Golfreizen in Oost-Afrika

Mijn naam is Lars en momenteel woon ik in Nairobi om mijn grootste passies na te jagen: golfen, reizen, ontdekken en ondernemen. Vier maanden geleden ben ik op het vliegtuig gesprongen om namens Charlie’s Travels golfreizen te ontwikkelen in een deel van de wereld dat zeer ondergewaardeerd is als golfbestemming: Oost-Afrika. Benieuwd naar de mogelijkheden voor golfen in Kenia? Lees dan snel verder!

Met vijftien gedreven mensen woon ik in het midden van de Keniaanse hoofdstad. Ik ben continu op zoek naar de allerbeste golfbanen, de mooiste accommodaties en avontuurlijke nationale parken om golf met safari te combineren. Naast Golf Safari’s ontwikkelt Charlie’s Travels ook andere reizen, waaronder motor safari’s en Afrikaanse festival reizen.

De meeste golfliefhebbers gaan op golfreis naar Europa en Zuid-Afrika, maar zijn zich niet bewust van wat Oost-Afrika te bieden heeft. Avontuur, safari’s, perfect klimaat het hele jaar door en de positieve mentaliteit van de mensen. Met de standaard golfreizen zijn de meesten al bekend, daarom bieden wij een avontuurlijk alternatief aan.

Lars golfen Kenia
De eerste golfclub die ik getest heb, is Vetlab Sports Club. Samen met de op één na beste vrouwelijke Keniaanse golfster, Mary (in het roze), en twee andere leden hebben wij 18 holes gespeeld op een prachtige baan. De greens zijn supersnel en de sfeer was top. Er liepen voornamelijk breedlachende Kenianen rond die elkaar met een broederlijke handdruk begroetten.

Naast Vetlab Sports Club heeft Oost-Afrika nog zeker vijftien andere prachtige golfbanen. Aantal redenen waarom golfbanen in Oost-Afrika zo mooi zijn: Ze hebben een overvloed aan gevarieerde natuur en wildlife, er zijn hoogteverschillen die zorgen voor uitdagende holes en mooie uitzichten, de banen beschikken over snelle greens en gezellige clubhuizen.

boot varen Kenia
Midden in het centrum van Nairobi op weg naar de volgende golfclub. Op de motor met de golftas op mijn rug verken ik alle golfbanen in de stad.

Auto in Aberdare National Park
Op ontdekkingstocht in Aberdare National Park. Olifanten, buffels, apen, baboons, antilopen, reuzenboszwijnen, servals, kamperen, ruig terrein, prachtige afwisselende landschappen, teveel om op te noemen! In één van de voorbeeldreizen ten noorden van Nairobi bezoekt u dit prachtige National Park.

Bent u op voldoende standaard golfreizen geweest en bent u nu toe aan een nieuw avontuur? Start hier je chat

Kwa heri, safari njema! See you in Africa!

Lars Wouterse