CHARLIE'S OFF-BEAT ADVENTURE

Ga mee op een onvergetelijke groepsreis waarbij je avontuur, adrenaline en positieve impact combineert. We beginnen met een eco-vriendelijk project en brengen kooktoestellen naar verschillende gezinnen, die dankzij deze toestellen op een schonere manier kunnen koken. Daarna volgt een rollercoaster van ervaringen, zoals safari's, motoravonturen, hikes en wildkamperen. Met een luxe twist en een kleine groep van maximaal zes personen is het een onvergetelijke ervaring die de perfecte balans tussen budget en comfort biedt. Durf jij het avontuur aan?

Over deze reis:

  • 14 dagen – 7 locaties
  • €2490 p.p. exclusief vliegtickets
  • Kenia
  • Full Board = alle maaltijden inbegrepen

Vertrekdata:

  • 1 maart 2024
  • 13 juni 2024
  • 26 september 2024
Kenya map

Onze reizigers voor de reis in 2024

Plek 3

Plek 4

Plek 5

Plek 6

Off-Beat Adventure dagprogramma

Dag 1: Aankomst in Nairobi

Karibu Kenia! Jullie langverwachte Afrika-avontuur gaat eindelijk van start. Vandaag vliegen jullie, waarschijnlijk met een gezonde dosis kriebels in de buik, richting het Afrikaanse continent. Bereid jullie voor op heel veel wildlife, ongerepte natuur, schitterende stranden en bijzondere ontmoetingen om nooit te vergeten! De reis begint in florerend en bruisend Nairobi. Jullie moeten de plekjes wel even weten te vinden, maar Nairobi is booming! Hippe eettentjes, leuke barretjes, iedere avond wel ergens een feestje, shopping malls en meer. Een fijne stad om even te acclimatiseren voordat de reis echt begint.

Ontbijt

Khweza Hotel

Nairobi

Dag 2: Explore Nairobi

Nairobi kent vele gezichten: van bosrijke lanen met gigantische villa’s tot de slums, de kleurrijke chaos, herrie en een beetje historie. Slenter door de stoffige straten van dowtown Nairobi met ex-straatschoffies Kissmart, Donga en Cheddaz. Deze drie ‘streetkids’ zijn opgegroeid in Mathare, één van de grootste slums van Nairobi. Vroeger hingen ze rond in Central Business District (CBD) om te bedelen, stelen, smokkelen en dealen. Nu delen ze hun streetskills met jullie tijdens een rondleiding door CBD! Dankzij deze tour kunnen de jongens een beter leven creëren voor zichzelf, hun familie en de nieuwe generatie straatkinderen uit hun slum. Na de Nai Nami Tour gaan jullie terug naar de accommodatie voor een opfrisbeurt om vervolgens te genieten van een gezamelijk diner in de stad.

Ontbijt + Dinner

Khweza Hotel

Nairobi Citytour

Matatu Party

Dag 3: Magadi

Jullie avontuur gaat beginnen. Als jullie aangekomen zijn in Magadi dan beginnen jullie met een picnic lunch uitkijkend over Lake Magadi. Daarna worden jullie met de motoren opgehaald voor een ritje naar Nguruman en Kalema. Aan het einde van de middag komen jullie aan bij de campsite waar jullie het kamp opzetten en waar de gidsen jullie alles vertellen over de komende dagen. Het is belangrijk dat jullie aandachtig luisteren bij de training want jullie verblijven in een wildreservaat. Na dat het practische gedeelte klaar is is het tijd voor wat sunset drinks en sluiten jullie de avond af met een dinner bij het kampvuur. Geniet van jullie eerst nacht op deze avontuurlijke campsite.

Full Board

Wildkamperen

Motor experience

Vakantie Kenia

Dag 4: Magadi

Deze ochtend moeten jullie vroeg uit de veren: het is tijd om te gaan kayakken! Om zes uur gaat de wekker en zal er een heerlijk ontbijt voor jullie klaarstaan. Daarna de boel weer inpakken en door voor de activiteit. Na ongeveeer 3 uur kayakken maken jullie een stop voor een lunch on the riverbank. Op elk moment kunnen jullie in contact komen met de wilde dieren. Geen zorgen, jullie zijn onder begeleiding van ervaren gidsen. Na deze break gaan jullie weer door zodat jullie voor het donker weer bij de volgende campsite zijn. Tijdens de sunset gaan jullie helpen met het naar binnenhalen van het vee. De avond kan beginnen…

Full Board

Wildkamperen

Kayak Experience

Kayak

Dag 5: Magadi

Al spierpijn van gisteren? Vandaag hoeven jullie maar een heel klein stukje te kayakken. Jullie beginnen de dag namelijk met een walk in het natuurreservaat. Dit doen jullie onder begeleiding van ervaren gidsen. Daarna even ontbijten en dan stappen jullie de kayak weer in. In de middag zijn jullie bij de laatste campsite. Hier wordt jullie avontuur in Magadi afgesloten! In de avond hebben jullie nog een guided game drive in een 4×4 inclusief sunset drinks, dusjJullie sluiten de tijd in Magadi af in stijl. Na het diner kruipen jullie de tent weer in voor een avond in een van de meest desolate gebieden van Kenia.

