Hoe duurzaam ben jij?

Voor het eerst in onze recente geschiedenis gaat de wereld dicht. Iedereen blijft binnen, en de aarde viert feest. Vissen zwemmen in het kraakheldere water van de Venetiaanse grachten en vanaf Nairobi kun je de bergtoppen van Mount Kenya en de Kilimanjaro zien. Eén ding is duidelijk: de menselijke impact op de planeet is groot. Wanneer de corona-crisis voorbij is, hebben we het heft in handen om samen op een duurzamere manier verder te gaan: en dat geldt ook voor reizen. Hoe kunnen we sterker uit deze crisis komen en een duurzame reisindustrie stimuleren? Denk na over wat jij aan jouw reisgedrag kunt veranderen om bij te dragen in plaats van af te breken!

Hoe duurzaam ben jij?

Voor het eerst in onze recente geschiedenis gaat de wereld dicht. Iedereen blijft binnen, en de aarde viert feest. Vissen zwemmen in het kraakheldere water van de Venetiaanse grachten en vanaf Nairobi kun je de bergtoppen van Mount Kenya en de Kilimanjaro zien. Eén ding is duidelijk: de menselijke impact op de planeet is groot. Wanneer de corona-crisis voorbij is, hebben we het heft in handen om samen op een duurzamere manier verder te gaan: en dat geldt ook voor reizen. Denk na over wat jij aan jouw reisgedrag kunt veranderen om bij te dragen in plaats van af te breken!

Ben jij een verantwoordelijke reiziger?

Zou jij goed passen in de wereld van een duurzame reisindustrie waar een nieuwe manier van reizen voorop staat? Hoeveel weet jij eigenlijk al van deze nieuwe manier van reizen? We gaan je nog niks verklappen. Pak in plaats daarvan je denkbeeldige backpack of rolkoffer in, en ga mee op een reis naar Afrika. Maak jij duurzame en verantwoordelijke keuzes? Of heb je nog heel wat te leren? Let’s find out!

Why & How? Onze 3 pijlers

Toerisme is dus één van de grootste industrieën in de wereld, waar onwijs veel geld mee gemoeid is. De industrie is namelijk 8,8 triljoen US dollars waard! Bij Charlie’s Travels hebben wij de kans om te zorgen dat onze reizen een duurzame en positieve impact hebben op het klimaat, de lokale communities en economieën en het wildlife.  Wij zitten op het continent en voelen ons verantwoordelijk om onze bijzondere positie ten volste te benutten en de wereld een beetje beter te maken! Om dit te bereiken hebben we drie grote pijlers die een positieve impact nastreven op de cultuur, het klimaat, ontwikkeling van lokale communities en economieën!

Pijler 1

ONZE ECOLOGISCHE FOOTPRINT VERKLEINEN: 

Om onze ecologische footprint en dat van onze reizigers zoveel mogelijk in te krimpen zijn wij op een flinke speurtocht gegaan naar projecten in Oost-Afrika die iets terug doen voor onze aardbol en de klimaatopwarming tegengaan. Wanneer jij bij ons boekt voor een reis naar Afrika gaat een deel van je reisbudget naar de carbon credits van één van deze heldhaftige projecten, waardoor jij bijdraagt aan een duurzamere wereld.

Lees hier meer!

pijler 3

ETHISCH EN VERANTWOORD REIZEN:

Hoe zorg je ervoor dat je als ‘bevoorrechte’ reiziger met goed gevulde portemonnee en een andere culturele achtergrond, je respectvol opstelt naar de lokale bevolking, je een gelijkwaardige culturele uitwisseling bereikt en je geen – onbedoelde – schade aanricht?

Lees hier meer!

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Hoe duurzaam ben jij??