden ter boot en fiets(!). Dit was een heel avontuur tussen de buffels door! Vervolgens reden we door naar Masai Mara voor een Safari met hoofdletter S waar we onwijs veel prachtige dieren hebben kunnen zien, waaronder zelfs een stukje van de River crossings van de Great Migration.Toen was het tijd om de heuvels van Champagne Ridge te trotseren in onze auto. Een prachtige plek om écht even tot rust te komen en even niets te hoeven. Ten slotte zijn we met de auto naar Amboseli gereden waar we een laatste safari gedaan hebben: zelfrijdend op de motor! Daarna hebben we onze geliefde auto ingeleverd en zijn we met de trein naar de kust gegaan. In Watamu hebben we de prachtige onderwaterwereld mogen bewonderen tijdens een aantal prachtige duiken. Na het duiken konden we aanschuiven in de meest leuke, hippe en lekkere restaurantjes van het stadje.Tijdens de gehele reis zijn we verwend met prachtige (&en zeer schone!!) accommodaties. Iedere keer was het weer een cadeautje om te zien waar we weer aangekomen waren. Overal was het eten lekker, het personeel en de lokale bevolking zeer vriendelijk en was er een fijne sfeer! Ook het, bijna dagelijkse, contact met Charlies Travels verliep erg prettig. De lijntjes waren kort en hulp stond altijd klaar.
Elzemiek P.
Elzemiek P.
11:46 31 Dec 22
Samen met onze kids hebben we genoten van een schitterende trektocht door de loita hills,met momenten wel pittig...de avond werd afgesloten met een heerlijke maaltijd en gezellige verhalen aan het kampvuur.Ook de mototocht was een toffe ervaring. Vermits wij totaal geen ervaring hadden kregen we de eerste uren rijles. Onder luide aanmoediging van de lokale jeugd reden we onze eerste toertjes in de wijk.Dezelfde avond reden we nog naar ons eerste kampplaats, de volgende dag reden we via het zoutmeer naar onze eindplaats, waar we rond de middag aankwamen. De dag was halfweg en de goesting om nog wat kilometers extra te rijden was groot.Samengevat: We vonden het geen goedkope trip, maar na onze ervaring zouden we het zeker opnieuw boeken...het was echt een prachtige ervaring.
Ann V.
Ann V.
11:36 31 Dec 22
Onze reis naar Oeganda was er één om nooit te vergeten! Wisselende landschappen, fantastische dieren en hele warme mensen ontmoet! Heerlijk relaxed met zijn tweeën rondgetourd, wetend dat alles via Charlies travel geregeld is!
Sandra
Sandra
10:57 31 Dec 22
Op maat en off the beaten track. Voor als je echt een unieke ervaring wil!
Maartje K.
Maartje K.
10:43 31 Dec 22
We hebben afgelopen oktober een fantastisch mooie huwelijksreis gehad in Kenia! Charlie’s Travels heeft alles precies georganiseerd zoals we het bedacht hadden. Met de leukste activiteiten en meest afwisselende accommodaties! We konden tijdens de vakantie ook al onze vragen stellen via de app aan Brenda en Ben. Bedankt voor deze mooie reis waaraan we altijd zullen terugdenken!
Michelle N.
Michelle N.
10:09 31 Dec 22
Heel fijne ervaring met Charlie's Travels voor onze huwelijksreis naar Madagaskar. Van de eerste tot de laatste minuut. Fijn contact, vlot bereikbaar. De kennismaking gebeurde zoals bij vele anderen niet via mail maar telefonisch. Elkaar even leren kennen en aftoetsen wat onze wensen zijn.Hun eerste voorstel zat bijna onmiddellijk juist. Het was duidelijk dat ze heel goed geluisterd hadden naar onze noden. De kleine aanpassingen die we hadden gevraagd werden ook onmiddellijk doorgevoerd. De reis zelf is vlekkeloos verlopen. Alles gebeurde zoals voorzien en dat is in een land als Madagaskar niet evident.Een prachtig land qua natuur en dierenrijk maar zeer intensief als ervaring. Dankzij hun contacten ter plaatse ging dat allemaal zeer vlot. Ook na de reis is er nog contact geweest om alles eens te overlopen. Dat geeft een heel fijn gevoel dat je geen nummer bent geweest zodra de centen binnen zijn. Ze willen graag verbeteren en luisteren graag naar je ervaringen.Zodra we onze reis hadden bevestigd werd er een whatsapp groepje gemaakt met onze lokale gidsen. Heel fijn om 6 maand op voorhand al contact te hebben met de mensen daar. Ook tijdens de reis was iedereen vlot bereikbaar en werden onze vragen vlot beantwoord.Kortom, aanrader!!
Dieter De J.
Dieter De J.
10:07 31 Dec 22
Fantastische reis gemaakt met behulp van Charlie's Travels. Ze hebben een prachtige reis voor ons samengesteld en we hebben van begin tot eind zorgeloos kunnen genieten. Je kunt de reis samenstellen zoals jij dat graag wil en dankzij Charlie's Travels kom je op plekken waar je normaliter als toerist niet zo snel zou komen.De gidsen/chauffeurs die we tijdens de reis hebben ontmoet, waren fantastisch en hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan onze ervaring.Voorafgaand aan de reis is alles tot in de puntjes met ons doorgenomen en wisten we per dag wat we konden verwachten. Heel fijn om zo voorbereid te worden voor een heel bijzondere reis. Als er tijdens de reis vragen of andere dingen waren, konden we gemakkelijk contact opnemen met onze contactpersonen wat een prettig gevoel gaf.Kortom: We hebben een top vakantie gehad in het prachtige Kenia mede dankzij Charlie's Travels, een echte aanrader!