Full Board

Wildkamperen

Wandel Safari - Kayakken - Sunset Ride

Magadi

Dag 6: Magadi - Ngong

De laatste dag in Magadi is aangebroken… Maar ook vandaag hebben jullie in de ochtend eerst nog een wandeling om de beentje wat los te krijgen. Daarna gaan jullie samen met één van Kenia’s leading experts de baboons in het gebied tellen en observeren. Verbazingwekkend genoeg kunnen bavianen ook andere vriendelijke personen leren herkennen, zolang ze vergezeld worden door de persoon aan wie ze gewend zijn (de gids), en een “paspoort” dragen: een duidelijk herkenbaar kledingstuk, in ons geval een baseballpet! Zo kunnen de bezoekers van het centrum van dichtbij meekijken terwijl de bavianen hun dagelijkse activiteiten voortzetten.

Full board

Ol Talet

Baviaan Tracking

Dag 7: Ngong - Amboseli

In de ochtend rijden jullie naar de Kilimanjaro en Amboseli National Park, dichtbij de grens van Tanzania gelegen. Een redelijk lange rit van ongeveer 5 uur. Het is lekker om onderweg nog even te stoppen voor een lokale lunch, ergens in Salama of Sultan Hamud. Wat een leuke uitdaging tijdens het rijden kan zijn, is om een leuk tentje langs de kant van de weg te vinden! Jullie komen in de tweede helft van de middag aan.

Ontbijt + Dinner

Kili Springs

Optioneel: Motorsafari

Amboseli

Dag 8: Amboseli Safari

Aan de voet van de Kilimanjaro en dicht bij de grens van Tanzania, ligt Amboseli National Park. Dit park is weer heel anders dan de andere parken in Kenia. Relatief klein en gecentraliseerd, daardoor ook een veel grotere mix van dieren die naast elkaar leven! Zo staan de olifanten een zanddouche te nemen achter een nijlpaard en huppelen de zebra’s tussen de wildebeests door. Met helder weer verschijnt de Kilimanjaro op de achtergrond, wat zorgt voor een fotogenieke setting en een betoverend gezicht.

Full Board

Kili Springs

Begeleide Game Drive

Amboseli

Dag 9: Taita Overnight Hike

Vanuit Amboseli gaan jullie richting het prachtige Taita Hills. Taita Hills is buiten heel groen en vruchtbaar ook nog eens en compleet ander gebied dan jullie tijdens deze reis gezien hebben. Jullie gaan de onbekende Taita Hills ontdekken; off-the-beaten-track, geen toeristen, super vriendelijke lokale bevolking én een uniek gebied. Meer dan honderd miljoen jaar (!) geleden werden deze heuvels gevormd en waren ze bedekt met uitgestrekte regenwouden. Jullie gaan hikend de berg op waar jullie zullen gaan kamperen.

Ontbijt + Dinner

Wildkamperen

Hike Mt. Vuria

Dag 10: Authentiek Mombasa

Zo, jullie hebben na al die off-the-beaten-track-avonturen nu wel ‘vakantie’ verdiend! De Keniaanse kust is een tropisch paradijs, waar het eigenlijk het hele jaar door mooi weer is. Slechts wat uurtjes reizen vanaf Taita Hills ligt het warme Mombasa. Jullie gaan Mombasa ontdekken! Mombasa zit vol historie, cultuur, kleuren en geuren. Mombasa wordt op vele manieren beschreven, maar geloof ons als we zeggen dat deze stad een onweerstaanbare charme heeft. Een smeltkroes aan culturele invloeden, funky straatjes en chille coastal vibes, inclusief tropical sun.

Ontbijt + Dinner

Cityblue Creek Hotel

Streetfood tour

Charles-Markt

Dag 11: Watamu

Tijdens een prachtig ritje langs de kustlijn van Kenia, richting het binnenland, kijken jullie uit op duizenden palmbomen en baobabs aan je linkerkant en de blauwe horizon boven de oceaan aan de rechter. Wat wil een mens nog meer!
Het grootste avontuur zit erop! Jullie kunnen nu even een paar dagen plat op het strand en bij het zwembad van jullie eigen villa. Deze villa is inclusief een chef die ontbijt, lunch en diner voor jullie kan koken (exclusief de boodschappen). Uiteraard hebben jullie ook de vrijheid om het culinaire Watamu te ontdekken. Maar ook voor de activelingen is hier meer dan genoeg te doen. Je kan gaan kiten, snorkelen, wandelen, padellen… Enjoy!

