Charlie's Golf Safari's

Golf in Oost-Afrika. Het is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt. Toch kan je golf op hele bijzondere banen combineren met onvergetelijke safari’s en het échte Afrika beleven. Denk aan banen waar je apen en zebra’s kan tegenkomen en greens met uitzicht op de Kilimanjaro. Wissel golf af met een safari door de Maasai Mara of de Serengeti. Daarnaast kun je hier de ongepolijste Afrikaanse cultuur leren kennen of ga op een catamaran de kust gaan verkennen....

In Zuid-Afrika bestaat golf al vrij lang en zo heb je er veel verschillende courses. Die zijn als het land zelf; extraordinary; denk aan zeezichten, banen op een plateau in de bergen of olifanten op de fairway; je zou er zomaar yips van krijgen.... Verken Kaap de Goede Hoop, drink de lekkerste wijnen in Stellenbosch en aim voor die ace! -Not necessarily in this order- Je hoort het al: tijd om te komen golfen in Afrika!

 

We maken elke reis volledig voor je op maat:

Vraag ons naar de mogelijkheden

 

Golfen in Afrika

In Kenia zijn meer dan 40 golfbanen, wij organiseren reizen naar 12 banen van hen; omdat dit de mooiste en vetste zijn. Denk aan snelle, uitdagende greens, weelderige bomen en planten en meer dan genoeg leven in de brouwerij! Wees niet verbaasd als een familie Impala's je slag beoordeeld, of een groep apen je uitlacht omdat je er niets van bakt vandaag. In Tanzania spelen we op drie banen: twee hiervan hebben uitzicht op de Kilimanjaro. En de laatste is op het uberchille Zanzibar. 
De golfbanen in Zuid-Afrika behoren tot de mooiste ter wereld. Denk hierbij aan prachtige uitzichten over zee, tricky holes langs duizelingwekkende kliffen en knalgroene fairways. Een absolute bucketlister voor de verstokte golfer. 

In Kenia en Tanzania word je op alle banen begeleid door een eigen caddie. Dit kost je nog geen €9 en het is zeker de moeite waard. Deze heren spelen zelf ook op een behoorlijk niveau, en kunnen je adviseren in je spel. Ze kennen de baan en weten precies hoe je de holes het beste kunt spelen. In Zuid-Afrika zijn caddies optioneel, en ongeveer €20 voor 18 holes. Bij het merendeel van de door ons geselecteerde golfclubs in Kenia en Tanzania zijn er buggies en golfsets te huur. In Zuid-Afrika hebben alle clubs buggies en golfsets te huur.

Over Afrika

De ideale reisperiode voor Kenia en Tanzania is van december tot en met maart, en de maand juni. Zonnetje gegarandeerd, de prijzen vallen relatief mee. Ontsnap aan de Nederlandse kou en verbeter je spel terwijl je matties thuis binnen zitten.  

De beste reisperiode voor Zuid-Afrika is afhankelijk van de invulling van je reis. Wil je voornamelijk in Kaapstad op het strand liggen en golfen, dan kun je het beste in de Zuid-Afrikaanse zomer deze kant opkomen; dit is rond de Nederlandse jaarwisseling. Ligt je focus meer op het spotten van wildlife, dan zijn juli en augustus - de Zuid-Afrikaanse winter - de beste maanden om dit prachtige land te gaan verkennen.

 

TOP