Anneliza J.
Anneliza J.
09:00 31 Dec 22
In december 2022 ben ik samen met mijn partner naar Kenia geweest en wij hebben een onvergetelijke reis gehad! Het is een prachtig land maar Charlies Travels heeft ons super goed begeleid en regelde bijzondere overnachtingen waar de giraffen in de tuin liepen. Ook hebben we super leuke chauffeurs gehad EN hebben we The Big 5 gezien! Afrika zit in ons hart en we willen nog meer Afrikaanse landen bezoeken en dit gaan wij zeker weer bij Charlies Travels boeken!
Ilse van den B.
Ilse van den B.
13:44 30 Dec 22
Twee weken geleden een fantastische reis naar Kenia gemaakt met 6 vrienden met Charlie's Travels. Alle wensen waren van tevoren besproken. Het bleek dat binnen ons krappe tijdschema van 10 dagen en bescheiden budget nog enorm veel mogelijk was. Dit ging van een tour van gave uitzichten naar barretjes in Nairobi, tot bootsafari op Lake Naivashe en een hele vette mountainbike tocht door Hell's Gate om vervolgens met een prachtige treinrit naar onze relax villa aan de kust in Diani. Communicatie was uitstekend, met name ook tijdens de reis. Altijd snel antwoord op vragen en goede tips via whatsapp. Ik zou een reis (op maat) naar Afrika altijd via Charlie's Travels aanraden!
Freek V.
Freek V.
09:21 30 Dec 22
De beste travel-agent die er is. Jouw reis op maat gemaakt. Onze reis in Kenia (incusief familiebezoek) was geweldig. Wij konden aangeven wat we graag wilden doen en zien, en we kregen een geweldige reis. Alles perfect geregeld, we hoefden alleen maar te genieten!
Guido H.
Guido H.
18:01 28 Dec 22
De gaafste ervaring van al mijn reizen tot nu toe! We hebben het programma helemaal naar wens mogen aanpassen met het advies van Charlie's uiteraard. We zijn op plekken in Kenia geweest waar je nooit al "gewone toerist" zou komen. Kennis gemaakt met de gastvrije mensen en meer gezien dan we ooit hadden verwacht. Onze begeleiding was helemaal top. Leuke, aardige mensen die voor een top ervaring zorgen. Ook leuk om te horen dat zij ook erg blij zijn met Charlie's en het als een hele goede werkgever zien. Een echte aanrader voor onvergetelijke trips naar Afrika. Wij gaan zeker nog een keer met Charlie's op pad!
Joost H.
Joost H.
15:03 28 Dec 22
Everything is well organized, the team is super kind and smooth communication (before/during/after trip). Charlie's travels knows exactly what you want. We had the BEST Africa experience in Tanzania 🙂 It was way beyond our expectations.- Joy & Jaap
Joy van D.
Joy van D.
11:58 28 Dec 22
Voor onze huwelijksreis wilden we iets speciaals. We kwamen op de website van Charlies Travels, en waren direct verkocht. De beloftes waren groot, en tijdens onze reis zijn de verwachtingen overtroffen. We wilden graag de overnachtingen alvast geboekt hebben, zodat we zorgeloos konden genieten van de trips overdag.En dit is heel goed gelukt!! We hebben vanaf moment 1 genoten, en wilden nog lang niet naar huis. We kunnen iedereen die een spectaculaire, verwonderende ervaring wil, Charlies van harte aanbevelen!!
Jannelize Q.
Jannelize Q.
15:34 27 Dec 22
Prachtige, mooie en luxe reis door Oeganda en Kenia gemaakt! Oeganda is een prachtig groen land en de gorillatrekking is werkelijk een once of a lifetime ervaring! Masai mara in Kenia is geweldig, als je komt voor het wildlife en de safari’s dan ben je hier aan het goede adres! Charlie’s travels heeft een mooie route voor ons uitgestippeld al hadden wij achteraf een aantal dingen anders gedaan qua exacte route, het is dus aan te raden zelf ook goed de voorgestelde route te bekijken! We hebben hierover tijdens onze vakantie een aantal keer contact met Brenda en Sarah gehad, de dames hebben vervolgens echt super snel voor een geweldige oplossing voor onze situatie gezorgd! Een dikke 10 voor de service!
Hans B.
Hans B.
11:44 27 Dec 22
ReviewDatum reis 15 mei 2022 tot 29 mei 2022Reisdoel KeniaVanaf het eerste contact met Lys en Susan van Charlie’s Travels was het gevoel heel goed.Ik kreeg goede adviezen en samen stelden we een mooie reis samen voor mij en Eve.Er werd goed rekening gehouden met onze wensen en budget.De reis was perfect georganiseerd. We hebben gebruik gemaakt van lokaal Openbaar vervoer en van privé taxi’s. Alles was goed op elkaar afgestemd. De communicatie met onze privéchauffeurs was steeds heel goed.We verbleven op campings, in hotels en in kleine vakantiewoningen . Ook deze verblijven waren steeds prima! Lekkere ontbijtjes, diners en fijne slaapplekken.Tijdens onze hele reis hadden we steeds een fijne afwisseling van activiteiten en ontspanning.We hebben veel gezien en gedaan.We hebben ontzettend genoten van de informatieve tour door de straten van Nairobi en de verschillende safari’s (per boot, fiets en auto). De wandeling naar de top van Mount Longonot was zwaar, maar het uitzicht was het uiteindelijk helemaal waard. We hebben prachtige wandelingen gemaakt over het strand van Kilifi en hebben lekker gezwommen. Het eten en drinken bij de beachbar was on-point!Het is een onvergetelijke reis geworden! En daarvoor zijn we Charlie’s travels natuurlijk ontzettend dankbaar!
