Familiereis jonge kinderen - Charlie's Travels
✔️ Super flexibele voorwaarden – ✔️ Verantwoord toerisme – ✔️ 100% verzekerd op reis

EEN FAMILIEREIS DOOR AFRIKA VERBINDT

“Hoe bijzonder is het om samen met je kinderen het échte Afrika te ontdekken! Proef nieuwe smaken, ga op avontuur in de natuur en maak kennis met andere culturen. Een familiereis door dit fascinerende continent is een leerschool voor het leven en een ervaring die jullie voor altijd bijblijft!” – Charlie

REIZEN MET KINDEREN

De kids hebben het prima naar hun zin op de camping in Zeeland of aan het Gardameer, waar ze worden geëntertaind door het animatieteam terwijl jij aan je wijntje sipt. Zij hebben er natuurlijk niks aan om urenlang te hobbelen in een auto of over de savanne te struinen in de zinderende hitte. Toch?

Het Afrikaanse continent is juist één groot speelparadijs voor kinderen. Op zoek naar Nemo in de heldere Indische Oceaan, als Tarzan tussen de bomen slingeren aan een zipline of wildlife spotten als een ware Freek Vonk: welk kind wordt daar nou niet wild van?

Wij snappen dat er heel wat komt kijken bij een verre vakantie met het grut. Het is natuurlijk belangrijk dat jullie ook een beetje kunnen relaxen en na de reis niet nóg een vakantie nodig hebben om bij te komen. Daarom maken we samen met jullie een reisplan. Zo kunnen jullie veilig en comfortabel rondreizen op jullie eigen tempo. Onze lokale partners nemen jullie op sleeptouw en maken van elke dag een beleving! En wij zijn on the ground en zorgen ervoor dat jullie reis op rolletjes loopt.

Op deze pagina vinden jullie alvast een ballenbak aan inspiratie en informatie over reizen in Afrika met jonge kinderen!

KIDSPROOF REIZEN: WAAR MOET JE HEEN?

Naar Afrika met kinderen, is dat nou wel een goed idee? Het is misschien niet de meest voor de hand liggende keuze en het vergt wat flexibiliteit, maar het is zeker mogelijk! Het continent is heel divers en er zijn genoeg kindvriendelijke opties. Zuid-Afrika en Namibië zijn bijvoorbeeld de ideale landen om zelf op ontdekkingstocht te gaan. De wegen zijn in perfecte staat (vooral in Zuid-Afrika), alles is duidelijk aangegeven en je kunt stoppen wanneer je wil. Nog een voordeel: deze landen zijn grotendeels malariavrij.

Zuid-Afrika is wel 32 (!) keer zo groot als Nederland. Je ontkomt niet aan lange reisdagen. Wil je veel zien en beleven zonder uren in de auto te zitten? Kies dan voor Oost-Afrika! Tanzania en Kenia bieden de perfecte combinatie van bush en beach, het groene Oeganda stikt van de wilde dieren en mooie meren en Rwanda is hypermodern en schoon. In Oost-Afrika leren de kids heel veel over de natuur; achter elke boom schuilt wel een les. Maar het zijn de bijzondere ontmoetingen met de supervriendelijke locals die een onvergetelijke indruk maken. Deze culturele uitwisseling zal hun wereldbeeld en horizon verbreden!

Welke bestemming je ook kiest: wij regelen de accommodaties, zoals een privévilla met zwembad of lokale homestay.

ONZE JONGE REIZIGERS IN BEELD

RONDREIZEN MET KIDS IN AFRIKA

Safari en andere activiteiten

Natuurlijk willen je kiddo’s alle Lion King-karakters in levenden lijve zien. In elk land in Zuidelijk en Oost-Afrika is een safari mogelijk! Wel hanteren sommige parken een minimumleeftijd voor guided gamedrives (vaak vanaf 6 jaar). Een selfdrive is dan de oplossing. Qua kosten valt een safari met het gezin ook mee. De toegang voor de nationale parken is voor kinderen namelijk de helft goedkoper dan voor volwassenen. Is een urenlange gamedrive niet aan jouw kids besteed? Kies dan voor een safari in een conservancy, waar de regels iets soepeler zijn. Of ga voor een fietssafari, bootsafari of wandelsafari. Naast de Big Five afvinken is er nog genoeg te beleven. Ziplining, raften, zwemmen, kanoën, klimmen, snorkelen of zelfs schaatsen: je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk in Afrika!

