Golf in Kenia: 5 plekken waar je heerlijk een balletje kunt slaan

Het Afrikaanse continent heeft een rijke en interessante geschiedenis. De kolonisatie vanaf 1870 heeft impact gehad op de cultuur in de landen zoals we die nu in Afrika kennen. Veel van de hedendaagse landen in Afrika hebben veel geadopteerd uit de Engelse cultuur, de vroegere kolonisten. Je zou het misschien niet verwachten, maar ook golf is uitgegroeid tot een populaire sport in Oost Afrika. Een balletje slaan op een perfect gemaaide groene baan bij een imposant landhuis. Zebra’s en giraffes en prachtige bergen in de verte. Wij snappen het wel! Let’s play some golf tijdens je reis met Charlie’s Travels. Fore!

1. Golf in Kenia: Vipingo Ridge

De crème de la crème van de golfclubs in Kenia. Gelegen aan de Keniaanse kust (Noord van Mombasa) en wel 2500 hectare groot. De twee golfbanen bij Vipingo Ridge zijn de eerste in Oost-Afrika die volgens een echt internationale standaard zijn gebouwd, waarbij de wereldberoemde USGA-specificatie wordt gebruikt voor alle aspecten van de cursus. Een rondje golf in Kenia kan vaak een natuurwandeling op zich zijn, met een opmerkelijke overvloed aan vogels en wilde dieren rondom de banen.

2. Golf in Kenia: Karen Country Club

Zoals de naam al doet vermoeden heeft deze familie-georiënteerde club zijn roots te danken aan de Deense schrijfster Karen Blixen, voornamelijk bekend geworden onder het grote publiek door de film ‘Out of Africa’. Opgericht in 1937 vlak bij Blixen’s huis, is dit een van de oudste golfclubs in Kenia, en een groot deel van de prachtige groene 18-holes baan is aangelegd op de oude koffieplantage van Karen. Veel van de grote bomen die destijds schaduw boden voor de werkers op de plantage, staan ruim 80 jaar later nog steeds als een levendige herinnering aan het bijzondere verhaal van Karen Blixen.

3. Golf in Kenia: Muthaiga Golf Club

Vlak naast het prachtige stadspark van Nairobi, Karura Forest, is er nog een prestigieuze golfclub. Deze club is door de leden gedoopt tot the ‘Home of Golf’, en dat is goed te begrijpen. Muthaiga is in 1913 gesticht als een traditionele 9-hole baan en in 1926 omgetoverd tot een volwaardige 18-hole baan waarmee ze de pioniers van golf in Kenia zijn. De hele baan is in 2004 prachtig gerenoveerd door de gerespecteerde Zimbabwaanse golfbaan-architect Peter Matkovich. Hier gaan traditie en moderne sport hand in hand, want tussen 1969 tot 2002, en vanaf 2009 worden de Kenyan Open hier al onafgebroken gespeeld. Muthaiga Golf Club is een prachtige golfclub waar kampioenen geboren worden.

4. Golf in Kenia: Vet Lab

De Veterinary Laboratory Sports Club (Vet Lab) is in 1923 oorspronkelijk gesticht als een recreatiegebied voor Schotse diergeneeskundigen aan de Kenya Department of Veterinary Services. Het bestond toen uit een kleine golfbaan van slechts 3 holes en een kleine Keniaanse banda als clubhuis, waarbij ook nog andere sporten zoals tennis en bowlen werden gedaan. Vandaag de dag is Vet Lab uitgegroeid tot volwaardige, maar laagdrempelige golfclub met 18 holes en is het de enige golfbaan in Kenia volledig aangelegd op openbare grond – waardoor deze golfclub voor iedereen toegankelijk is! Wil je golf in Kenia ervaren, ga dan naar Vet Lab. En proef daarna gelijk een heerlijk gerecht bij het nabijgelegen restaurant Shamba.

5. Golf in Kenia: Sigona

Last but definitely not least van dit lijstje; Sigona Club in Kikuyu, zo’n 18 kilometer net buiten Nairobi. De baan en de club zijn gesticht door Kenya Estates Limited rond 1938. Sigona Club staat bekend om de bloeiende bomen en struiken rondom de golfbaan. Door de grote hoeveelheid regen in dit gebied blijft deze baan lekker felgroen (het oog wilt ook wat!). De moeilijkste hole in deze club is de zevende en meet 458 yards voor mannen en 485 voor vrouwen.

Good to know:

In Kenia word je op alle banen begeleid door een eigen caddie. Dit kost je nog geen €10 euro en het is zeker de moeite waard. Ze kunnen je goed adviseren in het spel en vaak spelen de caddies zelf ook op behoorlijk niveau. Ze kennen de baan overigens ook erg goed en ook hoe je de holes het beste kunt spelen.

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Zin om een balletje te gaan slaan terwijl je door het mooie Kenia reist? Of benieuwd in welke andere Afrikaanse landen je nog meer heerlijk kunt golfen? Neem dan  via onze chat contact op met een van onze Charlie’s Angels en wie weet sla jij binnenkort een balletje tussen de giraffes en ander wildlife. Mocht je eerst nog meer over Kenia willen lezen, check dan onze Kenia-pagina. Karibu Kenya!

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Golf in Kenia: 5 plekken waar je heerlijk een balletje kunt slaan?
Powered by