Berend L.
Berend L.
11:56 26 Dec 22
Een land waar ik meteen verliefd op werd en ondertussen voor de derde keer naar terug zal keren. Alles was tot in de puntjes geregeld, met goede communicatie en de leukste gidsen en verblijven. Dikke vette aanrader!
tamara B.
tamara B.
09:12 26 Dec 22
Het stond al zo lang op mijn lijstje, een rit door Kenia en eindelijk was er een reisorganisatie die begreep wat ik wilde.Het was een heerlijke reis, die ik nooit meer ga vergeten. Hoewel alles vooraf geregeld was, was het iedere dag toch weer een verassing.Na het ontbijt even een kort bericht naar Brenda wanneer ik zou vertrekken en dan hup zelfstandig op pad. Zo vrij als een vogel en heerlijk te weten dat er altijd hulp is als dat nodig mocht zijn. Tijd om te stoppen om foto’s te maken en tijd te genieten..Ik heb vooral genoten van het fietsen door Hells gate, de game drive met Benjamin door Amboselli en de autorit over een urenlange dirtroad naar Taita Hills.Maar het hoogtepunt was toch wel het logeren in Mount Suswa met Jackson en zijn familie, wat een ervaring! Hier zou ik uren over kunnen vertellen, over het eten, de kinderen de dieren in de kraal, het wandelen de mensen. Zelfs de rit achterop de motor was superleuk!Sandra
Sandra J.
Sandra J.
16:28 24 Dec 22
Wij hebben een onvergetelijke reis in Zuid-Afrika gehad! Voor, tijdens en na onze reis hebben we top service gehad vanuit Milou en Ruth. 😃We gaan sowieso nog een keer terug en boeken dan 100% zeker weer via Charlie’s!! 😍
Lonneke K.
Lonneke K.
14:25 24 Dec 22
Fantastische werk-trip van vier weken in Kenia gehad. Afwisselend programma met fantastische locaties. Alles strak geregeld. Van wereldstad Nairobi tot in de bush met een Masaai-familie. Aanrader!
Casper H.
Casper H.
13:41 23 Dec 22
Fantastische ervaring! Mijn vriendin en ik zijn met Charlie's ruim twee weken naar Kenia geweest en dit is ontzettend goed bevallen. Alles was top geregeld: verblijf, vervoer, gidsen, en ga zo maar door. Het contact verliep ook altijd vloeiend, zowel in Nederland als in Kenia zelf. Charlie's heeft er echt voor gezorgd dat we ons nergens druk over hoefden te maken en we met volle teugen konden genieten van al het moois dat Kenia te bieden heeft. Een ervaring om nooit meer te vergeten!
Luc M.
Luc M.
08:55 23 Dec 22
Wij hebben met Charlie's travels een onvergetelijke reis gemaakt door Tanzania. Er was een reis voor ons samengesteld met een hele fijne balans tussen cultuur en natuur! Contact was heel fijn zowel voorafgaande aan de reis als tijdens de reis.
Abke V. Z.
Abke V. Z.
21:31 21 Dec 22
Prachtige honeymoon in Kenia gehad, perfect naar onze wensen.. Mooie balans tussen avontuur en romantiek. Raden CT zeker aan! 🙂
Iris R.
Iris R.
21:07 19 Dec 22
In juni 2022 hebben wij, samen met onze dochter en schoonzoon, genoten van een fantastische rondreis door Tanzania en Zanzibar. Cultuur, natuur en veiligheid werden door Charlie's Travels op een dusdanig indrukwekkende manier georganiseerd dat deze reis ons levenslang bij zal blijven! Niet in de laatste plaats door de lokale medewerkers van Charlie's Travels van chauffeurs en gidsen tot office medewerkers. Complimenten en hartelijk dank!!!
Will
Will
21:02 19 Dec 22
Met Charlies naar Tanzania geweest voor een maand in februari 2022. Wat een droomreis! Prachtige wandel-, motor- en jeepsafari’s, bij een gezin thuis geweest, fantastische natuur gezien. WAUW! Goed contact met de organisatie, waar we ook waren. En als er dan iets niet volgens planning liep, werd dat direct opgelost: hakuna matata. We hebben nog elke dag heimwee..
Anouk D.
Anouk D.
08:29 19 Dec 22
Enorm genoten van onze bijzondere reis, mede mogelijk gemaakt door Charlies Travels. Een unieke op maat gemaakte ervaring om Tanzania te verkennen. Om nooit te vergeten! Aanrader.
Nina V.
Nina V.