Veiligheid

Een Afrika-reis brengt veiligheidsrisico’s met zich mee. Toch is de kans dat er iets gebeurt klein. Zonde dus om het prachtige en veelzijdige continent links te laten liggen! Over het algemeen is iedereen hier dol op kinderen. Jouw kroost heeft er binnen een mum van tijd een hoop nieuwe vrienden bij. Uiteraard sturen wij geen reizigers naar gebieden die niet veilig zijn. Verder hebben wij hier mama’s zitten die je goed advies kunnen geven. Malaria is ook een bedreiging waar je je kind tegen wil beschermen. Hoewel je maatregelen kunt nemen in malariagebieden, zijn er ook genoeg gebieden waar de malariamug helemaal niet voorkomt! Laat voor je reis in ieder geval goed adviseren door de GGD of huisarts. Lees meer over malaria en veiligheid in de onderstaande familie-FAQ.

Geschikt voor elk gezin

Het maakt niet uit wat de samenstelling is van jouw gezin. In Afrika kun je prima rondreizen met kinderen. Lees hier meer over:

Wat antwoorden op jullie vragen

Er zijn gebieden in Afrika waar malaria voorkomt en uiteraard wil je je kind daartegen beschermen. Maar er zijn ook genoeg gebieden zonder malaria, zoals een groot deel van Zuid-Afrika, een deel van Namibië en hooggelegen delen in Oost-Afrika zoals Nairobi. Het is in ieder geval verstandig om in malariagebieden na zonsondergang voor lange kleding te zorgen en DEET aan te brengen. Neem een eigen (geïmpregneerde) klamboe mee en spuit deze vooraf in met DEET. Het is ook aan te raden om Malarone (profylaxe) te slikken. Laat je voor de reis geval goed adviseren door de GGD of huisarts!

Pas verder op met drinkwater. Geef je kindje alleen water uit flessen waarvan de dop nog intact is (of een plasticje omheen zit). Is dat niet het geval, of weet je niet zeker waar het drinkwater vandaan komt, neem dan het zekere voor het onzekere en laat het staan. Ben ook voorzichtig met ijsjes en ijsklontjes, deze zijn vaak van kraanwater gemaakt.

In stedelijke gebieden in Zuid-Afrika en in Nairobi is het niveau van de medische zorg hoog. Daarbuiten kunnen de medische voorzieningen wat beperkter zijn. We raden het aan om op tijd een gesprek te plannen met de GGD om vaccinaties en andere middelen goed te regelen. Wat handig is om mee te nemen voor kids: paracetamol (zetpillen of kauwtabletten) en neusspray.

We maken samen met jou een reis op maat, op basis van jouw wensen! Natuurlijk zoeken we beste plekjes uit die passen bij families, zoals accommodaties met familiekamers, een zwembad en genoeg ruimte om te spelen. De meeste accommodaties hebben goede voorzieningen voor kleine kinderen zoals babybedjes, verschoonmatjes en kinderstoelen. Voor gezinnen is een privévilla aan de kust echt een must. Hier hebben jullie alle vrijheid en kunnen jullie optimaal relaxen als de kids in bed liggen.

Lange autoritten en kleine koters: niet echt een ideale combinatie. Wij houden hier uiteraard rekening mee! We zorgen bijvoorbeeld voor korte afstanden en voldoende rust in jullie reisschema. In het reisplan dat je vooraf van ons ontvangt, geven overal we de verwachte reistijden aan. Wil je advies hierover van een van onze mama’s on the ground? Laat het ons weten in de chat!

We werken samen met lokale partners, omdat zij de gebieden het beste kennen. Ze spreken geen Nederlands, maar wel goed Engels.

Wat antwoorden op jullie vragen

Lees nog meer tips over reizen in Afrika in onze FAQ of in ons blog Door Kenia reizen met kinderen.

EEN AANTAL VAN ONZE UNIEKE AFRIKA EXPERIENCES

DE EASTERN LOOP VOOR FAMILIE’S: ZO ZIET DIE ERUIT!