Inclusief chef

Private villa

Dag 12: Watamu

Watamu: een idyllisch vissersdorpje dat ook wel het Little Italy van Kenia wordt genoemd! Het Watamu Marine Park wordt gezien als een van de beste snorkel en duikgebieden in Oost-Afrika. Naast dat dit de perfecte plek is om te snorkelen is dit dorpje namelijk the place to be voor overheerlijk Italiaans eten. Dat wordt dus ultiem chillen en jullie volproppen met Italiaanse lekkernijen! “Watamu” betekent letterlijk “Sweet People” en de meeste inwoners zijn dit ook zeker. Sit back, relax, en geniet van alles dat Watamu te bieden heeft. Ga snorkelen, kitesurfen, verken de diepblauwe oceaan per boot, bezoek de Gedi Ruins, Mida Creek of spot zeeschildpadden en dolfijnen.

Inclusief chef

Private villa

Schildpad

Dag 13: Watamu

Vandaag gaan jullie aan het einde van de dag naar de Crab Shack. Dit is een restaurant in de Mida Creek – een van de enige plaatsen in Watamu waar je de oranjekleurige zon in het water kunt zien zakken. Dit (letterlijk) verborgen juweeltje wordt beheerd door de Dabasco Creek Conservation Group en ligt diep in het Mida Forest, boven de kreek op een reeks verhoogde promenades en platforms. Het restaurant ligt boven de getijdenkreek, achter de mangroven. Maar voordat jullie hier heerlijk gaan dineren is het eerst tijd voor een boottochtje. Na ongeveer een uurtje varen gaan jullie genieten van verse crab, kreeft en garnalen. Bestel een koud biertje en proost op de ondergaande zon.

Inclusief chef

Private villa

Boot tocht & Crab Shack

Watamu - Example Trips (families)

Dag 14: Naar huis

Aan alles komt een einde, zo ook aan dit prachtige avontuur door Kenia. Helemaal uitgerust pak je de koffers in om het vliegtuig naar huis te pakken. Met een lekkere gezonde kleur op je wangen stap je het vliegtuig in en met gesloten ogen en je stoel achterover droom je weg over de gave avonturen die je beleefd hebt. Vol inspiratie en met een overdosis aan prachtige herinneringen open je de voordeur. Ongerepte natuur, weelderig wildlife, een inspirerende bevolking & bruisende steden. Jullie hebben nu genoeg verhalen om later bij het haardvuur na te vertellen aan jullie familie en vrienden. Welkom thuis! Een avontuur voorbij, maar weer een reeks ervaringen rijker. Bedankt voor het boeken met Charlie’s Travels! See you next time?! Cheers!

Accommodaties

Hoe ziet een groepsreis bij Charlie’s Travels eruit?

Verantwoord reizen

Er is een lokale gids aanwezig die jullie alles kan vertellen over de omgeving en de cultuur. Hij gaat de hele reis met jullie mee en kan helpen waar nodig. Wij hebben bewust gekozen voor een lokale gids zodat jullie de échte Afrika experience ervaren en authentieke ontmoetingen aangaan. 

Gevarieerde maaltijden

Er gaat de hele reis (behalve in Nairobi & aan de kust) een chef mee om voor jullie te koken. Het eten is dus inclusief op de laatste avonden aan de kust na (ontbijt is wel altijd inbegrepen). Het eten is een mix van lokale en westerse maaltijden waardoor je nieuwe dingen leert kennen maar ook gewoon bekende gerechten eet. 

 

Service op maat

De kosten voor de activiteiten die jullie absoluut niet mogen missen zijn allemaal bij de prijs inbegrepen. Alleen aan de kust krijg je een keuze uit verschillende activiteiten, deze zijn niet inclusief maar we helpen je wel als je deze activiteiten wilt doen. Misschien wil je ook wel gewoon relaxen op het strand 🙂

 

We zijn ''on the ground''

We zijn on the ground aanwezig en kennen het land op ons duimpje. Mocht er iets zijn dan schieten wij gelijk te hulp. Denk aan contacten met een Nederlandse huisarts, goede ziekenhuizen of een tip voor een top restaurant om de avond af te sluiten.

 

 

Ik wil op groepsreis!

Stuur snel een appje en dan zorgen we ervoor dat jij binnen de kortste keren op het avontuur van je leven kan gaan!

OPTIE 3: Cookstoves met CO2Balance