19:43 18 Dec 22
Charlie's Travels hebben ons een waanzinnige Tanzania ervaring laten beleven 🙂 Het was voor ons tweetje de perfecte reis met veel afwisseling: van genieten van de kilimanjaro omgeving tot de avonturen in de safariparken en relaxen en nagenieten aan het strand met een cocktail 😀
Lars V.
Lars V.
09:35 18 Dec 22
We've had an amazing trip in Tanzania, organized for us by Charlie's Travels. Together with Lys, travel agent, we created our ideal itinerary, which was then booked and arranged by Brenda, ''boots on the ground''. During our trip we stayed in touch with both of them and this resulted in a seamless and stress-free holiday for us, we were able to enjoy to the fullest! Asante Sana Charlie's Travels!
Gillian D.
Gillian D.
15:38 17 Dec 22
Excellent 10-day self driving trip in Kenya. There was pretty much no way it could have been better, and they even helped us out of a bind with the police when we took a wrong turn. Had a blast!
Guido J.
Guido J.
14:10 17 Dec 22
Fantastische vakantie-ervaring met Charlie's Travels in Kenia achter de rug. Alles geregeld zoals we het wilden, geweest waar we heen wilden en gezien wat we wilden zien. Tijdens de vakantie altijd de mogelijkheid gehad (inbegrepen!) om via internet (whatsapp) contact te hebben met zowel onze Nederlandse als Keniaanse contactpersoon voor onverhoopte zaken (this is Africa!). Niet slapen bij alleen maar de mega grote, door andere toeristen overspoelde, resorts, maar juist veilig en kleinschalig bij kampen van lokale bevolking (en gewoon met privebadkamer, toilet en groot bed). Heerlijke ervaring, zowel in het planningsproces (met je Nederlandse contact die de reis met hun kennis en ervaring helpt uitstippelen), het boekingsproces (met je Keniaanse contact die lokaal -dus ter plaatse in Kenia- de zaken voor je regelt), tijdens de reis (met beide contactpersonen en natuurlijk de door Charlie's Travels geleverde chauffeur) als na afloop (met alledrie en Charles himself). Voor ons geen Afrika meer zonder Charlie's Travels (zeker gezien de prijs die Charlie's on kon bieden vergeleken met andere partijen die daar duizenden euro's boven zaten).Privereis door Kenia, 2 personen (geen groep), 12 dagen, 4 parken.
Rutger ter M.
Rutger ter M.
12:20 16 Dec 22
Zeer goed geholpen en een hele fijne reis gehad! Snelle en heldere communicatie vooraf aan de reis en ze hebben gezorgd voor professionele hulp de Kilimanjaro op! Onvergetelijk avontuur!
Tom W.
Tom W.
12:11 16 Dec 22
Ik vond het best spannend, helemaal alleen naar Tanzania gaan. Maar wat ben ik blij dat ik het gedaan heb! Iedereen van Chalie's Travels was heel vriendelijk en behulpzaam.Een paar van mijn hoogtepunten waren: de motorsafari in Enduimet. Op de motor kun je dicht bij de dieren komen en voel je je echt een met de natuur. Het verblijf bij de Maasai vond ik heel bijzonder. Mooi om te zien hoe zij in harmonie met de natuur leven. En een van de laatste safari dagen zagen we hoe vier leeuwen samen een buffel vingen. Dat was zo spectaculair om te zien. Het was een reis om nooit meer te vergeten!
Jessica van den B.
Jessica van den B.
11:44 16 Dec 22
We hadden afgelopen zomer een reis geboekt bij Charlie Travels naar Tanzania. Wat hebben we genoten! Avontuurlijke safari’s gedaan, waar we prachtige dieren hebben gezien. Niet alleen de BIG 5, zelfs de BIG 9. De begeleiding werd verzorgd door prettige en kundige mensen. Juist ook voor buiten de gebaande baden is Charlies een aanrader. Denk dan aan een motorsafari en een overnachting in een klassiek Tanzaniaans dorpje. Indrukwekkend!
Sophie A.
Sophie A.
17:41 15 Dec 22
Een reis die je nooit meer gaat vergeten. Met de hulp van locals het land verkennen. Je komt op plekken waar je 'normaal' nooit zou komen, maar door de contacten die Charlie's travels heeft kom je daar nu wel terecht. Een geweldige reis met geweldige mensen!
Robin B.
Robin B.
15:35 14 Dec 22
Fijne organisatie. Denken mee met wat je zoekt en wilt. Kilimanjaro top behaald!
Nick van M.
Nick van M.
08:27 14 Dec 22
Met CT perfect passend programma kunnen samenstellen voor onze reis. Tijdens de reis ook nog met de lokale drivers/gidsen flexibel kunnen omgaan met de plannen. Was een succes!
Bart D.
Bart D.
18:56 06 Dec 22
Wij hebben hele gave herinneringen van deze gave reis, echt iets om nooit te vergeten. Hoe mooi deze reis ook is gepland en geregeld is. Wij zijn heel dankbaar om te zien hoe anders de werelden zijn en hoe gelukkig je kan zijn op de manier hoe je leeft. Wij hebben hele leuke en blije mensen ontmoet en daar zijn we heel blij mee. Het was echt een ongelofelijke reis waar je echt van kan dromen. Heel veel mooie dieren en verschillende culturen gezien. Wij zijn heel dankbaar voor deze mooie ervaringen. Heel erg bedankt.
amy P.
amy P.