Leuk dat je interesse hebt in een reis naar Zuid-Afrika samen met de familie! Iedereen kan z’n hart ophalen in dit prachtige land. Legendarische zonsondergangen, hiken in ongerepte natuur, kampvuur verhalen vertellen, overnachten in wildparken, ruige kustlijnen en op zoek naar de Big Five! Inderdaad, het avontuur druipt ervan af in Zuid-Afrika. Een perfecte vakantiebestemming en dé plek voor een onvergetelijk trip met je zus, broer, zoon, moeder, opa, beste vriend of vriendin.

EEN FAMILIEREIS IN TANZANIA: ZO ZIET DIE ERUIT!

Ha reiziger! Leuk dat je geïnteresseerd bent in een familiereis naar Tanzania! Na het lezen van deze voorbeeldreis weet je dat Tanzania veel meer is dan safari, lodges en beach resorts. Beesten spotten vanuit een safari-jeep, uren staren naar de hoogste berg van Afrika (de Kilimanjaro). Of slingeren aan lianen en plonsen in een hotspring en een potje voetballen met de kids uit de buurt op een parelwit strand. Onze reis-experts stellen speciaal voor jullie de ultieme trip samen. Wil je weten hoe zo’n familiereis ervan binnenstebuiten uitziet? Scroll door deze itinerary voor een vogelvlucht langs alle hoogtepunten. Let’s go!

NAMIBIË VOOR FAMILIE: ZO ZIET DAT ERUIT!

Leuk dat je interesse hebt in een reis naar Namibië samen met je familie! Iedereen kan z’n hart ophalen in dit prachtige land en herinneren maken voor het leven. Een perfecte vakantiebestemming dus voor honeymooners en lovebirds, maar deze omgeving is ook dé plek voor een onvergetelijk trip met je zus, broer, zoon, moeder, opa, beste vriend of vriendin. De waanzinnig mooie zonsondergangen, de ruige wegen, ongerepte natuur en eindeloze zandvlaktes maken deze plek zo bijzonder.

EEN REIS DOOR OEGANDA/RWANDA MET EEN GROEP VRIENDEN: ZO ZIET DIE ERUIT!

EEN FAMILIEREIS IN OEGANDA: ZO ZIET DIE ERUIT!

EEN FAMILIEREIS IN KENIA: ZO ZIET DIE ERUIT!

DE EASTERN LOOP VOOR FAMILIE’S: ZO ZIET DIE ERUIT!

Leuk dat je interesse hebt in een reis naar Zuid-Afrika samen met de familie! Iedereen kan z’n hart ophalen in dit prachtige land. Legendarische zonsondergangen, hiken in ongerepte natuur, kampvuur verhalen vertellen, overnachten in wildparken, ruige kustlijnen en op zoek naar de Big Five! Inderdaad, het avontuur druipt ervan af in Zuid-Afrika. Een perfecte vakantiebestemming en dé plek voor een onvergetelijk trip met je zus, broer, zoon, moeder, opa, beste vriend of vriendin.

EEN FAMILIEREIS IN TANZANIA: ZO ZIET DIE ERUIT!

Ha reiziger! Leuk dat je geïnteresseerd bent in een familiereis naar Tanzania! Na het lezen van deze voorbeeldreis weet je dat Tanzania veel meer is dan safari, lodges en beach resorts. Beesten spotten vanuit een safari-jeep, uren staren naar de hoogste berg van Afrika (de Kilimanjaro). Of slingeren aan lianen en plonsen in een hotspring en een potje voetballen met de kids uit de buurt op een parelwit strand. Onze reis-experts stellen speciaal voor jullie de ultieme trip samen. Wil je weten hoe zo’n familiereis ervan binnenstebuiten uitziet? Scroll door deze itinerary voor een vogelvlucht langs alle hoogtepunten. Let’s go!

NAMIBIË VOOR FAMILIE: ZO ZIET DAT ERUIT!

Leuk dat je interesse hebt in een reis naar Namibië samen met je familie! Iedereen kan z’n hart ophalen in dit prachtige land en herinneren maken voor het leven. Een perfecte vakantiebestemming dus voor honeymooners en lovebirds, maar deze omgeving is ook dé plek voor een onvergetelijk trip met je zus, broer, zoon, moeder, opa, beste vriend of vriendin. De waanzinnig mooie zonsondergangen, de ruige wegen, ongerepte natuur en eindeloze zandvlaktes maken deze plek zo bijzonder.

