HOE VRAAG IK EEN TOERISTENVISUM AAN VOOR TANZANIA?

Ga je binnenkort met Charlie’s Travels op reis naar het waanzinnige Tanzania? Good for you! Van de Kili beklimmen tot dieren spotten in Serengeti, wij zorgen dat je een topreis tegemoet gaat. Maar eerst nog even het visum regelen. Wil je toch alvast meer hierover lezen? Hieronder staat alvast wat je allemaal kunt verwachten en waar je rekening mee moet houden bij een visumaanvraag voor Tanzania!

Auteur:

HET TOERISTENVISUM AANVRAGEN

Voor het gemak gaan wij er even vanuit dat je voor het toeristenvisum gaat en niet woonachtig wil zijn in Tanzania. Over dit laatste verstrekken wij dan ook geen informatie aangezien er heel andere regels voor gelden.
Het toeristenvisum voor Tanzania kun je op verschillende manieren krijgen: bij de ambassade in Nederland, online aanvragen met hulp van een visumbureau of on arrival. Online aanvragen is het makkelijkste en geeft je weer een puntje minder om over te stressen wanneer je dat vliegtuig in stapt. Met behulp van een visumbureau kan dit al helemaal makkelijk gedaan worden en hoef je helemaal nergens meer aan te denken.

HET TOERISTENVISUM AANVRAGEN

Wanneer je voor deze optie gaat, moet je twee keer naar de ambassade in Den Haag (Alexanderveld 87, 070-2156450) gaan, maar heb je je visum ook binnen drie dagen in je paspoort staan. Op dag één ga je ergens tussen 10.00 en 12.00 naar de Tanzaniaanse ambassade en je hebt bij je:

  1. Je paspoort mét een geldigheidsduur van ten minste zes maanden geteld vanaf je laatste dag in Tanzania
  2. Dit volledig ingevulde aanvraagformulier
  3. Twee pasfoto’s
  4. Geld (€50 voor een Single Entry visum, €100 voor een Multiple Entry visum)
  5. Bewijs van je reis naar Tanzania in de vorm van een retourticket of boeking
  6. Eventueel bewijs dat je Tanzania in en uit en weer in moet, wanneer je voor het Multiple Entry visum kiest.
    Op dag drie ga je nog eens langs tussen 10.00 en 14.00, maar dan nu om je paspoort mét visum weer te collecten.

Benieuwd naar Tanzania?

LET OP: ZORG DAT JE JE GELE BOEKJE OOK BIJ DE HAND HEBT OM GEZEUR TE VOORKOMEN!

ONLINE AANVRAGEN

Heb je geen zin in ritjes naar de ambassade in Den Haag of duizelt het je nu al van alles waar je aan moet denken? Gelukkig zijn er meer mogelijkheden om dat visum in je paspoort te krijgen! Een visumbureau is in dit geval de uitkomst. Jij vult enkel het formulier op hun website in en zij zorgen ervoor dat dat visum geregeld wordt! Dit duurt echter wel iets langer. Houdt rekening met minimaal 4 werkdagen, maar ga hier niet van uit! Dit kan namelijk zeker wel wat langer duren. De kosten voor het online aanvragen van een visum zijn $50 dollar. Daarnaast kun je altijd telefonisch contact met ze opnemen wanneer jij even vast zit in het aanvraag proces (want zeven dagen per week bereikbaar tot 22.00 uur) en zo hoef jij je dus geen zorgen meer te maken over je visum voor Tanzania.

visum-kenia

ON ARRIVAL

Wanneer je voor de laatste optie gaat vul je een ‘Arrival Declaration Card’ in die je in het vliegtuig krijgt en vul je bij de douane een Visa Application Form in. Dit lever je in met een pasfoto en je naam wordt iets later (afhankelijk van hoe vol jouw vliegtuig zat…) omgeroepen. Dan mag je 50$ dollar cash aftikken voor de beambte je paspoort afstempelt en jij het land in mag. Side note: Bij aankomst in Zanzibar kan je alleen met een credit card betalen voor een toeristenvisum.

Inhoud

HEB JIJ VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA-EXPERTS?

JE ZULT DEZE BLOGS OOK LEUK VINDEN:

Vakantie in Tanzania

Vakantie in Kenia

REIZEN TIJDENS CORONA