12:54 02 Dec 22
Fantastische reis naar Tanzania (+ Zanzibar) gehad! Een perfecte combinatie van cultuur, Safari, kamperen, hiken, relaxen en strand. In drie weken hebben we veel highlights gezien en daarnaast mooie, nog weinig door toeristen ontdekte, plekken geweest. Charlie’s Travels heeft alles perfect georganiseerd: fijne afstemming vooraf, super goede partners en hotels/accommodatie en goede communicatie tijdens de trip. Aanrader!
Nikolas en Anne Kerssemakers - van den B.
Nikolas en Anne Kerssemakers - van den B.
18:38 01 Dec 22
In 2020 kregen we midden in de eerste Corona periode het idee om met z’n 8ten Namibië en Botswana te gaan verkennen. Omdat dat met 8 man best een hele organisatie is, hebben wij contact gezocht met Charlies travels. Onze eerdere ervaringen met Charlies in Kenia en Tanzania waren erg positief. Al gauw hadden we intensief contact. Middels zoom overlegden we wat de mogelijkheden waren. We wilden een combinatie van “of the beaten track” en ook hier en daar wat luxe. Gelukkig wisten we elkaar hierin goed te vinden. Zo ontstond onze 3 weekse droom reis. Helaas door COVID een keer moeten uitstellen, maar afgelopen oktober vertrokken we dan toch. Het ruige Namibië was een goede opwarmer voor de overweldigende natuur met al zijn beesten in Botswana. De campsites waren geweldig. Isabis en ons bezoek aan de Bushman, Spitzkoppe en the Etosha plains prachtig. Botswana met de bijzondere Okanvanga delta blijft met onze rondvlucht boven dat gebied 1 van onze hoogtepunten. Hier en daar moesten we wat improviseren, maar dat hoort erbij op zo een vakantie. Susan van Charlies reageerde altijd direct op appjes of een SMS via de Sat phone. Een meer dan onvergetelijke vakantie die er voor gezorgd heeft dat we echt wel even wat tijd nodig hadden om hier in Nederland weer te wennen. De BOTS22 groep 🙂
letty K.
letty K.
17:02 30 Nov 22
Eén groot succes met Charlie's Travel. Van te voren een reis volledig op maat gemaakt: in erg prettig overleg, goede informatie, snelle reacties op vragen. Tijdens de reis was alles perfect geregeld, alle chauffeurs en gidsen stonden op tijd klaar en hadden, indien nodig, contact met elkaar. Accommodaties waren geweldig: prima accommodaties op schitterende locaties in de natuur. Ook tijdens de reis kreeg je de laatste details van chauffeurs/ gidsen via de app door en kon je altijd via deze app vragen stellen , waar altijd erg snel op gereageerd werd. Op deze manier was het enorm ontspannen reizen.Ook de plekken die wij bezocht hebben en de excursies waren geweldig. Omdat ook deze activiteiten vrijwel altijd privé waren gaf dat nog meer de mogelijkheid om het helemaal naar eigen wens in te vullen.Charlie's Travel sprak mij ook aan omdat ze off road reizen, buiten de door toeristen plat gestampte paden en dat geeft nog meer het echte Afrika gevoel. Dit is zeker gelukt!Kortom: wil je door Afrika reizen, boek de reis bij Charlie's Travel, ik kan het echt iedereen meer dan aanbevelen.
Nanda Bax-van der V.
Nanda Bax-van der V.
14:26 21 Nov 22
Wat een fantastische vakantie hebben wij in kenia met charlies gehad. Safaries lopend, op fiets, met een jeep en boot. Daarnaast veel geleerd over natuur en cultuur vd masai en het land. Dit alles piekfijn georganiseerd . Een echte aanrader
Esther K.
Esther K.
16:32 19 Nov 22
Ik heb, samen met een vriendin, een geweldige reis gehad in Kenia met Charlie's Travels. Aangezien we uit Tanzania kwamen, is er een volledig gepersonaliseerd plan voor ons gemaakt, waarin we heel veel verschillende plekken hebben bezocht. Ook waren er ontzettend veel leuke activiteit en mooie accommodaties voor ons geboekt. Het overleg vooraf aan de reis was heel uitgebreid en er werd enorm met ons meegedacht. Ook tijdens de reis hadden we een briefing en tussentijds veel contact met de medewerker van Charlie's Travels. Het was een geweldige ervaring en ik zou het iedereen aanraden.
Irene S.
Irene S.
16:33 14 Nov 22
Voor de eerste keer een reis naar het Afrikaanse continent gemaakt. Tijdens de zoektocht ook uitgekomen bij Charlie's travels. Met de hulp en betrokkenheid tijdens het samenstellen krijg je ook echt de kans om de reis zo samen te stellen als je zelf wilt.Wij kozen om zelf door uganda te reizen en hadden geen betere keuze kunnen maken. Met het directe contact via lokale begeleiders en de medewerkers op kantoor weet je dat er altijd snel hulp is bij vragen. Dat maakte onze reis nog makkelijker en mooier om echt te genieten van het land.
Erik M.
Erik M.