BIJZONDERE ONTMOETINGEN

Video afspelen

BIJZONDERE ONTMOETINGEN

Door de jaren heen is Charlie goed bevriend geraakt met een aantal Maasai. Niet de jongens die hun toeristische act tot in de puntjes hebben uitgestippeld, maar de echte warriors die in the middle of nowhere wonen, water uit de put pompen en geiten slachten. Een diner à deux aan een kampvuur met een Maasai familie zal jullie Nederlandse luxe leven in perspectief zetten. Contact met de bewoners vinden we super belangrijk! Door meer contact te maken met de mensen die wonen in het gebied waar je rondreist, krijgt je reis meer diepgang.

VERANTWOORD OP REIS

We wonen en werken in Nairobi, Kenia, en dat is niet zonder reden! We houden niet alleen van het land, we zien ook veel potentie in de Oost-Afrikaanse reissector. De markt is echter nog erg traditioneel en draagt lang niet altijd in positieve zin bij aan de duurzame ontwikkeling van de regio. Gelukkig hebben wij, doordat we gevestigd zijn in Nairobi, de kans om het anders te doen – wij willen het onbenutte potentieel benutten! Hoe we dat doen, lees je op deze pagina.

Video afspelen

HEB JE VRAGEN AAN ONZE AFRIKA-EXPERTS?

(Klik op de WhatsApp knop rechtsonderin het scherm)

WAT KUN JE VERWACHTEN VAN DE ACCOMODATIES IN AFRIKA

Glamping in Maasai Mara

Glamping in Maasai Mara

In de bush bivakkeren met alleen een doek tussen jou en de wildernis. Wil je dit ook meemaken, zonder met rugpijn uit je kleine Quechua-tentje te kruipen? Kies voor glamping! Bij glamourous camping slaap je toch in een knusse tent, maar dan in een lekker stretcherbedje waar je bijna niet uit wil komen voor die vroege ochtendsafari. ’s Avonds geniet je van een lekker drankje bij het kampvuur terwijl de kinderen marshmallows roosteren en de gewapende rangers het fort bewaken.

Simba Farm Lodge

Simba lodge

Steek de handen uit de mouwen bij Simba Farm Lodge! Op deze werkboerderij op de flanken van de Kilimanjaro leren jouw kids alles over het boerderijleven. Zo mogen ze kippen voeren, konijnen knuffelen, koeien melken en het avondeten verzamelen in de moestuin. Ondertussen droom jij weg op een bedje aan het zwembad met uitzicht over Mount Meru.

NamibRand Family Hideout

NamibRand Family Hideout

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit de perfecte plek voor een heerlijke hide-out met de familie. Deze basic maar toch comfortabele plek vind je in een voormalige schapenboerderij. Vanuit NamibRand Family Hideout heb je een spectaculair uitzicht over de uitgestrekte vlaktes en glooiende rode duinen. Kinderen kunnen hier prima buiten rondrennen en spelen. De douches worden verwarmd door de zon en de accommodatie biedt genoeg schaduw om je te beschermen tegen diezelfde felle Namibische zon.

Mwamba Conservation Centre

Mwamba Conservation Centre

Mwamba Conservation Centre is een onderzoeksinstituut in Watamu, een paradijsje onder de wuivende palmbomen aan de noordkust van Kenia. Je kunt hier niet alleen aanschuiven voor heerlijke maaltijden, maar ook deelnemen aan alle activiteiten. Schildpadden uitzetten, vogels tellen, snorkelen in het Marine National Park, een lesje rockpooling; kinderen vervelen zich hier geen moment! En jij hoeft maar 80 meter te lopen om neer te ploffen op het spierwitte strand.

WAT ONZE REIZIGERS OVER ONS ZEGGEN

[brb_collection id=”1813″]

DAAROM MET CHARLIE’S TRAVELS NAAR AFRIKA

WE ZIJN “ON THE GROUND” IN AFRIKA
Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!
WIJ ONTWIKKELEN EIGEN ROUTES

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

ELKE REIS IS EEN CO-CREATIE
Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.
WIJ WERKEN VERANTWOORD & DUURZAAM

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

IK BEN KLAAR VOOR HET AVONTUUR WAT DOEN WE NU?

Chat openen
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!