Duurzaam Slapen: Onze Top 3 Eco Lodges In Tanzania

Na een diepe duik in de Tanzaniaanse cultuur, een ultieme off the beaten track hike of het spotten van de Big 5, wil je natuurlijk ook ergens lekker kunnen slapen. Kies bewust voor accommodaties die de toerisme-taart eerlijk verdelen en steun lokale gemeenschappen. Bij Charlie’s Travels hebben we duurzaam reizen hoog in het vaandel staan en daarom hebben we onze top-3 ecolodges in Tanzania voor jou op een rijtje gezet.

Waarom slapen in een eco-lodge?

Ecolodges zijn de perfecte keuze voor een comfortabele nachtrust met een positieve impact. Door te kiezen voor duurzame accommodaties draag je bij aan een eerlijke verdeling van de welvaart die toerisme met zich meebrengt, in plaats van dat al het geld naar grote hotelketens en lodges gaat. Hieronder hebben wij een lijstje met onze top 3 eco-lodges in Tanzania. Check ze snel en droom met een glimlach, wetende dat jouw keuze bijdraagt aan een betere wereld.

1. Fish Eagle Point - bij Tanga

Fish Eagle Point is een adembenemende eco-lodge in Tanga, een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. Met charmante bungalows en cottages die naadloos opgaan in de omgeving, biedt deze accommodatie een perfecte uitvalsbasis om te genieten van de weelderige mangroven, betoverende boswandelingen en kleurrijke vogels. Verken de onderwaterwereld tijdens snorkel- en duikavonturen in de Indische Oceaan. Waarom Fish Eagle Point echt thuis hoort in ons lijstje met eco-lodge favorieten, is vanwege haar toewijding aan milieubehoud en educatie. Fish Eagle Point zet zich vol passie in voor het behoud van zeeschildpadden en biedt educatieve programma’s om gasten bewust te maken van het belang van natuurbescherming. Kies voor een verblijf in deze eco-lodge en ervaar de adembenemende natuur van Tanga, terwijl je tegelijkertijd een waardevolle bijdrage levert aan het behoud van ons milieu.

Benieuwd naar Tanzania?

2. Olerai Lodge - Arusha

Olerai Lodge is de perfecte ontsnapping in de prachtige natuurlijke omgeving van Arusha, Tanzania. Deze kleinschalige eco-lodge biedt een oase van rust en adembenemende schoonheid, omringd door weelderige landschappen. De stijlvolle en gezellige accommodaties bieden een prachtig uitzicht, terwijl de lodge zich inzet voor duurzaamheid en natuurbescherming. Verken de omgeving tijdens ontspannen wandelingen, spannende safaritochten en geniet van picknicks te midden van het betoverende landschap. Bij Olerai Lodge vind je niet alleen een unieke en harmonieuze eco-ervaring, maar draag je ook bij aan het behoud van de prachtige natuur voor toekomstige generaties.

3. Tarangire Simba - Tarangire

Tarangire Simba is een adembenemende kleinschalige ecolodge gelegen in het betoverende Tarangire, Tanzania. Deze lodge verwent haar gasten tot in de puntjes. Naast luxueuze accommodaties biedt de lodge een unieke ervaring: vanuit het zwembad kun je genieten van een spectaculair uitzicht op olifanten die zich verzamelen bij de drinkplaats. Het is een onvergetelijke ervaring om te ontspannen en te genieten van de weelderige schoonheid van Tanzania, terwijl je getuige bent van het majestueuze wildlife in hun natuurlijke habitat. Tarangire Simba is de ultieme bestemming voor een onvergetelijk verblijf in harmonie met de natuur.

Inhoud

Heeft u vragen voor onze Afrika experts?

Deze blogs zul je ook leuk vinden:

Visa & Entry Requirements

De wilde dieren in Tanzania en Zanzibar: Een schatkamer aan wildlife!

Van Drakensbergen tot Meru: Onze 10 favoriete bergen van Afrika