22:15 06 Nov 22
Een super goed georganiseerde vakantie achter de rug! Ik en mijn vriend zijn 10 dagen naar Kenia geweest, Charlie had voor ons een prachtige 4x4 geregeld, deze is echt wel nodig wanneer je een beetje comfortabel door Kenia wilt rijden. Het programma wat ze voor ons in elkaar gedraaid hadden was super gevarieerd en divers. Er was goed naar onze wensen geluisterd, en we hebben zoveel gedaan in 10dagen dat het voelt alsof we wel 3 weken op vakantie zijn geweest! Heerlijk! Desondanks was het programma relax genoeg voor ons om gewoon wel lekker het gevoel te hebben! En wat zijn de safari’s prachtig! Per self drive, per boot, per fiets en van achteruit de safari jeep! Het kan allemaal bij Charlie’s travel! Ik beveel Charlie’s travel aan iedereen aan. Deze onvergetelijke vakantie gun ik iedereen. Ook is de communicatie super fijn, snel en met korte lijntjes! Het was een vakantie om nooit te vergeten, voor altijd in ons hart! Kenia en Charlie’s travel, jullie waren fan-tas-tisch!
Caro van O.
Caro van O.
08:32 27 Oct 22
Wij hebben met z’n drieën een hele fijne reis gehad via Charlie’s Travels. We zagen hele mooie, voor toeristen verborgen gebieden en de mensen met wie Charlie werkt zijn enorm vriendelijk en behulpzaam. Zeker een aanrader!
Ole E.
Ole E.
15:13 17 Oct 22
Top ervaring! Een reis om nooit te vergeten 😃
Justine N.
Justine N.
06:44 11 Oct 22
Super organisatie om te reizen naar het veelzijdige en kleurige Afrika. Mooie ervaringen opgedaan door de zeer omvangrijke en gedataileerde planning. Zeker een aanrader!
Sam Van de M.
Sam Van de M.
13:53 05 Oct 22
Charles heeft een geweldige reis geregeld voor ons door Kenya en Tanzania inclusief lucht ballon vaart, slapen in een klein off grid dorp en safari’s. Aan iedereen aan te raden.
Johan P.
Johan P.
06:03 05 Oct 22
A tailor made motortrip trough Kenya, what more do you want? Amazing adventure and perfect service. Would 100% recommend!
Stijn K.
Stijn K.
13:35 04 Oct 22
Reis was tot in de puntjes verzorgd. Mooie plekken qua verblijf uitgezocht. De communicatie is ook heel persoonlijk en duidelijk. Goed geregeld!
Inge Van C.
Inge Van C.
17:12 03 Oct 22
We hebben met ons gezin van zes Kenia verkend. De reis was tot in de puntjes uitgestippeld door Charlie's travel. Er was een fijne afwisseling in de activiteiten. De ene dag was georganiseerd voor ons, de andere dag konden we zelf invullen.Onze bagage was niet samen met ons geland in Nairobi, waardoor we pas een dag later op trekking konden vertrekken. We namen contact op met Charlie's Travel en de trekking werd, zonder probleem, een dagje verzet.Alle gidsen en chauffeurs die met ons op pad zijn geweest, zorgden telkens dat we in goede handen waren en bleven.We hebben cultuur opgesnoven in Kenia, door de prachtige natuur gewandeld, gefietst en gereden, ons tussen het hele drukke verkeer begeven en dat allemaal terwijl we omgeven werden door hele fijne mensen. Charlie's Travel zorgde voor eenvoudige charmante accommodaties, afgewisseld met chiquere plekjes. We hebben met volle teugen van deze reis genoten en hebben herinneringen gemaakt voor het leven.
Irina N.
Irina N.
17:56 01 Oct 22
Prachtige vakantie gehad met een familie van 5 met twee volwassen en 3 twintigers. De vakantie bestond uit enorme luxe, eenvoud en alles daartussen. De geboden ervaringen voelden authentiek. We hebben prachtige dieren gespot en ontzettend lieve mensen ontmoet. Bedankt Charlie's travels!
Lisanne van T.
Lisanne van T.
07:38 01 Oct 22
Top ervaring! Reis op maat van de avontuurlijke reiziger die het echte Kenia wil leren kennen. Zeer goed contact en opvolging tijdens de reis waardoor alles heel smooth verliep. Aanrader!
Dieter K.
Dieter K.
08:34 29 Sep 22
Super ervaring gehad met Charlies Travels in Tanzania, ze hebben alles tot in de puntjes verzorgd en we zouden graag nog eens met hen naar Afrika reizen.
Bob O.
Bob O.
19:39 27 Sep 22
Charlies travels is voor iedereen aan te raden! Mijn vriend en ik hebben een fantastische reis gehad en deze zullen we niet snel vergeten! Danku voor alles 😁🥰
tessa C.
tessa C.
15:54 19 Sep 22
Een droom die werkelijkheid werd: onze vriendinnentrip naar Kenia! Een reis vol bijzondere activiteiten, unieke accomodaties en prachtige ontmoetingen. Charlie's deed wat beloofd werd: niet te toeristische avonturen waarbij je de locals én Kenia echt leert kennen. Los van deze droomreis, was ook de organisatie helemaal top. Bedankt Susan en Elvera! 🙂
Sien D.
Sien D.
17:34 08 Sep 22
Wij hebben echt een geweldige reis gehad met Charlie's Travels deze zomer. We zijn ruim twee weken in Kenia geweest (gezin met 3 kinderen van 20, 17 en 15). Het programma was afwisselend, avontuurlijk, verrassend, interessant en enerverend voor ons allemaal. De accommodaties zijn met zorg geselecteerd en de mensen zijn echt overal über vriendelijk. We hadden gekozen voor veel afwisseling en dat is heel goed gelukt. De communicatie gedurende de reis was zeer goed en we werden overal heel goed opgevangen en begeleid. We wilden echt als gezin reizen, niet in een groep. En dat is goed gelukt. Wat een mooie ervaringen. Niet alleen in de Masai Mara, maar ook in de andere parken. Maar ook tijdens de Tribal Trek met de Masai en daarna ook nog een super coole en avontuurlijke motor safari. Wij kunnen Charlie's Travels zeker aanraden bij iedereen die op zoek is naar een avontuurlijkere en actievere variant van een Afrika reis. Met name nog de grote complimenten voor onze driver gedurende de reis: Douglas. Zonder hem was onze trip een stuk minder mooi geweest! Alle lof voor dit bijzondere reisbureau dat na een doorstart (na de zware coronaperiode) er alles aan doet om het voor hun gasten/klanten zo bijzonder mogelijk te maken. Wij komen zeker weer eens terug naar Afrika en zullen dan zeker weer met Charlie's Travels reizen.
Danielle F.
Danielle F.
16:03 05 Sep 22
Wij hebben enorm genoten van de reis naar Kenia die we met hulp van Charlies travel hebben geboekt. De voorbereidingen waren heel goed, alles kon en mocht en er werd fijn meegedacht. Dit out of the box denken is heerlijk. Ook tijdens de reis was er altijd iemand beschikbaar voor overleg. De accomodaties waren prachtig, en ook de activiteiten en drivers super. Aanrader dus!
Suzanne Van S.
Suzanne Van S.
11:01 03 Sep 22
Wij hebben afgelopen zomervakantie met ons samengestelde gezin bijna 3 weken vakantie gevierd in Zuid-Afrika en dat was fantastisch!Met onze input en wensen kwam Anna van Charlies Travels al snel met een mooi eerste voorstel. We hadden goed (en ook gezellig ;-)) overleg hierover. Anna heeft maar een half woord nodig en kent de regio’s en accommodaties goed. We zijn dik tevreden over de route, de (meeste…) accommodaties en het contact met Anna en ook Susan, zowel voor, tijdens en na de reis. Denken goed mee en makkelijk in contact, ook via app. Toppers!Een volgende reis naar Afrika zouden we zo weer met Charlies regelen!
Leonie M.
Leonie M.
13:28 23 Aug 22
We have been really satisfied with the organisation of the trip and with the choice of services offered. Communication during our stay was always to the point and rapid. The experiences were uniquely designed for our expectations and correspondes exactly what we were looking for. Thank you Charlie’s travels!
Kristina T.
Kristina T.
06:29 22 Aug 22
Deze zomer is ons gezin (3 kids van 13, 16 en 18) met Charlies naar Kenya geweest. We hadden voor Charlies gekozen omdat ze zelf in Kenya zitten, weten hoe het daar werkt en persoonlijk contact hebben met de mensen waarmee ze werken. Daarnaast was het mogelijk om voor ons gezin een reis op maat samen te stellen. Dat was handig omdat we een deel van de reis zelf wilden organiseren m.b.v. contacten die we in Kenya hebben.Het proces van het samenstellen van de reis ging prima en vlot! Er lag snel een mooi voorstel op tafel. In eerste instantie was het voorstel duurder dan dat wij als max hadden aangegeven. Daar iets aan doen was in eerste instantie moeizaam omdat we geen inzicht kregen in wat de verschillende activiteiten kostten. Uiteindelijk hebben we samen zitten puzzelen en lukte het de reis aan te passen zodat we binnen budget uitkwamen.Bijna alle experiences waren geweldig. Misschien was Nyanya homestay wel het leukste. We hebben samen met de familie gekookt en veel gepraat over het leven daar. Ze hebben ons meegenomen op een hike. En, omdat een van onze kinderen ziek waren, hadden ze pikipiki's geregeld als alternatief voor een 2e hike. Op die manier kon onze zoon ook mee de berg op! Verder hebben ze ons nog geholpen bij een bezoek aan de dokter en zijn we de 2e avond nog uit geweest. We hadden echt het gevoel even geen toerist te zijn.Andere experiences die we geweldig vonden waren de Safari in Maasai Mara met gids Paul en de bootsafari op lake Oloiden en per mountainbike door Hells gate. De laatste twee safari's hebben we gedaan met gids John. John was op het laatste moment geregeld omdat een andere gids niet kon. Wij waren daar heel blij mee, want John sprak heel verstaanbaar Engels en wist zo ongelofelijk veel van vogels en andere dieren. We hebben veel van hem geleerd en willen hem echt aanbevelen (Wildtrailsafrica.ke)!Op zich was de Tea cottage in Kimakia ook prachtig! Maar misschien is het beter deze niet in de maand juli in de reis op te nemen; het was er koud en het regende veel. Daarnaast was het regenwoud daar prachtig, maar de gids was erg oud en hield het nauwelijks vol. Door het weer was het zicht slecht en was er weinig te zien.... Buiten de wintermaanden is het vast en zeker een aanrader!Khweza B&B was een beetje viezig en lawaaiig.... de buurt was ook niet echt veilig.Het Ecocamp in Nairobi, Carnelly's camp bij lake Navaisha en Enkorok Mara Camp bij Maasai Mara waren fijne accomodaties. Niet te toeristisch en een fijne sfeer.Al met al hebben we een prachtige vakantie gehad en kunnen Charlies zeker aanbevelen! Als we het budget hadden, zouden we volgend jaar zo weer gaan!
Joke B.
Joke B.
13:47 19 Aug 22
Bij Charlie's travels kun je terecht voor avontuurlijk (self drive) reizen door oa Kenya. Je kunt uitgebreid met ze overleggen over je wensen en ze maken dan een reis op maat. Ze maken gebruik van lokaties die je niet zo snel zult zien bij andere reisorganisaties en ze zijn vrijwel de enige waar je zelf kunt rijden. Iemand van charlie's travels volgt je gedurende je reis en is bereikbaar voor raad en daad. Wij vonden het een prettige reisorganisatie en hebben een fantastisch reis gehad. Alles was prima geregeld.
Monique Van Der P.
Monique Van Der P.
18:29 17 Aug 22
Alles was top geregeld, niks op de organisatie aan te merken!
bram T.
bram T.
14:48 16 Aug 22
Top vakantie gehad met dank aan Charlies, thanks!
Teun V.
Teun V.
11:15 08 Aug 22
Wij genieten twee weken na onze reis nog steeds na... Het is moeilijk te beschrijven of aan onze vrienden te vertellen wat voor schitterende ervaringen wij hebben mogen beleven dankzij Charlie´s Travels. Dit hadden we zelf niet kunnen uitstippelen!
Lien E.
Lien E.
10:46 08 Aug 22
Fijne organisatie die met je meedenkt om een reis op maat te maken.
Jan de V.
Jan de V.
17:29 07 Aug 22
Via Charlie's travels een geweldige reis naar Kenia gehad met het dispuut. We zijn eerst in opgepimpte busjes (matatoes) rondgereden in Nairobi waar we wat van de geschiedenis, mooie gebouwen en lokale cultuur hebben ontdekt. In de avond zijn we de stad ingedoken om het nachtleven te beleven waarbij we ontzettend hebben genoten bij een lokale band (en tiktok viral zijn gegaan).Vervolgens zijn we op safari geweest en hebben we allerlei giraffen, zebra's, struisvogels etc. gezien. Daarna zijn we doorgegaan om wat te hiken op een vulkaan om vervolgens met de masai (kleine stam in de middle of nowhere) te logeren. Bijzonder om te zien hoe die mensen leven en zichzelf onderhouden.Tot slot zijn we nog even naar het strand gegaan om even te ontspannen.Al met al was het echt een topreis! Hartelijk bedankt voor het regelen Charlie's travels!
Karel M.
Karel M.
15:53 22 Jul 22
Het was een fantastische reis!Rijden door Kenya is al een enorme ervaring op zich. Elke minuut is een avontuur maar alles is goed geregeld en zeer goed beschreven en gecommuniceerd.Je ervaart het reizen alsof je alles zelf aan het ontdekken bent met een fijne back-up, Charlie’s Travels voor al je vragen.Van de levering van de auto tot iedere gids, die met ons mee fietste of wandelde, waren stipt op tijd, aardig, vriendelijk, open en grappig! Ook stimuleerde Charlie’s ons om over lokale markten te lopen en in het Keniaanse leven te duiken zodat we méér ervaren hebben dan ik van te voren had bedacht en durven dromen!
Saskia B.
Saskia B.
07:03 21 Jul 22
Geweldige reis gemaakt door Kenia met Charlie's Travels. Van voor we geboekt hadden tot na onze terugkomst een geweldige service! Ze luisteren naar je wensen, houden rekening met je budget en regelen dan je droomreis tot in de puntjes. Ze weten heel goed wat ze doen en zorgen dus ook voor originele (lees: niet toeristische) uitstappen en activiteiten. Ook tijdens de reis staan ze 7/7 klaar om te helpen indien je vragen hebt. Super fijne ervaring!
Lissa M.
Lissa M.
13:57 18 Jul 22
Vorig jaar remote gewerkt in Kenia via Charlie's Travels en omdat me dat zo goed was bevallen heb ik afgelopen januari ook via hen (alleen) gereisd in Uganda. Ik heb een super leuke avontuurlijke tijd gehad daar, waarbij ik de allermooiste plekken heb gezien, op de mooiste plekken heb geslapen en de leukste dingen heb gedaan. De communicatie was vooraf en tijdens de reis erg goed wat een geruststellend gevoel gaf. Het is een betrouwbare reisorganisatie die rekening houdt met je persoonlijke voorkeuren en er alles aan doet om je de reis perfect te maken. En dat is erg goed gelukt 😉
Emma S.
Emma S.
14:22 08 Jun 22
js_loader

DAAROM MET CHARLIE’S TRAVELS NAAR AFRIKA

WE ZIJN “ON THE GROUND” IN AFRIKA

Wij werken, wonen, ademen en leven in Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

WIJ ONTWIKKELEN EIGEN ROUTES & EXPERIENCES

Samen met onze lokale partners ontwikkelen wij eigen unieke routes. Ontdek de hidden gems van het continent!

ONZE REIZEN ZIJN PERSOONLIJK EN OP MAAT

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Wij staan dag en nacht voor jou klaar tijdens jouw reis.

WE NEMEN ONZE VERANTWOORDELIJKHEID

Wij grijpen de kans om te zorgen dat onze reizen een duurzame en positieve impact hebben op het klimaat, de lokale communities en het wildlife.